Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ο Κωνσταντίνος απάλλαξε τον κλήρο από φορολογικές υποχρεώσεις, παραχώρησε το δικαίωμα ιδιοκτησίας και αποδοχής κληρονομιών στην Εκκλησία, αναγνώρισε όλες τις χριστιανικές εορτές ως κρατικές, αποτύπωσε χριστιανικά σύμβολα στα νομίσματά του και ανέγειρε εντυπωσιακές εκκλησίες με χρήματα του αυτοκρατορικού ταμείου σε όλη τη ρωμαϊκή επικράτεια.
Ο λαϊκός Μιθραϊσμός παρέμεινε αλλά με διαφορετικά ονόματα πρωταγωνιστών και προπάντων με "ιερά" κείμενα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του αυτοκράτορα.
Σημαντική είναι η μαρτυρία του σύγχρονου των γεγονότων αυτοκράτορα Ιουλιανού, που πιθανότατα είχε αντιληφθεί τις μυστικές υπόγειες ενέργειες του εξαδέλφου του  Κωνσταντίνου. Το εύστοχο σύγγραμμα του από χριστιανό πισώπλατα δολοφονηθέντος αυτοκράτορα ενώ εμάχετο κατά των Περσών, βέβαια το εξαφάνισαν στην πυρά, αλλά το κείμενο του ανασυναρμολογήθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος του από κείμενα χριστιανών απολογητών που επεχείρησαν να το αντικρούσουν και εντελώς ανόητα  δεν έκαψαν κείμενα ομόδοξων τους οι οποίοι βέβαια άν υπήρχαν κατηγορίες απ' ευθείας στον Κωνσταντίνο τις απέκρυψαν από το: ΚΑΤΑ ΓΑΛΙΛΑΙΩΝ – ΦΛΑΒΙΟΣ ΚΛΑΥΔΙΟΣ ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ Μέρος 1ο"Μου φαίνεται σωστό να εκθέσω σε όλους τους ανθρώπους τους λόγους για τους οποίους πείστηκα ότι η μηχανορραφία των Χριστιανών δεν είναι παρά ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα που υπαγορεύτηκε από κακή πρόθεση. Μην έχοντας τίποτα θεόπνευστο, και εκμεταλλευόμενη πέρα για πέρα το κομμάτι εκείνο της ψυχής που αρέσκεται στις φανταστικές ιστορίες και που είναι παιδαριώδες και ανόητο, κατάφερε να κάνει τις τερατώδεις αφηγήσεις (μυθολογικές) να φαίνονται αληθινές." ...μια ευθεία βολή που τεκμηριώνει από αξιόπιστο ευγενή αυτόπτη μάρτυρα, ότι περιγράφουμε σε αυτήν την αποκαλυπτική μελέτη - έρευνα!
Τελικά για την επιβολή του ο χριστιανισμός μπόρεσε τόσο εύκολα να δανειστεί τις σκιές-πληγές της Παλαιάς Διαθήκης, την πυρπολητική δάδα του Αβραάμ και την κατεδαφιστική σφύρα του Μωυσή... και να κάνει μέγα θόρυβο περί χριστιανικής αγάπης νοούμενης μεταξύ των πιστών. Αλήθεια, μήπως επιτέλους μπορούμε να διακρίνουμε ότι η αγάπη ήταν το δόλιο προσκλητήριο και το καταλληλότερο ιστορικό άλλοθι στον φόνο ενός πολιτισμού; Μήπως από την ιστορική πια αυτή απόσταση, μπορούμε να δούμε ότι αυτή ακριβώς η αγάπη, ήταν η ιδεώδης αρχή μιας απίστευτης σε έκταση και μανία κατασυντριβή του Ελληνικού πολιτισμού, που κανένα μίσος δεν θα πετύχαινε καλύτερα;
Η φαινομενικά αντιφατική πολιτική του Κωνσταντίνου απέναντι στο χριστιανισμό αναδεικνύει ότι σαφώς δεν θρησκευόταν στο ίδιο του το κατασκεύασμα.
ΔΕΝ πίστευε στον χριστιανισμό, απλά είχε κατασκευάσει την χριστιανική "εκκλησία", ένα πολιτικό εργαλείο χειραγώγησης και καταστολής των μαζών και της ανέθεσε την εξόντωση του ελληνισμού, την κατεδάφιση του πολιτισμού του.
Ο Κωνσταντίνος με τα φιλόδοξα σχέδια του για το Βασίλειο των Ρωμαίων της Ανατολής του οποίου υπήρξε Βασιλεύς κατάφερε να χαράξει μια μακροχρόνια επίμονη πολιτική και να την κληροδοτήσει στους διαδόχους των διαδόχων του ανά τους αιώνες, που θα θωράκιζαν την πολιτική αυτή με συνεχώς επεκτεινόμενη σκληρή νομοθεσία που σώζεται μέχρι σήμερα σε δύο τίτλους:
Codex Theodosianus XVI x de Paganis, Sacrificiis et Templis και Codex Iustinianus I.I x de Paganis, Sacrificiis et Templis.
Ολόκληρο το άρθρο στo: https://zvareli.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου