Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΚΟΠΟΣ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΤΗΝ ΑΤΙΜΑΖΟΥΝ
ΟΠΟΥ ΑΝΘΟΠΕΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΡΩΤΕΣ ΠΑΡΑΔΕΡΝΕΙ Η ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ
Κωστής Παλαμάς
Μέχρι πότε το Ελληνικό πνεύμα, το πνεύμα της γνώσης, της αρετής, των αρχών, των ιδανικών, του μέτρου, της αρμονίας, του ανθρωπισμού θα είναι παραμερισμένο καταχωνιασμένο και απαγορευμένο μέσα στην ίδια του την πατρίδα, εδώ όπου γεννήθηκε.
Μέχρι πότε οι Έλληνες θα έχουν άγνοια για το τι εστί Ελληνικό Πνεύμα.
Μέχρι πότε θα έχουν στην λήθη και δεν θα τολμούν να τιμούν τους προγόνους τους, όπως τους αξίζει.
Μέχρι πότε θα αποκρύπτεται η αληθινή ιστορία τους για να ξαναβρούν τον Ελληνικό τους εαυτό, και θα διδάσκονται ακόμη την όποια διαστρεβλωμένη προκρούστεια και βυζαντινή θεωρία.
Μέχρι πότε η εκκλησία θα εγκλωβίζει τους Έλληνες από την ώρα της γέννησης τους, θα είναι κράτος εν κράτει, εμπλεκόμενη παντού, χειραγωγώντας άτομα, λαό και καταστάσεις.
Μέχρι πότε θα περπατάμε στο δρόμο που μας έβαλαν ευθύς μετά την απελευθέρωσή μας το ΄21, το βυζαντινό-εβραϊκό και όχι τον Ελληνικό, που η ιστορική αναγκαιότητα και η καταστροφική πραγματικότητα επιτάσσει και οι Έλληνες του ΄21 και οι λαοί της Ευρώπης και όλοι οι Έλληνες του κόσμου αυτόν τον δρόμο ήθελαν και θέλουν.
Γιατί δεν θεσπίστηκε κάποια επίσημη επέτειος από το κράτος που να θυμίζει τους αγώνες, τις θυσίες και τους θριάμβους των προγόνων μας. Έχουμε τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, τον Θεμιστοκλή στην Σαλαμίνα, τον Μιλτιάδη στον Μαραθώνα, τις Πλαταιές, τον Μ. Αλέξανδρο, που αποτελούν φωτεινά παραδείγματα και κορωνίδες αρετής, ανδρείας, τόλμης, και ιδανικά για πατρίδα και ελευθερία. Δεν είναι ντροπή και ασέβεια που δεν γιορτάζουμε και δεν τιμούμε επίσημα  αυτούς τους ήρωες που υπήρξαν και ήταν ιστορικά πρόσωπα. Δεν είναι ντροπή να υπάρχουν Έλληνες που να μην ξέρουν τον Πυθαγόρα, τον Σωκράτη, τον Αριστοτέλη, Αισχύλο, Σοφοκλή, Ευριπίδη, Αριστοφάνη και τόσους άλλους και πολλούς φιλόσοφους, αλλά να ξέρουν απέξω τους εβραίους προπάτορες και την εβραϊκή ιστορία, και να τους δοξολογούμε και να τους γιορτάζουμε ως αγίους και προφήτες. Ενδεικτικά μόνο, το μνημείο στις Θερμοπύλες είναι έργο Ελλήνων του Εξωτερικού και ο Τύμβος του Μαραθώνα θα είχε χαθεί μέσα στα μπάζα και τα χορτάρια αν δεν υπήρχε ο Μαραθώνιος.
Ως φύλακες αυτής της χώρας δεν δικαιολογείται η άγνοια και ιδιαίτερα τώρα που η χώρα έφθασε στο χείλος της καταστροφής. Εκείνο που προέχει και αποτελεί επιτακτική ανάγκη είναι η ενημέρωση του σημερινού Έλληνα για να αντιληφθεί και να κάνει την απόλυτη αναστροφή και να αρχίσει να διαπλάθεται από το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα βαδίζοντας προς την «Ανατολή του» για όλο και περισσότερο αναγεννησιακό φως και ότι αυτό συνεπάγεται σε πολιτισμό, εξανθρωπισμό και ανάταση.
Σήμερα, κάθε πνευματικός άνθρωπος μέσα και έξω από την Ελλάδα βλέπει ότι η ανθρωπότητα περνά μεγίστη κρίση, πρωτίστως κρίση πνευματική, κρίση πολιτισμού, και ότι δεν υπάρχει άλλη θεραπεία από την επιστροφή στην Ελλάδα και την Αναγέννησή της.
Γιατί απώτερος σκοπός της ζωής του ανθρώπου είναι η πνευματική του ανόρθωση Άνω Θρώσκω, μέσα από την γνώση για να δημιουργήσει καλύτερες κοινωνίες και συνθήκες ζωής σε απόλυτη αρμονία με όλη την πλάση. Αυτή την ανωτερότητα ο άνθρωπος θα την αντιληφθεί και θα την πετύχει μέσα από την πρέπουσα παιδεία, μέσα από την σοφία του Ελληνικού Πνεύματος με μέτρο τον Άνθρωπο, θεμελιώνοντας την υποδομή του ελληνικού οράματος και ξαναβρίσκοντας την χαμένη μας ταυτότητα.
Πηγή: ΚΛΕΙΩ (απόσπασμα)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: https://kleonikikleio.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου