Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΜΑΣ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ Ο ΘΕΟΣ; Η ΤΡΩΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ;
Νομίζουμε, ότι για όλα τα άσχημα η τα όμορφα που συμβαίνουν στην ζωή μας, οφείλονται στο έλεος που θα μας δείξει ο Θεός.
Και αναλλωνόμαστε να προσκυνάμε από το πρωί μέχρι το βράδυ τον  θεό κάνοντας συνεχώς μεγαλοσταυρούς και μετάνοιες.
Κούνια που μας κούναγε!!
Αναρωτιόμαστε γιατί υπάρχει τόση δυστυχία στον κόσμο, και γιατί αφήνει να συμβαίνει αυτό ο θεός. Αλλά ποτέ δεν αναρωτηθήκαμε να γνωρίσουμε τον ανώτερο ιδεατό εαυτό μας, μα πάντα είμαστε ερωτευμένοι με την σάρκα μας, το εγώ μας,  και τον υλικό αισθητό κόσμο της Γης.
Τόσα ξέρουμε, μέχρι εκεί φτάνει το θνητό μυαλό μας, αφού δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε με το δυαδικό θνητό μυαλό μας, την δυαδική διπολική φύση μας, την εικόνα του αληθινού μας ιδεατού εαυτού, που ενεργεί σε όλα με το δίπολο καλό-κακό, της δράσης και αντίδρασης.
Αν δεν είμαστε καλοπροαίρετοι, αν δεν είμαστε καθαροί στις σκέψεις μας, αν δεν ακούμε την συνείδηση μας, αν δεν σκεφτόμαστε ποτέ με την αγαθή πρόθεση μας  για τα πάντα, μην περιμένουμε να ευτυχίσουμε ποτέ. Μα το κυριότερο! Αν δεν κατανοήσουμε, ότι είμαστε θνητοί στην σάρκα, και πως έχουμε το φως στην ψυχή μας, τότε είναι επόμενο να υποφέρουμε ανάλογα με τις σκέψεις και τις πράξεις μας.
Διότι, η σάρκα είναι θνητή, και ότι σκέψεις, πράξεις, ενέργειες, κάνει, είτε επιθυμεί, με πάθος, εγωισμό,  αλλά ακόμη και οτιδήποτε πράττει με πονηριά με πρόθεση ή από αμέλεια, σημαίνει ότι εξουσιάζεται από την θνητή του φύση!
Διότι δεν μπορείς να ζητάς υλικά αγαθά με πρόθεση το ατομικό σου συμφέρον! Αυτό σημαίνει ότι σκέφτεσαι και πράττεις σύμφωνα με την σάρκα και την λογική της! Και σε εξουσιάζει η λογική της σάρκας! Το δυαδικό θνητό πνεύμα της δικής σου θνητής φύσης! Και εξουσιάζεται η ψυχή σου από την σάρκα.
Η αληθινή φύση της ψυχής μας, δεν έχει υλική υπόσταση, και είναι μονοπολική. Ούτε καλή είναι η ψυχή, μα ούτε κακή, αλλά τέλεια προερχόμενη εκ του φωτός! 
Οτιδήποτε έχει να κάνει με αγαθή αγάπη, εκ της αγαθής μας πρόθεσης, θα έλξει στην ζωή μας οτιδήποτε το αγαθό, το φωτεινό, το μεγαλείο της απεραντοσύνης, της απόλυτης αγάπης που μπορεί να υπάρξει σε αυτό το θνητό πεδίο..
Αν όμως ζητάμε μια καλή ζωή εδώ, είναι ΣΑΝ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΕΙ Η ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΨΥΧΗ!!
Τι κάνουμε για την ψυχή λοιπόν; Τίποτα!
Αναζητάμε την αλήθεια της ή ποτέ δεν ασχοληθήκαμε μαζί της;
Διότι η ψυχή δεν νοιάζεται για τα υλικά αγαθά, αλλά για τις σκέψεις που προέρχονται από τον δικό της Νου! Εσείς, εγώ, και όλοι μας, ζητάμε να μας δώσει ο θεός οικονομική ευμάρεια, ώστε να ζούμε μια «ευκατάστατη» ζωή, υγεία της σάρκας, και ποτέ πνευματική ευμάρεια της ψυχής μας!!
Η ψυχή ποτέ μα ποτέ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ αλλά τα πάντα θα τα βλέπει με αγάπη ως Όλον, αφού από εκεί προέρχεται, έναν κόσμο, όπου όλα ζουν ως ΕΝΑ… κάτι που είναι αδύνατον να το αντιληφθούμε, πόσο δε να το ζούμε.
Γι’ αυτό μην περιμένουμε ζητώντας λεφτά, ή το ατομικό μας συμφέρον, να ευτυχίσουμε σε αυτή την ζωή, γιατί πολύ απλά θα ξανάρθουμε εδώ,  και αν πράττουμε το καλό, ενσαρκώμενοι ζώντας μια απλή κοινή θνητή ζωή μέσα από την σκλαβιά…. αλλά…. αν πράττουμε με πονηριά άστο καλύτερα!
morfeas sky

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου