Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

ΟΡΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πολύς λόγος έγινε πάλι λόγω της ορκωμοσίας της νέας Βουλής και της νέας κυβέρνησης. Αρκετοί αρνούνται τον όρκο για λόγους ανεξιθρησκίας, ετεροδοξίας, αθεΐας κτλ. Άλλοι είναι υπέρ, για να μη θίγονται τα ελληνοχριστιανικά ήθη και παραδόσεις. Και πάνω απ΄ όλους η Ελληνική Εκκλησία θεωρεί κατηγορηματικά τον όρκο ως το πλέον απαραίτητο στοιχείο κάθε σωστής λειτουργίας όλων των θεσμών του κράτους. Να μην ξεχνάμε και τον όρκο στις διάφορες λειτουργίες της Δικαιοσύνης. Πώς η ορθόδοξη Εκκλησία (και όχι μόνον) ανατρέπει τη γραπτή εντολή του ίδιου του Χριστού, αλλά και των Αποστόλων; Πώς ορίζει οι άνθρωποι να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο, μέσα στο οποίο υπάρχει ξεκάθαρα και ρητά η απαγόρευση του όρκου; Τι επιδιώκει και ποιους σκοπούς της εξυπηρετεί;
Γεώργιος Αναγνωστόπουλος
(ΒΗΜΑ, 24/10/2009)
Ο εκκλησιαστικός μηχανισμός πάντα έκανε ό,τι εξυπηρετούσε το κράτος και έπαιρνε ο ίδιος ως αντάλλαγμα αυτά που επιθυμούσαν τα μέλη του.
Πλούτο και εξουσία!
«Πηγή της πίστεως δεν είναι τα Ευαγγέλια... αλλά η αποκαλυπτική αλήθεια... όπως καθορίστηκε και οριοθετήθηκε από τις Οικουμενικές Συνόδους» (μητροπολίτης Ναυπακτίας Ιερόθεος, ΤΟ ΒΗΜΑ, 15/4/2006).
Άρα, οι χριστιανοί πρέπει να πιστεύουν αυτά που βόλευαν την εκκλησιαστική εξουσία κατά καιρούς και όχι αυτά που αναφέρουν τα ευαγγέλια... Μόνο που αγνοούν αυτή την αλήθεια τα μέλη του ποιμνίου και αναφέρουν κάθε τόσο, τι είπε ο Ιησούς, τι είπε ο Παύλος και τι είπε ο άλλος. Ξεχάστε τα όλα, ισχύουν αυτά που ήθελε κάθε φορά ο πατριάρχης και η εκάστοτε σύνοδος των επισκόπων και μέσα σ' αυτά είναι και οι όρκοι  - για το καλό μας, εννοείται!
Περισσότερα: http://sfrang.blogspot.gr/2009/10/blog-post_24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου