Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Απεβίωσε ο τελευταίος στρατοπεδάρχης της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος.

Απεβίωσε ο Ταξίαρχος ε.α Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος στρατοπεδάρχης ΕΛ.ΔΥ.Κ. 1974 και επικεφαλής των Δυνάμεων Αμύνης του Στρατοπέδου το 3ημερο 14-16/8/1974. Γεννημένος στις 31-12-1925 ο Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος, ήταν εκείνος που διατάχθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση του στρατοπέδου της ΕΛ.ΔΥ.Κ κάτω από πολύ περίεργες συνθήκες, με ελλειπή μέσα αλλά και με μικρό αριθμό στρατιωτών.
Υπό τις διαταγές του και τον ηρωισμό των στρατιωτών του το στρατόπεδο κράτησε. Πολλά έχουν γραφτεί όλα αυτά τα χρόνια για το τι έγινε και έπεσε το στρατόπεδο. Ο Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος στο βιβλίο του, διηγείται τα γεγονότα αυτού του τριημέρου. Το 2016 παρευρέθη σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος αλλά και στη Κύπρο, ώστε να μιλήσει για εκείνες τις ημέρες του 1974.
Ο Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος απεβίωσε σήμερα τα ξημερώματα…...
Παρότι ο αντισυνταγματάρχης Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος ζήτησε ενισχύσεις, έλαβε μόνο τρία τεθωρακισμένα οχήματα Marmon-Herrington, τα οποία θα ήταν εύκολη λεία για τα Μ-48 των Τούρκων. Παρ' όλα αυτά, οι νέες τουρκικές επιθέσεις αντιμετωπίσθηκαν με επιτυχία. Μπροστά από τις θέσεις άμυνας των ανδρών της ΕΛΔΥΚ, έπεσαν δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες, μερικοί δε έφθασαν στα ακραία συρματοπλέγματα του στρατοπέδου, επάνω στα οποία φονεύθηκαν. Διαβάστε: Η ΕΠΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΔΥ.Κ.
ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ Ε.Α ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΔΩ: ΚΥΠΡΟΣ - Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ 14 ΕΩΣ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1974

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου