Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΟΧΙ ΜΕΓΑΣ, ΑΛΛΑ ΜΕΓΙΣΤΟΣ !!!

Ας προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε μια πορεία στα όρια του μη ανθρωπίνως κατορθωτού. Σε χρόνους αλλοτινούς, ας υποθέσουμε ότι είσαστε 20 χρόνων, προέρχεστε από βασιλική γενιά (εν δυνάμει διάδοχος του θρόνου), έχετε υποστεί ανάλογη εκπαίδευση σωματική, ψυχική και πνευματική. Ήδη από τα 18 σας χρόνια έχετε κατά περιστάσεις ασκήσει την διακυβέρνηση της χώρας σας κατά την απουσία του Βασιλέως. Έχετε εντυπωσιάσει τους πάντες με τον τρόπο διοίκησής σας. Έχετε πολεμήσει σε μια νικηφόρα μάχη επικεφαλής του Ιππικού. Σαν νικητής έχετε αντιπροσωπεύσει τον βασιλέα σε συνέδρια όπου το κλίμα δεν ήταν και τόσο ευνοϊκό για σας. Ξαφνικά δολοφονείται ο Βασιλιάς και εσείς μόνος, αντιμετωπίζετε πρόβλημα επιβίωσης. Οι μνηστήρες που σας επιβουλεύονται πολλοί και ισχυροί. Ο Θρόνος είναι το λιγότερο. Για να διακυβευθεί ο θρόνος διακυβεύεται πρώτα η ζωή του νομίμου κατόχου. Όμως δεν βάζετε τα κλάματα, δεν προστρέχετε στην μητέρα σας. Εικοσάχρονος.. αμούστακος με καρδιά Λιονταριού (πιθανόν και στο ζώδιο του Λέοντος). Κινείστε αστραπιαία και εξουδετερώνετε τις απειλές. Ονομάζεστε Αυτοκράτωρ των Ελλήνων με την βαριά κληρονομιά της εκδίκησης των Ελλήνων για όσα υπέστησαν από τους Πέρσες. 21 ετών έχετε δώσει την πρώτη μάχη με τους Πέρσες και τους έχετε νικήσει. Σε 4 χρόνια έχετε ολοκληρώσει την κατάληψη της Αιγύπτου και της Περσικής Αυτοκρατορίας.. ..περπατώντας. Είστε  o σαρκωμένος Θεός «ο Αλέξανδρος» Μπορείτε να το σκεφθείτε; Το συλλαμβάνετε; Είναι η πραγματικότητα που πλησίασε τον Θρύλο και ο Θρύλος που υπήρξε πραγματικότητα.
Τελικά έδωσε πάνω από 2000 μάχες στην διάρκεια της σύντομης ζωής και δεν έχασε ούτε μία. Κινδύνεψε προσωπικά αρκετές φορές. Αυτός ήταν ο ένας και μοναδικός. Πραγματικά Μέγιστος και όχι εξ απονομής. Χωρίς περιορισμούς ή αμφιβολίες και σκοπιμότητες, Μέγιστος, Δορυκτήτωρ, Αυτοκράτωρ των Πανελλήνων, Φαραώ της Αιγύπτου. Κυρίαρχος του τότε γνωστού κόσμου. Ελκύει τον  θαυμασμό και τον φθόνο. Όσο πιο λιγόμυαλοι άνθρωποι προσπαθούν να ερμηνεύσουν το αδιανόητο τόσο πιο πολύ υποπίπτουν σε ασυγχώρητα σφάλματα, αντιστρόφως ανάλογα με το μέγεθος του μυαλού τους. Ήταν και παραμένει αθάνατος ...;.. αλλοίμονο στον πολεμιστή που θα πεθάνει στο κρεβάτι ...;. αναχώρησε ...;. κάτι ξέρει η Γοργόνα που ρωτάει και ξαναρωτάει ...;.
Αυτήν την τεράστια ασυμμάζευτη προσωπικότητα έρχεται να μας την εξιστορήσει ο συγγραφέας κ. Γεράσιμος Καλογεράκης σαν κορωνίδα του συγγραφικού του έργου και σαν τάμα ιερό στον γιό της Ολυμπιάδας και του Φιλίππου, για κάποιους λόγους δικούς του, υπακούοντας ίσως σε ιερά κελεύσματα…
Αυτόν τον μήνα θα κυκλοφορήσει. Όσοι πιστοί απολαύστε το.
Αστερίων (ΚΒ) http://diaelefsis.pblogs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου