Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ

Η ψηφοφορία έκλεισε στις 100 ψήφους.
Το ερώτημα ήταν:
«Πως κατά την γνώμη σας δημιουργήθηκε/εμφανίστηκε ο άνθρωπος στον πλανήτη Γη;»
Τέθηκαν τρεις επιλογές.
Οι επιλογές και τα αποτελέσματα:
Από τους πρωτόπλαστους, σύμφωνα με την Βίβλο10 (10%)
Είναι αποτέλεσμα της εξέλιξης των ειδών, σύμφωνα με την θεωρία του Δαρβίνου. 12 (12%)
Ήρθε από άλλα αστρικά συστήματα σύμφωνα με την θεωρία της πανσπερμίας. 78 (78%)
Κράτησα λίγη παράταση, διότι ήθελα να έχω ένα δείγμα τουλάχιστον 100 ψήφων.
Τώρα βέβαια για να πούμε και την αλήθεια, το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Αφού η πλειοψηφία του κοινού της σελίδας, ταυτίζεται πάνω κάτω με τις απόψεις της.
Αλλά και σε αυτήν την πιο πιθανή αιτία δημιουργίας, σύμφωνα με το αποτέλεσμα (που κι εγώ συμφωνώ), δηλ. την θεωρία της πανσπερμίας από το διάστημα, έχω κάποια ένσταση. Διότι αυτή η θεωρία έχει δύο παρακλάδια και υπάρχει κατά την γνώμη μου μια «τρύπα» στο παρακλάδι που δείχνει να επικρατεί, έτσι όπως διατυπώνεται και θα εξηγήσω παρακάτω.
Ας τα πάρουμε λοιπόν με την σειρά. Βέβαια ότι γράφω είναι δικές μου απόψεις. Μπορεί να κάνω λάθος και δεν δογματίζω. Και επειδή δεν είμαι επιστήμονας, δέχομαι οποιαδήποτε διόρθωση και οποιαδήποτε καλύτερη και ορθότερη άποψη, που να βασίζεται όμως σε επιχειρήματα και όχι απλώς σε προσωπική πίστη.
Λοιπόν. Την πρώτη περίπτωση, δηλ. να έγινε ο άνθρωπος από τους πρωτόπλαστους, την απορρίπτω για χίλιους δυο ευνόητους λόγους που γεννούν μυριάδες αναπάντητα ερωτήματα που για να τα αναφέρω χρειάζεται μια άλλη ανάρτηση αλλά κι εκεί θα είναι χάσιμο χρόνου διότι όσοι ξέφυγαν από τα δογματικά στερεότυπα, δεν ασχολούνται. Βέβαια υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν αυτήν την εκδοχή και καλά κάνουν. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους. Είναι όμως μια μυθολογία ενός άλλου λαού που εμένα δεν με αφορά. Αν πρέπει, για το θέμα της δημιουργίας, να στηριχθώ σε μυθολογία, έχω την δική μου που είναι πάμπλουτη και πανέμορφη, δίνει απαντήσεις όπως θα σας πω στο τέλος του άρθρου και μας δείχνει την ιστορία, αλλά εμείς επιμένουμε πεισματικά να κοιτούμε το δάχτυλο.
Η δεύτερη επιλογή, η θεωρία του Δαρβίνου, της εξέλιξης των ειδών δηλαδή, και το ότι ο άνθρωπος έγινε από τον πίθηκο, είναι και αυτό ένα δόγμα. Ένα επιστημονικό δόγμα της εποχής μας. Δεν μπορεί όμως να σταθεί κατά την γνώμη μου και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να δώσει εύκολες απαντήσεις, για να μην κουράζουμε το μυαλό μας…
Η θεωρία της εξέλιξης των ειδών (του Δαρβίνου) αν και μοιάζει λογική, ανατρέπεται από την αστροφυσική, καθώς τα χρόνια ύπαρξης του πλανήτη δεν επαρκούν για να ολοκληρωθεί ο τεράστιος αριθμός μεταλλάξεων που απαιτείται για τη δημιουργία ακόμα και των απλούστερων μορφών ζωής και πολύ περισσότερο της υπάρχουσας βιοποικιλότητας. ΒΙΝΤΕΟ
Αλλά την πιο απλή εξήγηση που ανατρέπει αυτήν την θεωρία, μου την έδωσε μια μαθήτρια λυκείου (σήμερα φοιτήτρια). Με πολύ απλό σαφέστατο και πειστικό τρόπο μου είπε το εξής:  "Όποιος ασχολήθηκε σοβαρά με το μάθημα της βιολογίας και έχει τις στοιχειώδεις γνώσεις του μαθήματος, τότε θα γνωρίζει ότι για να αλλάξει κάποιο είδος, να μεταλλαχτεί, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δεχθεί ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ. Στο δικό του DNA θα πρέπει να δεχτεί πληροφορία κάποιου άλλου είδους. Να γίνει δηλαδή επέμβαση από κάποιο άλλο είδος. Στην ύλη της βιολογίας της 3ης λυκείου κατεύθυνσης λέει λοιπόν ότι για να αλλάξει, τροποποιηθεί το DNA, το οποίο δεν αλλάζει ποσότητα και δεν χάνετε ποτέ μέσα στο χρόνο, πρέπει να δεχθεί άλλη πληροφορία φυτευτά δηλαδή ή με μεταλλάξεις που είναι απειροελάχιστες και δεν είναι ικανές να κάνουν ένα βακτήριο, άνθρωπο με νόηση.".
Βλέπουμε σε ντοκιμαντέρ σε κινούμενα σχέδια, πως εξελίχθηκαν τα είδη και βλέπουμε πως το μικροσκοπικό βακτήριο μέσα στην θάλασσα, με τις συνεχείς μεταλλάξεις του έφτασε να γίνει ψάρι, να βγαίνει στην στεριά, μετά εμφανίζονται τέσσερα πόδια και αρχίζει να περπατάει και μετά γίνεται δίποδο κοκ. Αυτό συγνώμη αλλά πως γίνετε χωρίς επέμβαση και χωρίς μεταφορά πληροφορίας; Και πόσο φυσιολογικό είναι;;; Μήπως έκανε sex κάποιο τετράποδο με κάποιο ψάρι; Όχι μη γελάς. Σοβαρά ρωτάω. Είναι πολύ λογικό ότι για να βγάλει ένα ψάρι πόδια, θα πρέπει να δεχθεί την ανάλογη πληροφορία στο DNA του. Το ξέρω ότι θα υπάρχουν επιστημονικές απαντήσεις, αλλά δεν με πείθουν. Είναι στην φύση μου, ότι είναι, ή τείνει να γίνει δόγμα, να μη με πείθει.
Διάβασα κάπου το εξής. Οι Κινέζοι λένε: "Οι λευκοί πιστεύουν οτι κατάγονται από τον πίθηκο. Αφού θέλουν ας το πιστεύουν".  
Έτσι, διάσημοι επιστήμονες (και νομπελίστες) θεωρούν πιθανό η ζωή να μεταφέρθηκε στη Γη από άλλον πλανήτη, τυχαία, σύμφωνα με την θεωρία της πανσπερμίας.
Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑΣ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ.
ΠΡΩΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑΣ ΜΕΣΩ ΚΟΜΗΤΩΝ.
Τα βακτηρίδια της ζωής ήρθαν στην Γή μέσω των κομητών - μετεωριτών.
Η προβιοτική Γη βομβαρδιζόταν από μετεωρίτες και οι ερευνητές που υποστηρίζουν τη θεωρία της πανσπερμίας εκτιμούν ότι τα διαστημικά βακτήρια έφθασαν ως εδώ ταξιδεύοντας με αυτούς.
Οι κομήτες έχει βρεθεί ότι περιέχουν αμινοξέα, τα οποία και αποτελούν τους θεμέλιους λίθους της ζωής. Έτσι θα μπορούσαν να φέρουν τη ζωή στη Γη. Με δεδομένο ότι τα βακτηριακά σπόρια μπορούν να ζήσουν χιλιάδες χρόνια και να αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται όταν οι συνθήκες γίνουν κατάλληλες, κάποιοι ερευνητές εκτιμούν ότι διαστημικοί ταξιδιώτες θα μπορούσαν να φθάσουν εδώ και να “ανθίσουν” όταν η ατμόσφαιρα της Γης έγινε φιλική.
Τι μας λέει λοιπόν αυτή η θεωρία… ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, η έλευση ζωής στον πλανήτη μέσω μετεωριτών είναι ένα τυχαίο γεγονός.
Προσωπικά θα απορρίψω το πρώτο παρακλάδι αυτής της θεωρίας όπως σας είπα στην αρχή και θα αναφέρω αμέσως τους δύο λόγους. Πρώτον έχω μάθει ότι τίποτα στο Σύμπαν δεν είναι τυχαίο. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία εφόσον υπάρχουν Συμπαντικοί Νόμοι. Και όσο περισσότερο πιστεύουμε στην τύχη τόσο πιο πολύ φαίνετε το μέγεθος της αγνοίας μας. Αλλά ο δεύτερος και κύριος λόγος που απορρίπτω αυτό το παρακλάδι της πανσπερμίας, είναι διότι, αν ήρθαν με μετεωρίτες μικροοργανισμοί και βακτηρίδια ως πρώτες μορφές ζωής, τότε μοιραία και αναγκαστικά θα πρέπει να μπουν στην διαδικασία της εξέλιξης των ειδών (του Δαρβίνου), κάτι που ήδη απορρίφθηκε παραπάνω.
Η δεύτερη εκδοχή της θεωρίας της πανσπερμίας είναι Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑΣ.
Δηλαδή εξωγήινα υπερεξελιγμένα όντα «βομβάρδισαν» σύμφωνα με την θεωρία αυτή την Γή με σπόρους ζωής οι οποίοι ευνοήθηκαν από το κλίμα της Γής και αναπτύχθηκαν ταχύτατα.
Η συγκεκριμένη θεωρία υποστηρίχθηκε από τον Crick (βραβείο νόμπελ φυσιολογίας-ιατρικής το 1962) και τον Orgel. Έτσι, ο Crick, ο γνωστός νομπελίστας ο οποίος μαζί με τον Watson είχε ανακαλύψει τη διπλή έλικα του DNA, σε συνεργασία με τον Orgel επανέφερε το θέμα της κατευθυνόμενης πανσπερμίας ως τρόπου προέλευσης της ζωής στη Γη.
Αυτή την θεωρία, βέβαια, ακόμη και σήμερα, δεν μπορείς άνετα να την πεις, χωρίς να εισπράξεις ένα ειρωνικό χαμόγελο... δυσπιστίας ή και  αποδοκιμασίας.
Και επειδή σας είπα πιο πάνω, ότι αν είναι να αναζητήσω απαντήσεις σε μυθολογικά κείμενα, έχω την δική μου μυθολογία, την πάμπλουτη και πανέμορφη που δεν την βλέπω όπως μου την δίδαξαν, σαν ευχάριστο παραμυθάκι δηλαδή, αλλά έσκαψα και βρήκα τους θησαυρούς της, που δεν τους κρύβει αλλά τους φωνάζει. Είναι η πηγή της απώτατης ιστορίας μας. Εκεί, στην Ελληνική Μυθολογία μας, είναι καταχωρημένο όλο το ουράνιο παρελθόν μας. Αυτή είναι η Ιερή Ελληνική μας Παράδοση. Αλλά εμείς περί άλλων τυρβάζουμε.  Σας παραπέμπω λοιπόν στην δημιουργία / γέννηση του Εριχθόνιου, ένα θέμα πανέμορφο, αποκαλυπτικότατο και βεβαίως, θα μπορούσαμε να το πούμε και επιστημονικό. Και ο νοών νοείτω. Η ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΥ
Φίλοι μου η αλήθεια είναι, και θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση, ότι σε αυτόν τον κόσμο και σε αυτήν την ζωή, πολλά ερωτήματα θα μείνουν αναπάντητα.
Θα αρκεστούμε και θα συμβιβαστούμε μόνο να κάνουμε υποθέσεις, αλλά οι υποθέσεις δεν είναι γνώση. Ούτε η πίστη είναι γνώση. Το ότι εγώ πιστεύω κάτι, δεν σημαίνει ότι είναι και έτσι. Διότι η πίστη και η γνώση είναι δυο έννοιες από διαφορετικούς κόσμους. Και… «δεν θέλω να πιστεύω, θέλω να γνωρίζω», όπως είπε και ο Καρλ Σαγκαν.
Όλες οι πιθανές απαντήσεις που μας δίδονται από κάθε κατεύθυνση δεν είναι τίποτα άλλο από  θεωρίες. Αλλά ούτε και οι θεωρίες είναι γνώση.
Έτσι, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι αυτό που έκαναν οι πρόγονοι μας. Φιλοσοφία.
Φιλοσοφία όχι μόνο για το θέμα αυτής της ανάρτησης αλλά για τα πάντα στην ζωή μας.
Η Φιλοσοφία είναι η έρευνα της Αλήθειας και φώς της Αλήθειας η απόδειξη. ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΑΡΧΗ Ο ΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ. Και κανένα πράγμα δεν υπάρχει χωρίς αιτία και κανένας συλλογισμός δίχως λογική προϋπόθεση.
«Οι αληθινοί φιλόσοφοι, δεν συνηθίζουν να χρησιμοποιούν σχολαστικούς συλλογισμούς, ούτε συλλογισμούς πραγματικούς και ορθολογικούς. Δεν είναι δογματικοί, ούτε αποδέχονται την αλήθεια εκ των προτέρων αξιωματικά, αλλά μόνο εκ των υστέρων κριτικά. Με άλλα λόγια ζητούν αποδείξεις και όχι λόγια». Παναγιώτης Κορδικάς (1762-1827)
Τώρα θα μου πεις, τι να φιλοσοφήσω, και πώς να φιλοσοφήσω. Για να φιλοσοφήσει κανείς, θα πρέπει να έχει καθαρό μυαλό και απαλλαγμένο από τα χίλια δυο σημερινά προβλήματα. Σήμερα όπως έγινε η ζωή, δεν μπορούμε και δεν μας αφήνουν καν να σκεφτούμε, και μάλιστα όσοι σκέφτονται εξειδικευμένα ζητήματα αναζήτησης, θα θεωρηθούν από τους πολλούς, ότι είναι στον κόσμο τους. Μπορεί όμως αυτός ο κόσμος τους, να είναι καλύτερος από αυτόν της θλιβερής πραγματικότητας της κρίσης, των δοξασιών, των δογμάτων, θρησκευτικών κοινωνικών και επιστημονικών.
Κι όμως φίλοι μου. Η φιλοσοφία είναι η μόνη διέξοδος αλλά προσοχή. Όχι μόνο λόγια. Ο πραγματικός φιλόσοφος δεν είναι αυτός που απλώς λέει φιλοσοφίες δικές του ή επαναλαμβάνει των άλλων, αλλά αυτός που όσα λέει τα εφαρμόζει και τα κάνει πράξη και τρόπο της δικής του ζωής. Παράδειγμα, ο Σωκράτης λέει ότι καλός δεν είναι αυτός που απλώς γνωρίζει το κακό και το αποφεύγει. Καλός είναι αυτός που εφαρμόζει στην ζωή του το καλό με τις πράξεις του.
Θέλω να σας πω κλείνοντας πως ότι διαβάσατε δεν χρειάζεται να τα πάρετε και τοις μετρητοίς.
Ότι είπα, δεν είναι τίποτα άλλο από απλές προσωπικές σκέψεις ενός απλού ανθρώπου. Δεν δογματίζω, και δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείτε μαζί μου. Μπορεί να κάνω λάθος. Μπορεί όμως να δώσω αφορμή για σκέψη και για αναζήτηση στα ανήσυχα πνεύματα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι επιστημονες πριν απο λιγο καιρο ηθελαν να μολυνουν τον Αρη με ζωη, με ανθεκτικους μικροοργανισμους,οπου θα ξεκινουσαν τη διαδικασια αλλαγης της ατμοσφαιρας,οπου αυτο φυσικα θα επαιρνε παρα πολυ χρονο.Απλα σκεφτομαι, μηπως καποιος ειχε σκεφτει να κανει το ιδιο και με την Γη?Επειδη κατι τετοιο λεει και η ελληνικη αλφαβητος,αν την εχουν ερμηνευσει σωστα. (Καλλιροη)

Σείριος είπε...

Χαίρε Καλλιρόη. Πετυχημένος ο όρος «μολύνουν». Αυτό συνεχίζει να κάνει η ανθρωπότητα στον πλανήτη από τότε που έγινε «πολιτισμένη».

Εγώ πάντως περί δημιουργίας δέχομαι ότι μου λέει (κωδικοποιημένα) η Μυθολογία μας. Και βέβαια ο Τίμαιος του Πλάτωνος.

sandy είπε...

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΑΙΩΝΙΟ ΚΑΘΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ(ΟΥΔΕΝ ΓΙΓΝΕΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΝ ΑΠΟΛΛΥΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΜΗΔΕΝ).ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΖΩΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΘΕΩΡΩ ΕΥΛΟΓΗ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΣ(ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑ98% ΤΟ DNA ΤΟΥ ΠΙΘΗΚΟΥ-ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ).ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΡΕΙΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΜΑΖΙ.ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ,ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΠΕΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΘΕΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου