Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

…ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΕ…

Είναι καιρός επιτέλους να ξεκλειδώσουμε το κατώγι της Ιστορίας και να φέρουμε στο φώς τα φίδια που είναι κλεισμένα μέσα. Το πρώτο μέλημα του πορθητή ήταν να θρονιάσει πράγματι στο στασίδι των σκλάβων ένα τουρκόφωνα πατριάρχη, ως δόλιο και χθόνιο συνεργάτη του για να μπορεί να τους ελέγχει, και να μην σηκώσουν ποτέ κεφάλι οι ραγιάδες. Οργάνωσαν μαζί ένα τέλειο σύστημα διοίκησης, με δραγουμάνους, κατήδες, μουφτήδες, που συντελούσαν στην διαιώνιση και συντήρηση της σκλαβιάς ενός ταλαιπωρημένου λαού.
Ο Γεννάδιος, ο πρώτος μετά την Άλωση πατριάρχης, ως πατριάρχης Ρωμαίων χριστιανών αναγνωρίστηκε από τον Μωάμεθ, λέει … « αν και είμαι Έλλην στην γλώσσα, δεν θα έλεγα ποτέ ότι είμαι Έλληνας γιατί δεν σκέφτομαι όπως σκεφτόταν κάποτε οι Έλληνες, οι οποίοι αποτελούν παρελθόν πλέον. Αντίθετα θέλω να με αποκαλούν σύμφωνα με την πίστη μου. Αν με ρωτήσεις κάποιος ποιος είμαι θα πω ότι είμαι χριστιανός».
Είναι ο ίδιος που διέταξε να καούν τα βιβλία του Πλήθωνα για τον Πλάτωνα και απαγόρευε στους Έλληνες να δίνουν στα παιδιά τους ελληνικά ονόματα. Όταν σφάζανε επί τρείς μέρες 30.000 γυναικόπαιδα αυτός έχαιρε της προστασίας του Σουλτάνου. Του έφτιαξε θρόνο και παλάτι, του παραχώρησε θρησκευτικά, διοικητικά και δικαστικά δικαιώματα, οπότε η εκκλησία αποκτά και άμεση κοσμική εξουσία και ιδιότητα. Είχαν επίσης δικαίωμα φορολογίας, έτσι οι ραγιάδες φορολογούνταν διπλά και σαν σκλάβοι του Σουλτάνου και σαν δούλοι του ιερατείου.
Όμως πέρα και όλα αυτά τα προσωπικά οφέλη η συνομωσία ήταν ακόμη πιο βαθειά. Ο Γεννάδιος σαμποτάρισε τελικά την ένωση των δύο εκκλησιών γιατί έτσι ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού χώρου θα έμενε εκτός τουρκικού ζυγού, και έτσι με ότι Ελληνικό είχε απομείνει θα μπορούσαν οι Έλληνες να ανορθωθούν δεδομένου ότι είχε αρχίσει και η αναγέννηση, οπότε η επαφή τους με την υπόλοιπη Ευρώπη θα ήταν ελεύθερη. Σκλαβωμένος όμως ο Ελληνισμός κάτω από τους Τούρκους θα συνεχιζόταν η καταστροφή του και θα αφανιζόταν. Αυτοί ήταν οι στόχοι που έκαναν τον Γεννάδιο να ταχθεί αναφανδόν εναντίον της ένωσης. 
Ικανοποιώντας τις δικές του φιλοδοξίες, θυσίασε την ελευθερία των Ελλήνων, το πνεύμα τους, την ψυχής τους, την αναγέννησή τους, την ευημερία και την ζωή. 400 χρόνια σκλαβιάς και τυραννίας, κάτω από το βάρβαρο καθεστώς του Σουλτάνου, 400 χρόνια καθήλωσης και εξαθλίωσης μόχθου, πόνου εξευτελισμών, ραγιαδισμού . Μακριά από κάθε πιθανότητα αναγέννησης, μακριά από τον κόσμο που προόδευε
Αυτό και άλλα πολλά μας κάνουν να αντιληφθούμε τι σημαίνει το χριστιανικό ιερατείο για τον Ελληνισμό. Και έχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι ήταν οι σωτήρες και οι παρηγορητές των Ελλήνων, αφού αυτοί μας έριξαν στην μακρόχρονη τυραννία με τις συμφωνίες τους, γιατί το παράδειγμα του Γεννάδιου ακολούθησαν και οι μετέπειτα δεσπότες και πατριάρχες, που καλοπερνούσαν με τα προνόμια, τα οφίκια και τα δικαιώματα που τους είχε παραχωρήσει ο Σουλτάνος. 
Γι΄αυτό όταν κατά καιρούς πήγαιναν να ξεσηκωθούν οι Έλληνες αυτοί αντιδρούσαν και εκτόξευαν κατάρες και αφορισμούς, όπως ο Γρηγόριος ο Ε, που αφόρισε τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, τον Σούτσο, τον Ρήγα, τον Κοραή, τους Σουλιώτες, το 1806 αφόρισε την επανάσταση της Πελοποννήσου και τον Κολοκοτρώνη. Σημειωτέον οι αφορισμοί διαβαζόταν με πάθος από τους επισκόπους στις εκκλησίες. Απαγχονίστηκε στο τέλος όχι γιατί είχε ανάμειξη στην επανάσταση όπως θέλουν να μας περάσουν, για να τον κάνουν ήρωα, αλλά γιατί δεν τηρήθηκαν κάποιες συμφωνίες.
Ο απαγχονισμός του ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών του ιδίου και του Σουλτάνου, επειδή οι «πατέρες» δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τους επαναστάτες, όπως είχαν εγγυηθεί.
Να σημειωθεί ότι ο αφορισμός δεν έχει αρθεί και ισχύει ακόμη !!!!!
Και συνεχίζουμε με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων … «Η ελευθερία είναι εξαπάτηση του διαβόλου και φαρμάκι ολέθριο. Κλείστε τα αυτιά σας στις νεοπαρουσιασθείσες ελπίδες… σαν οπαδοί του Χριστού, φυλάξτε απαρασάλευτη την υποταγή…. Η θεία πρόνοια, ο θεός των χριστιανών, ο αγαθός, μας έστειλε τον Σουλτάνο για να μας λυτρώσει από τα βάσανα και να ζούμε στην ευδαιμονία». Την ίδια στιγμή ο Αδαμάντιος Κοραής προσπαθούσε να πείσει τους ραγιάδες να ξεσηκωθούν λέγοντας τους. … «η εκκλησία είναι ο άσπονδος εχθρός των Ελλήνων και φίλος των Τούρκων, Γι΄αυτό μην τους ακούτε πάρτε τα όπλα κατά των τυράννων…»
Να λάβουμε υπόψη μας ότι διατηρείται ακόμη και σήμερα στον τίτλο του οικουμενικού πατριάρχη, δηλώνοντας την γραμμή τους «Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και οικουμενικός πατριάρχης..», τίτλος που έχει τεράστια αρνητική σημασία για τον Ελληνισμό, δύσκολα ορατή, καθότι σκεπασμένη από τις σελίδες της διαστρεβλωμένης ιστορίας…
Απόσπασμα από το βιβλίο Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ Κ. ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Εκδ. ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου