Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΕΔΡΟ

Carl Sagan: «Δεν θέλω να πιστεύω, θέλω να γνωρίζω» 
Το πιο πάνω βίντεο, τελειώνει με την φράση του Carl Sagan: «Η γνώση του δωδεκάεδρου, θεωρούνταν πολύ επικίνδυνη για τον απλό κόσμο».
Οι πάνσοφοι και έτη φωτός πιο μπροστά από εμάς, προγονοί μας, μας άφησαν κωδικοποιημένη Άρρητη γνώση μέσα στα έργα τους.
Αυτοί… Ξέρετε… Οι ειδωλολάτρες, όπως αποκαλούνται ακόμη και σήμερα από κάποιους… (…).
Αργότερα οι Έλληνες βυθισμένοι με την βία, μέσα στα σκοτάδια της αγνοίας του μεσαίωνα και του «βυζαντίου», αποκόπηκαν τελείως από τις ρίζες τους και έγιναν ρωμιοί. Το αποτέλεσμα  είναι να αγνοούμε μέχρι και σήμερα, την κληρονομιά μας….  Και όσο εμείς πελαγοδρομούσαμε μέσα στις δεισιδαιμονίες, κάποιοι έψαχναν και μελετούσαν την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, διότι είχαν αντιληφθεί αυτό που εμείς ούτε καν υποψιαζόμασταν.
Άκουσα κάποτε κάποιον να λέει (και μου έπεσε η κάτω γνάθος) το εξής: «…μα γιατί στην αρχαιότητα οι Μυημένοι στα Μυστήρια να κατέχουν την γνώση για τον εαυτό τους και δεν την έλεγαν και στον υπόλοιπο κόσμο.»
Σαν να λέμε δηλαδή, γιατί ένας χειρουργός να κρατάει την τέχνη του για τον εαυτό του και δεν την δείχνει και στον γείτονα. (Τι άλλο να πω …)
Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι ελάχιστοι, που ασχολούνται με αυτά τα θέματα όπως στο παρακάτω βίντεο, και βοηθούν, τουλάχιστον να συνειδητοποιήσουμε, το μέγεθος του πνεύματος των προγόνων μας. Τουλάχιστον να το συνειδητοποιήσουμε...
Η σύγκριση μας με εκείνους, είναι αναπόφευκτα απογοητευτική για μας. 
Τελικά γιατί η γνώση του δωδεκάεδρου, θεωρούνταν πολύ επικύνδυνη για τον απλό κόσμο;
Δείτε την απάντηση στο παρακάτω βίντεο, από το 1:28:30 έως το 1:43:08.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου