Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

ΑΓΚΑΛΙΑ - ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ, ΑΓΑΛΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ. ΑΓΑΠΗ, Η ΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.
Αγαπάω <άγαν + αφάω = άπτομαι =αγγίζω 
Άγαν αφάω. Που στην καθημερινή πράξη ισοδυναμεί με ΑΓKΑΛΙΑ. Πόσο σπάνια πια το κάνουμε, ακόμα και σε κοντινά κι αγαπημένα μας πρόσωπα. Αλλά κι όταν το κάνουμε πόσο λίγο κρατάει! Μερικά δευτερόλεπτα. Ναι ξέρω. Δεν έχουμε χρόνο!
Κι το ότι δεν έχουμε χρόνο δεν έχουμε πια και ψυχή. Αφού χωρίς τροφή αργοπεθαίνει από ασιτία.
«ΑΝΑΓΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ».
ΜΗΝ το προσπερνάτε. Είναι απλά ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ! ΠΡΕΠΕΙ ν’ ανασαίνεις. ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ν’ ανασαίνεις! Η πρώτη-πρώτη ΑΝΑΓΚΗ όταν ερχόμαστε στον κόσμο, σε όποιο στοιχείο κι αν ανήκουμε, είναι η ΑΝΑΠΝΟΗ, η ΑΝΑΣΑ. Και ξέρετε κάτι; Ψύχω σημαίνει ανασαίνω. Συνεπώς ψυχή σημαίνει ανάσα!!! Αυτή η πρωταρχική ψυχή-ανάσα που επειδή τ’ οξυγόνο της σου καίει (ζέει), τους πνεύμονες (η πνοή, πνέω, πνεύμα) σε καθιστά ζωντανό (εκ του ζέω). δηλαδή σου δίνει ζωή δια της πνοής της ανάσας.
Αν δεν προσφερθεί εγκαίρως πεθαίνεις. ΑΝΑΓΚΗ είναι τ’ οξυγόνο, που χωρίς αυτό πεθαίνεις! Ανάγκη έχει ΚΑΙ η Ψυχή σου.  Όπως έχει το σώμα σου το υλικό και το πνεύμα σου. Αν δεν της την προσφέρεις, δεν θ’ αργήσει η ώρα που θα ‘σαι νεκροζώντανος ζόμπι.
Μια συνειδητοποιημένη μάνα καλύπτει ταυτόχρονα και τις δυο ανάγκες. Φέρτε στο μυαλό σας την εικόνα του νεογνού που βυζαίνει. Αγκαλιά (η ψυχή αγάλλεται), γάλα (το σώμα ευχαριστιέται =καλή κοιλιά =ευ χαρα =ευχαρίστηση). Όλα τ’ άλλα στην πορεία της ζωής του νεογνού είναι απλώς επιθυμίες εγωπαθητικές και εγωιστικές!
ΠΟΣΟ Ν΄ΑΝΤΕΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΑΛΑ; ΠΟΣΟ Ν’ ΑΝΤΕΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΟΞΥΓΟΝΟ; ΑΠ΄ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΠΟΛΥ. Αλλά και το πολύ κάποτε τελειώνει.
Η ΑΓΑΠΗ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΑΦΕΣ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΚΛΟΝΗΤΟ ΕΓΚΥΡΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ!!!
ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΡΗΤΩΣ, Ο ΔΗΛΩΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ. ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ!!!
ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ «Ο,ΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣΑΙ».
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΑΠΑΣ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΛΕΣ… ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ! ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ! ΕΙΤΕ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΛΕΣ Σ’ ΑΓΑΠΩ. ΕΙΤΕ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΛΕΩ Σ’ ΑΓΑΠΩ.
Έχω ακούσει ΤΑ παράλογα περί «αγάπη είναι…», όπως αγάπη είναι να μου πλύνεις τα πιάτα, να μου ξύσεις την πλάτη κλπ.
Μιλάμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ, αλλά ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ. Είναι μέγιστο προνόμιο να κατανοείς την ελληνική.
Καμία σχέση με ψωροϋπερηφάνιες. Για ΠΡΟΝΟΜΙΟ μίλησα. Προνόμιο οποιουδήποτε ανθρώπου σ’ αυτόν τον πλανήτη. Πάμε λοιπόν … στ’ αγγλικά. «Hug is the credential of love». Ενώ κάθε λέξη είναι γνωστή, η πρόταση ως σύνολο ΔΕΝ αυτοεξηγείται. Διότι το «love» και το «touch too much» στον αγγλοσαξονικό νου δεν σχετίζονται.
Πάμε στα ελληνικά. «Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» σου ποιεί πίστη για την αγάπη μέσω της πράξης της αγκαλιάς, σε ταΐζει με την αγκαλιά για να καλύψει την ανάγκη της ψυχής για αγάπη. Η πρόταση αυτοεξηγείται. «Αυτό το τις που σε αγαλλιεί, είναι που σε κάνει να πιστεύεις την υπερβολική αφή». Που, τέτοια αφή, ΕΙΝΑΙ η αγκαλιά. Όταν ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙΣ τον άνθρωπο που ΑΓΑΠΑΣ, τον σφίγγεις πάνω σου και δεν αφήνεις σπιθαμή από το σώμα σου ανέγγιχτο από το σώμα του άλλου. Το ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΑΓΓΙΓΜΑ, αντίθετα με την κατανόηση της αντίστοιχης έκφρασης στην αγγλική touch too much. Αναλύστε το και θα καταλάβετε τη διαφορά ανάμεσα στις δυο γλώσσες .
ΑΓΑΠΗ όχι μόνο ΔΕΝ είναι μια αφηρημένη ιδέα-επινόηση, ΔΕΝ είναι γενικώς άλλο ένα συναίσθημα, ΔΕΝ είναι ψυχική κατάσταση.
Η Αγάπη ΕΙΝΑΙ αυτό που ονοματίζει η λέξη. Αγαπάω <άγαν (=υπερβολικά) + αφάω = άπτομαι =αγγίζω.  Το ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΑΓΓΙΓΜΑ.
Σε μια Αγκαλιά, όπου η ψυχή σου αγάλλεται, είναι ψυχή γεμάτη υγεία.
ΑΓΑΠΗ=ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΑΓΓΙΓΜΑ=ΤΡΟΦΗ
Εάν δεν «σπρώξεις» την υλική τροφή στο στόμα σου, απλά υπάρχει εκεί πέρα.
Εάν δεν «σπρώξεις» την ψυχική τροφή στην αγκαλιά, απλά υπάρχει εκεί πέρα.
Η κοιλότητα του στόματος =είσοδος τροφής σώματος
Η κοιλότητα της αγκαλιάς =είσοδος τροφής της ψυχής
Κατάλαβε το! Χώνεψε το! Επιτέλους!!!
Η ΑΓΑΠΗ ΟΤΑΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ!!! (για όσους έχουν)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου