Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Τα στοιχεία που παραθέτω για τον εγκέφαλο είναι παρμένα από επιστημονικά, εγχειρίδια ιατρικής και αναφέρονται στη σύσταση και τη λειτουργία του.
Το βάρος του εγκεφάλου κατά μέσο όρο είναι 1.360 γραμμάρια για τον άνδρα και 1.275 γραμμάρια για τη γυναίκα. Στους έξη πρώτους μήνες της ζωής ο εγκέφαλος στον άνθρωπο διπλασιάζεται και στο πέμπτο έτος έχει ολοκληρωθεί κατά τα εννιά δέκατα. Μέχρι το εικοστό έτος ολοκληρώνεται τελείως και έχει το μέγιστο βάρος. Από το εικοστό πρώτο έτος και μετά αρχίζει η συρρίκνωση του με απώλεια βάρους ένα γραμμάριο ετησίως. Στα 70, 80, και 90 χρόνια η μείωση του βάρους του εγκεφάλου είναι 5%, 10%, και 20% αντίστοιχα και τα κύτταρα γίνονται  μικρότερα, με ανώμαλο περίγραμμα και εμφανίζουν τις γεροντικές πλάκες αμνησίας του Αλτσχάϊμερ. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται από εκατό δισεκατομμύρια κύτταρα, τα οποία υπάρχουν όταν γεννιέται το άτομο, που σημαίνει ότι παράγονται στους εννιά μήνες εγκυμοσύνης εκατό δισεκατομμύρια κύτταρα δηλαδή παράγονται 257.000 το λεπτό ή4.300 κύτταρα το δευτερόλεπτο. Κάθε κύτταρο έχει χίλιες χημικές ουσίες. Τα νευρικά κύτταρα αναγνωρίζονται μεταξύ τους λόγω της χημειοσυγγένειας που υπάρχει.
Οι συνδέσεις μεταξύ των κυττάρων είναι 1.015 και ο καθένας νευρώνας δέχεται πληροφορίες από άλλους χίλιους. Κάθε νευρώνας έχει ένα εκατομμύριο αντλίες που μετακινούν διακόσια εκατομμύρια ιόντα νατρίου το δευτερόλεπτο. Η μετάδοση μιας πληροφορίας από ένα νευρικό σύστημα  σε ένα άλλο, χρειάζεται χρόνο τρία δέκατα του εκατομμυριοστού του δευτερολέπτου. Ο εγκέφαλος, αυτό το μυστηριώδες όργανο του ανθρώπου, μπορεί να στείλει με την άγνωστη δύναμη του, τον άνθρωπο στους ουρανούς σαν μαχητή φωτός, χωρίς τα σκάφη της τεχνολογίας.
Η ταχύτητα των κυμάτων "Α" του εγκεφάλου, βρίσκεται στη συχνότητα μεταξύ 7,49 και 7,86 του ηλιακού φωτός. Τα σωμάτια "Α" έχουν ταχύτητα 15-25.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο. Το 7,49 είναι η συχνότητα μαγνητικού συγχρονισμού του πλανήτη [Μαγνητικό Πεδίο Βαρύτητας] και το 7,86 είναι η συχνότητα της ακτίνας φωτός όταν κάνει τον γύρο της γης. Όταν ο εγκέφαλος συντονίζεται μεταξύ αυτών των συχνοτήτων, αποκτά την απόλυτη ηρεμία. Πως λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος και τι μηνύματα εκπέμπει; Προς τα πού τα στέλνει; Με τι δυνάμεις είναι συνδεδεμένος; Πως λειτουργεί η διόραση και η έκτη αίσθηση; Όλα αυτά είναι ερωτήματα που προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε και να κατανοήσουμε, προκειμένου να δώσουμε διέξοδο στις μεταφυσικές αναζητήσεις μας.
Με λίγη άσκηση και πολύ γνώση μπορούμε να απαντήσουμε στα ερωτήματα αυτά. Ο εγκέφαλος, αυτό το ανεξιχνίαστο ανθρώπινο όργανο μπορεί να αχρηστευθεί από το εναλλασσόμενο άναμμα και σβήσιμο πηγών υψηλών συχνοτήτων, που εκπέμπουν φως πάνω από 40 Hertz, το οποίο προκαλεί κρίσεις επιληψίας. Σε μερικά κέντρα διασκέδασης η εκπομπή φωτός φθάνει τα 200 Hertz και στα ρέϊβ-πάρτι τα φώτα αυτά μαζί με τα χάπια «Έκσταση», αχρηστεύουν τα κύματα "Β" του εγκεφάλου και μπορούν να οδηγήσουν στην απώλεια της συνείδησης, την παραφροσύνη και τον θάνατο.
Μνήμη.
Πολλοί άνθρωποι απορούν γιατί δεν μπορούμε να θυμηθούμε προηγούμενες ενσαρκώσεις μας. Αν θυμόμασταν προηγούμενες  ενσαρκώσεις πιθανότατα δεν θα ήμασταν ποτέ ευτυχισμένοι.
Το ότι δεν θυμόμαστε τίποτε, πρέπει να το θεωρήσουμε θεϊκή παροχή προς τον άνθρωπο. Αλλά ούτε τις εμπειρίες του πρώτου έτους τις ζωής μας θυμόμαστε. Σημαίνει πως δεν υπάρχουν;
Ο κοινός άνθρωπος είναι αδύνατο να θυμηθεί προηγούμενες ζωές του. Αυτό όμως ήταν κάτι που μπορούσε να κάνει ο Μύστης της Αρχαιότητας. Η άρρητη γνώση δίνει την ικανότητα στον εγκέφαλο να συλλαμβάνει τις ακτίνες που συνδέουν το φυσικό ανθρώπινο σώμα με τον αιώνιο υπερβατικό εαυτό του, που τον ακολουθεί. [Διόραση, Διακοή, Διαίσθηση, μεταβίβαση ή υποκλοπή σκέψεων]. Όταν ο εγκέφαλος εξασκηθεί και φθάσει στην ανώτερη βαθμίδα κατανόησης του κόσμου, τότε μπορεί να πάρει επαφή με το παρελθόν του και να θυμηθεί τις ενσαρκώσεις του, γιατί έχει ενσαρκωθεί χιλιάδες φορές.
Γεράσιμος Καλογεράκης, H Υπέρτατη Μύηση, σελ. 63 – 66, εκδ. Δίον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου