Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Ο ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ ή ΟΡΕΙΤΗΣ ή ΟΜΙΛΩΝ ΛΙΘΟΣ

Σιδηρίτης ή Ορείτης ή Ομιλών Λίθος. Συμπύκνωνε τις θεϊκές φωνές του απείρου και τις μετέφερε στον κάτοχο του. Δημιουργούσε τρομερές εμπειρίες. Απομάκρυνε φίδια και ερπετά.
Ορφικά «Περί Λίθων»
Ο θεός Απόλλωνας έδωσε στον Έλενο να κρατά τον ομιλούντα λίθο τον Σιδερίτη, ή Ζωντανό Ορείτη που λέγει την αλήθεια. Είναι στρογγυλός, λίγο σκληρός, βαρύς στέρεος με μαύρο χρώμα, στην επιφάνεια του απλώνονται ίνες όμοιες με ρυτίδες. Αναφέρει ο Ορφέας στο έργο του "Περί Λίθων" όλες τις διαδικαστικές ενέργειες και στην κρίσιμη στιγμή αναδίδει φωνή νεογέννητου παιδιού. "Πρέπει με ψυχική καρτερία να κρατάς ψηλά τον λίθο, μην παραλύσεις από φόβο, γιατί συμπυκνώνει τις θεϊκές φωνές του απείρου. Αν σου πέσει στην γη Θα επισύρεις την φοβερή οργή των θεών... Χρειάζεται τόλμη να ρωτήσεις την προφητική φωνή του Σιδερίτη, και όσα σου πει θα είναι αληθινά... Όταν τον πλύνεις φέρτον μπροστά στα μάτια σου και θα ειδείς ότι είναι ψυχρός...".
Αναφέρει πως θεραπεύει ο Σιδερίτης τα τσιμπήματα φιδιών, και πως δεν σε πλησιάζουν τα φίδια όταν τον έχεις επάνω σου. Μάλιστα αναφέρει ότι έκανε τις στείρες γυναίκες να τεκνοποιήσουν. "Μην απορείτε για τις ασύλληπτες ιδιότητες των υλικών. Οι γνώσεις σας είναι πολύ περιορισμένες σχετικά με την συγκρότηση της ύλης και τις απεριόριστες δυνατότητες αυτής. Υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός στοιχείων και υλικών που περιμένουν την ανακάλυψη τους από τους γήινους επιστήμονες. Εμείς τα έχουμε μελετήσει όλα και τα χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση. Αν γνωρίζατε τις ιδιότητες των υλικών και των λειτουργιών της φύσης, τότε δεν θα θεωρούσατε τίποτα ως σημαντικό από τη δική μας τεχνολογία. Δεν υπάρχουν αφετηρίες συσχετισμών και συγκρίσεων και για αυτό θεωρείται σπουδαία τα ασήμαντα. Έχουμε μεγάλες τεχνολογικές δυνατότητες, ώστε να μπορούμε να επεμβαίνουμε σε πολλά άστρα και πλανήτες".
Η ανάγνωση της Αρχαίας Ελληνικής παράδοσης, μας οδηγεί στα εργαστήρια του Ηφαίστου για να θαυμάσουμε την ασύγκριτη τεχνολογία τους. Αυτή την ξενάγηση στα εργαστήρια του Έλληνα θεού θα επιχειρήσω ακολούθως και σε συσχετισμό με την σημερινή τεχνολογία. Όλες οι καταστροφές του πλανήτη σε όλες τις εποχές, ήταν αποτέλεσμα της κακής συμπεριφοράς του ανθρώπου και της ασέβειας του προς τους φυσικούς νόμους. Η συνέχεια είναι ένα ταξίδι στον κόσμο του ονείρου και του φανταστικού, όπως εκτίθεται στην Ιλιάδα και Οδύσσεια.
«Η Άγνωστη Αρχαιολογία Των Ελλήνων», Γερ. Καλογεράκη, σελ. 179, εκδ. Δίον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου