Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΟΜΑΣΘΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΕΠΟΧΩΝ;

Πολλοί από εμάς περιμένουμε τον «από μηχανής θεό» να έλθει να μας βγάλει από το αδιέξοδο.
Η σύγχρονη ζωή έχει καταντήσει ανυπόφορη, και η Ελλάδα μας βάλλεται από παντού, κυρίως σε Εθνικά ζητήματα.
Βαλλόμεθα από παντού όσον αφορά την Ιστορία μας, την πολιτιστική μας κληρονομιά, την ακεραιότητα της Ιεράς Πατρίδος μας. 
Όμως, εμείς τι κάνουμε για όλα αυτά; Τιμούμε τους προγόνους μας; Τα Ιερά Σύμβολά μας; Δεχόμασθε έναν πνευματικό πόλεμο εδώ και χρόνια.
Τι έχουμε κάνει για την πνευματική μας ανάνηψη-ανάσταση; Γιατί δεν παραδειγματιζόμασθε από τους Έλληνες των παλαιών εποχών;
Ποιος γνωρίζει ότι τα Επιγράμματα και τα ποιήματα κρύβουν μυστικά που εύκολα μας αποκαλύπτουν ποιοί είμασθε, πού πορευόμασθε και πώς πρέπει να συνεχίσουμε την Μεγάλη Πορεία μας;
Ο αείμνηστος Άγγελος Σικελιανός στα αθάνατα ποιήματά του έγραψε ότι: «Όμπρός να σηκώσουμε τον Ήλιο πάνω απ’ την Ελλάδα». Για να σηκωθεί ο Ήλιος πάνω απ’ την Ελλάδα (είναι αλληγορικό το νόημα καθώς βλέπετε) χρειάζεται: ΕΝΟΤΗΤΑ – ΟΜΟΝΟΙΑ – ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ!
Μελετήστε, ευθύς,  και αναδιοργανωθείτε. Διδάξτε στα παιδιά σας, στους φίλους σας ΕΛΛΑΔΑ! Ελλάς σημαίνει θεϊκή έδρα, διότι: ΕΛ (Πελασγικά) = ψηλά, Ήλιος, Θεός και ΛΑΑΣ = πέτρα, θρόνος οπότε: ΕΛ – ΛΑΣ = θεϊκή έδρα (θρόνος). 

ΣΑΛΑΜΙΣ  - 480
Την ημέρα της ναυμαχίας τελούντο τα Ιερά Ελευσίνια Μυστήρια και πιστεύω ότι αυτό είναι μία μεγάλη απόδειξη της επέμβασης των θεών των Ελλήνων υπέρ των παιδιών τους! «Σύννεφα» που πετούσαν, «σύννεφα» όπου μέσα τους ακούγονταν η λέξις «Ίακχος-Διόνυσος» και φοβερή βοή κ.λπ., τα οποία αναφέρει ο Ηρόδοτος στην «Ιστορία» του, στο βιβλίο Η΄ (Ουρανία). Περίεργο είναι και το γεγονός ότι, την ώρα που ανέτειλε ο Ήλιος, έγινε τρομερός σεισμός. Οι Έλληνες, όμως, δεν φοβήθηκαν γιατί γνώριζαν ότι ήταν η τελευταία ημέρα των Ελευσινίων Μυστηρίων, τα οποία τελούντο ακριβώς απέναντι της Σαλαμίνος, στην Ελευσίνα.
Ο Ηρόδοτος μας αναφέρει για την νυκτερινή επίσκεψη του Μνησίφιλου, «ανδρός Αθηναίου», στο πλοίο του Θεμιστοκλέους και έδωσε οδηγίες στον ίδιο και στον Αρχιναύαρχο, τον Σπαρτιάτη Ευρυβιάδη. Ο Ηρόδοτος λέγει πως ο Μνησίφιλος «και άλλα προστιθείς πολλά», τα οποία, δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε.
Ο «Παιάν» των Ελλήνων αντικατοπτρίζει την ουράνια-θεϊκή καταγωγή τους: «Ω παίδες Ελλήνων Ίτε, Ελευθερούτε πατρίδ’ ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη θήκας τε προγόνων. Νυν υπέρ πάντων αγών».
Ερμηνεία: «Ω τέκνα των Ελλήνων προχωρείτε, ελευθερώστε την πατρίδα, ελευθερώστε τα παιδιά, τις γυναίκες, τα ιερά των πατρώων θεών, τους τάφους των προγόνων. Τώρα πάνω από όλα ο αγών».
Αυτές τις μνήμες πρέπει να αφυπνίσουμε αγαπητοί μου και αγαπητές μου!
Οι μεμυημένοι, γνώριζαν τον περίφημο χρησμό-οδηγία ο οποίος έλεγε: «Αλλ’ όταν Αρτέμιδος χρυσοφόρον ιερό αυτήν νησί γεφύρωσι και ειναλίην Κυνόσουραν, ελπίδι μαινομένη λιπαράς πέρσαντες Αθήνας, διά δίκη σβέσσει κρατερόν Κόρον, Ύβριος υιόν, χαλκός γαρ χαλκώ συμμίξεται, αίματα δ’ Άρης πόντον φοινίξει. Τότ’ ελεύθερον Ελλάδος ήμαρ  Ευρύοπα Κρονίδης επάγει και Πότνια Νίκη».
Ερμηνεία: «Αλλά, όταν της Αρτέμιδος το ιερό αυτής με το χρυσό ξίφος καλύψουν με πλοία καθώς και την  ακτία (παραλιακή) Κυνόσουρα και αφού θα έχουν εκστασιασθεί από ελπίδες μετά την καταστροφή της Αθήνας, τότε, η φωτεινή δικαιοσύνη θα σβήσει την Υπερβολή, η οποία είναι τέκνο της Αλαζονείας, τρομερή και με μένος, έτοιμη να παρασύρει τα πάντα. Ο χαλκός θα χτυπήσει τον χαλκό και ο Άρης θα κοκκινίσει την θάλασσα με αίμα. Τότε, ελεύθερη ημέρα θα φέρουν στην Ελλάδα ο Πανεπόπτης Ζευς (Κρονίδης Ζευς: Υιός του Κρόνου) και η Σεμνή Νίκη».
Η Ελλάς πάντοτε ήταν το Φως της Γνώσεως του Κόσμου και για τον λόγο αυτό οι Έλληνες ονομάζονται Πυρφόροι, Φωτοφόροι, Πυρεθαίριοι, Ουράνιοι, Θεϊκοί, Υιοί των θεών κ.λπ. (και αυτά δεν είναι λεγόμενα δικά μας, αλλά και άλλων λαών που διδάχθηκαν από τους Έλληνες).
Κων/νου Νανακη «Το Μήνυμα Της Ομάδας Έψιλον», εκδόσεις Κάδμος


2 σχόλια:

Σείριος είπε...

Ιδού πως περιγράφει ο Ηρόδοτος [Ηρόδ. 65] τα γεγονότα που διεδραματίσθησαν προ της ναυμαχίας της Σαλαμίνος.

Ο Ξέρξης με τους επιτελείς του είναι ανεβασμένος στο παρατηρητήριο, στο όρος Αιγάλεω για να παρακολουθήσει την ναυμαχία:

«Στο Θριάσιο Πεδίο είδαν κονιορτό που ερχόταν από την Ελευσίνα, σαν να βάδιζαν 30.000 άνθρωποι. Ενώ αυτοί εθαύμαζαν για τον κονιορτό, άκουσαν μια φωνή, που έμοιαζε με εκείνη του μυστικού Ιάκχου.

Ο Δημάρατος, ανίδεος των Ελευσινίων Μυστηρίων, ρώτησε τον Δικαίο (μύστη των Ελευσινίων) τι να είναι αυτό που φωνάζει κι εκείνος του είπε: Δημάρατε είναι αδύνατον να μην ακολουθήσει κάποια μεγάλη βλάβη στο στράτευμα του Ξέρξη, διότι, αφού η Αττική είναι έρημη, δεν μένει αμφιβολία, ότι αυτό που φωνάζει είναι κάτι θείο. Και αν ο κονιορτός πέσει στη Σαλαμίνα, τότε θα κινδυνεύσει ο στόλος του βασιλέως».

Την ίδια πληροφορία όμως δίδει και ο Πλούταρχος, [Πλούταρχ. Παράλλ. Βίοι, Θεμιστοκλής 15] του οποίου η μαρτυρία περί του Ιερού των Δελφών είναι αξιόπιστος.
«Καθ΄ον δε χρόνον ο αγών ευρίσκετο εις ταύτην την (κρίσιμον) φάσιν, λέγουν ότι ανεπήδησεν από την Ελευσίνα μέγα λαμπρόν φως, εις το Θριάσιον δε πεδίον εξηπλώθη κάποιος ισχυρός ήχος και μία δυνατή φωνή, ακουόμενα μέχρι της θαλάσσης, ωσάν να προήρχετο από πολλούς μαζί ανθρώπους, οι οποίοι ελάμβανον μέρος εις την πομπήν του μυστικού Ιάκχου. Και εφάνη ότι από το πλήθος των ανθρώπων, οι οποίοι εκραύγαζον, ανέβαινε σιγά- σιγά από την γην ένα σύννεφον, το οποίον πάλι υπεχώρει και επέπιπτεν πάνω εις τα πλοία. Άλλοι δε ενόμισαν, ότι έβλεπον καθαρά φαντάσματα και είδωλα (ομοιώματα) ωπλισμένων ανδρών, οι οποίοι ύψωνον από την Αίγιναν τα χέρια των προς τα Ελληνικά πλοία (εις προστασία αυτών). Αυτούς υπέθετον, ότι είναι οι Αιακίδαι, τους οποίους είχον επικαλεσθή με ευχάς προ της μάχης, δια να προσέλθουν εις βοήθειάν των».

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΚΑΜΙΛΛΟΣ (15)

seeker είπε...

Όταν πολεμούν οι Έλληνες, συμβαίνουν μαγικά πράγματα, πράγματα υπερβατικά....
Ανυπομονώ να ξυπνήσουμε όλοι, να αφυπνιζόμαστε όλο και περισσότεροι κάθε μερα, να θυμηθούμε την ιερότητα των προγόνων μας, την θεϊκή μας καταγωγή....
Και να πράξουμε τα δέοντα!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου