Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΙΝΑΜΕ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΗΣ ΟΧΛΟΣ; ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ σε τι Θεό πιστεύουμε;; Έχετε αναρωτηθεί αν η κακομοιριά και η δουλικότητά μας οφείλεται ακριβώς σε αυτό τον λόγο;
Έχετε αναρωτηθεί το μέγα κόλπο της θρησκείας; Μιας θρησκείας που υποδούλωσε ένα λαό και τον έκανε από παγκόσμιο ηγέτη του πνεύματος και των επιστημών (ακόμη και υπό Ρωμαίικη κατοχή)  δουλοπρεπή όχλο που αγωνιζόταν να μείνει πιστός στα αφεντικά του;
Η Χριστιανική θρησκεία χτίστηκε στις βάσεις της εβραϊκής. Μονοθεϊστική όπου ο άνθρωπος υπηρετεί τον Θεό, ζει για αυτόν, είναι ταπεινός του δούλος και τον προσκυνά μέχρι να πεθάνει, ελπίζοντας όλη του την ζωή ότι θα σωθεί από τις αμαρτίες του.
Εδώ βλέπουμε ότι εξ' ορισμού η Χριστιανική Θρησκεία στα χνάρια της Εβραίικης δηλώνει τον άνθρωπο ως ταπεινό υπηρέτη, χωρίς αυτόνομη προσωπικότητα, χωρίς το δικαίωμα της δημιουργίας μιας και είναι αυτός το δημιούργημα και το κατοικίδιο του Θεού.
Ο Μωυσής ως Εβραίος, ζώντας στην αυλή του Ραμσή του Β' του Μέγα Φαραώ των Αιγυπτίων, όταν η Αίγυπτος ήταν στην ακμή της και ήταν μορφωτικό και πολιτιστικό κέντρο του τότε γνωστού κόσμου, εκπαιδεύτηκε από τους καλύτερους της εποχής, διδάχθηκε την ιστορία και την Θρησκεία τόσο  των Αιγυπτίων όσο και των Ελλήνων. Εξ' ου και οι τόσες ομοιότητες της Παλαιάς Διαθήκης με την Ελληνική Μυθολογία.
Με λίγα λόγια τόσο ο Εβραϊσμός όσο και ο Χριστιανισμός και ο μουσουλμανισμός φτιάχτηκαν έτσι ώστε να υποτάσσουν την μάζα στην αέναη ηγεμονία των εκάστοτε ηγεμόνων τους.
Και για του λόγου το αληθές η χριστιανική θρησκεία που τόσο λατρεύουμε εμείς οι Έλληνες εδώ και 2000 χρόνια είναι η θρησκεία της απόλυτης ιεραρχίας. Ο Θεός ο ανώτατος άρχοντας τους σύμπαντος με τις στρατιές των Αγγέλων. Οι Άγιοι, οι Ιεράρχες, οι  Βασιλείς και τέλος κάτω χαμηλά η μάζα. Μία μάζα φοβισμένη ότι αν παραστρατήσει από τις εντολές της ιεραρχίας της αξίζει η τιμωρία, η αιώνια τιμωρία μέσα στην πυρά.
Κατανοείτε ότι ο άνθρωπος γεννιέται ένοχος; Ότι μια ζωή είναι τρομοκρατημένος να υπακούει; Γαλουχείται με την πειθαρχία της θρησκείας για να υποταχθεί αργότερα και σε όλη του την ζωή στον άνθρωπο.
Θα μου πείτε ότι δεν είναι έτσι, κι ότι ενίοτε επαναστατεί, εξεγείρεται, αποφασίζει για την ζωή του;
Λάθος. Γιατί στην ουσία ποτέ δεν εξεγέρθηκε. Επαναστάτησε για το φαγητό; Ναι. Επαναστάτησε για μια στέγη; Ναι. Δεν επαναστάτησε όμως ποτέ αληθινά για το πνεύμα του, για την ψυχή του. Γιατί η πραγματική Ελευθερία του ανθρώπου βρίσκεται στο πνεύμα και την ψυχή.
Στην Χριστιανική θρησκεία λέει ότι ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο "καθ' εικόνα και ομοίωσιν". Δηλ του έδωσε την μορφή του, το πνεύμα του και την ψυχή του. Ή αυτό είναι αλήθεια, οπότε ο Θεός είναι σαν και μας με τα ίδια προτερήματα και ελαττώματα οπότε δεν έχει δικαίωμα να μας δικάσει, ή αυτό είναι ψέμα, μια ψευδαίσθηση που τοποθέτησαν οι δημιουργοί της θρησκείας για μια κάλπικη υπεροψία στα υποδουλωμένα πλήθη. Διαλέξτε.
Σκέψου αγαπημένε μου Έλληνα. Τι ήταν και τι είναι ο Εβραϊσμός; Τι παιδεία, τι πολιτισμό, τι τέχνες πρόσφερε στην Ανθρωπότητα; Πέρα από τον Θεό το χρήμα και την δύναμη, με τι άλλο ασχολείται ο άνθρωπος μέσα στην εβραϊκή θρησκεία.
Και εμφανίστηκε ο Χριστιανισμός. Τα κοινόβια. Η λατρεία σε ένα και μοναδικό Θεό. Αν δεν υπήρχε στον κόσμο ο Ελληνισμός να ενσωματωθεί, να πάρει από τις τέχνες του, τον πολιτισμό του, τα ήθη και τα έθιμά του, πόσο θα μπορούσε να διαδοθεί στην Ανθρωπότητα; Πόσο θα μπορούσε να αντέξει στο πέρασμα των αιώνων σαν μια ξερή θεωρία λατρείας αλλά και τρόμου για ένα πανίσχυρο Θεό.
Μήπως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως μας τα παρουσιάζουν;; Περισσότερα http://bt47gr.blogspot.gr/2014/07/blog-post.html#more 
_________________________
Ο Μωυσής, ένας πεπειραμένος θεοπλάστης λόγω της θητείας του κοντά στον Ακενατόν, έπλασε έναν θεό πολύ σκληρό, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των Εβραίων και της σκληρής πραγματικότητας που ζούσαν στο Σινά, και κατόρθωσε να τους τον επιβάλλει με επιτυχία.
Οι αγριότητες οι λεηλασίες και οι γενοκτονίες που διέπραξαν στη συνέχεια οι Εβραίοι στην Ιεριχώ, την Γαΐ και σε άλλες πόλεις της Παλαιστίνης που κυρίευσαν, όπως γράφει η Παλαιά Διαθήκη, έγιναν κατόπιν εντολής του Θεού. Οι εκφράσεις «απέκτεινε διά ρομφαίας» και το απειλητικό «ουέ», που συναντάμε δεκάδες φορές στην ίδια γραφή, ακόμη ότι είπε ο Θεός προς τους Εβραίους «σεις είσθε ο περιούσιος λαός μου», όλα αυτά δείχνουν ότι εδώ έχουμε να κάνουμε πλέον με έναν Θεό, ασυγκρίτως σκληρό, που διψά για αίμα, εκδικητικό, απειλητικό, ρατσιστή. Χαρακτηριστικό απόσπασμα, «...αυτούς δε πάντες εξολόθρευσαν εν στόματι ξίφους, έως απώλεσεν αυτούς, ου κατέλιπον εξ αυτών ουδέν εμπνέον. Ον τρόπον συνέταξε Κύριος τω Μωυσή τω παιδί αυτού, και Μωυσής ωσαύτως ενετείλατο τω Ιησοί. Και ούτως εποίησεν Ιησούς, ου παρέβη ουδέν από πάντων ων συνέταξε αυτώ Μωυσής» (Ιησούς του Ναυή, 11: 12-16). Δεν άφησαν δηλαδή τίποτα που είχε ζωή και ό,τι ανέπνεε, ακόμη και τα ζώα. Όπως διέταξε ο Κύριος.
Δεν είναι δυνατόν όλα αυτά να χαρακτηρίζουν έναν ανθρώπινο θεό, αλλά τον θεό που έπλασε ο Μωυσής, για να κατορθώσει να ελέγξει και να κατευθύνει τους Εβραίους. Αυτόν λοιπόν τον θεό, ο Χριστός τον αποκαλεί «πατέρα» του. Οι χριστιανοί αποδεχόμενοι τον Χριστό ως ιδρυτή της θρησκείας τους, είναι υποχρεωμένοι να αποδεχθούν και τον πατέρα του. Εσείς είστε; Διαβάστε περισσότερα: Οι ρίζες του Ιουδαιοχριστιανισμού | Πάρε-Δώσε http://www.pare-dose.net/5083#ixzz395I53Ik6
Ο Χριστιανισμός θεωρεί δεδομένη την ύπαρξη του Θεού, που φαντάστηκε και έπλασε ο Μωυσής αποκλειστικά για τους Εβραίους. Το ιερατείο μετά τον Χριστό ανέπτυξε μια θεολογία και παραφιλολογία επάνω σε μια ουτοπία, εκμεταλλευόμενο την επιστημονική άγνοια, το έμφυτο θρησκευτικό συναίσθημα και τον φόβο του θανάτου των λαϊκών μαζών. Οι πρόγονοί μας πάντως, τίποτα δεν θεωρούσαν δεδομένο, καθ' ότι ο δογματισμός παγώνει και καταστρέφει τη σκέψη.
«Η πολυπλοκότητα του σύμπαντος είναι η κύρια αιτία που δημιουργεί θεούς». Ήταν η απάντηση σύγχρονου Γάλλου διανοούμενου στην ερώτηση αν υπάρχει Θεός. Στην ίδια ερώτηση ο Πασκάλ μας λέει: «Ο Θεός γίνεται περισσότερο αποδεκτός από την καρδιά παρά με τη λογική».
Θεός είναι η συνείδηση του κάθε ανθρώπου. Ο έχων συνείδηση, που του ελέγχει και κατευθύνει τις πράξεις του, είναι ο ιδανικός άνθρωπος. Ο μη έχων συνείδηση για να του ελέγχει τις πράξεις του, είναι ανήθικος, και μάταια προσπαθεί με μεγάλους σταυρούς να πείσει τον εαυτό του και τους συνανθρώπους του για το αντίθετο.
Θεός είναι η Φύση που διαμόρφωσε τη Γη, και επάνω της τη ζωή αργά–αργά, την άμορφη πύρινη μάζα που αποσπάστηκε από τον Ήλιο πριν δισεκατομμύρια χρόνια.
Η σημερινή θρησκεία έχει γαλουχήσει τον κάθε πιστό της έτσι που να βλέπει τον Θεό σαν το πολιτικό που θα του κάνει το ατομικό του ρουσφέτι, και δεν μας απαντά τι έκανε ο Θεός π.χ. στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν 50.000.000. αθώοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους γιατί το ήθελε ένας τρελός που λέγονταν Αδόλφος Χίτλερ.
Η θέση μου είναι ότι δεν υπάρχει Θεός. Αλλά και αν υπάρχει δεν θα έχει καμιά σχέση με το Θεό που έπλασε ο Μωυσής. Τον φαντάζομαι να αποκαλύπτεται από το αποτέλεσμα μιας πολύπλοκης μαθηματικής εξίσωσης. Ή μιας απλής εξίσωσης, που θα αποτελεί και τη θεμελιώδη αρχή, κάποιων μαθηματικών που ακόμα ο άνθρωπος δεν έχει επινοήσει. Διαβάστε περισσότερα: Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο, ή ο άνθρωπος τον Θεό; | Πάρε-Δώσε http://www.pare-dose.net/5078#ixzz395KSYkHU
Η χριστιανική θρησκοληψία είχε και έχει ρίξει τον κόσμο στην αναμονή ενός θαύματος, ενώ εκατομμύρια θαύματα έχει κάνει η επιστήμη και με αποδείξεις. Μήπως έχει αναλογισθεί κανείς ποιοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί των εκατομμυρίων ανθρώπων που χάθηκαν από τις τρομερές ασθένειες, λόγω μη υπάρξεως των σύγχρονων φαρμάκων; Καθ' ότι η τεχνολογική και βιομηχανική επανάσταση εικάζεται ότι έπρεπε να είχε γίνει 1000 χρόνια νωρίτερα. Χωρίς καμία αμφιβολία οι ηθικοί αυτουργοί, γι' αυτό το μεγάλο έγκλημα εις βάρος της ανθρωπότητας, είναι ο Χριστιανισμός, αλλά κυρίως οι (άγιοι) «πατέρες», για τον τρόπο που τον εφάρμοσαν. Νόμισαν μέσα στη μικρότητά τους αυτοί οι διανοητικώς ανάπηροι νανίσκοι, ότι είναι οι εκλεκτοί που είδαν το φως το αληθινό, και μη δυνάμενοι να συγκριθούν με το εκθαμβωτικό φως που εξέπεμπαν οι γίγαντες της ελληνικής διανόησης, συνεπικουρούμενοι και από τα εξοντωτικά αυτοκρατορικά διατάγματα (κώδικες), επιδόθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου γκεμπελίστικη μέθοδο συκοφαντίας. Επί πλέον δε, οργάνωσαν ορδές καλογέρων ισοπεδώνοντας ναούς και καταστρέφοντας έργα τέχνης πραγματικά αριστουργήματα του ελληνικού πολιτισμού. Αλλά το χειρότερο ήταν ο ενταφιασμός της ελληνικής επιστημονικής γνώσης για 15 αιώνες, με τραγικές συνέπειες για την ανθρωπότητα.
Σήμερα με δέος παρακολουθούμε από ντοκιμαντέρ, από επιστημονικά βιβλία και περιοδικά, ή και από άμεση χρήση, τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας. Να κατασκευάζονται θεόρατα και υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια, με 2.500 καμπίνες. Πανίσχυρα αεροπλανοφόρα. Γιγαντιαία αεροσκάφη των 700 θέσεων. Αμαξοστοιχίες και οχήματα που μας εκπλήσσουν. Πυραύλους που η ισχύ τους μετράται σε εκατομμύρια ίππους ικανούς να μεταφέρουν διαστημόπλοια στη σελήνη, και στους διαστημικούς σταθμούς. Αξονικούς τομογράφους και ένα πλήθος ακόμη μηχανημάτων που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου. Με θλίψη όμως διαπιστώνουμε πως μας κατάντησαν οι (άγιοι) «πατέρες» και το παπαδαριό, η Ελλάδα να είναι απούσα από αυτά τα επιτεύγματα, παρ' ότι οι πρόγονοί μας πρωτοστάτησαν στην τεχνολογία.
Σήμερα η τεχνολογία με την βοήθεια της μικροηλεκτρονικής καλπάζει με ιλιγγιώδης ρυθμούς, που δεν μπορούμε να προβλέψουμε την εξέλιξή της, ούτε τα αμέσως επόμενα 50 χρόνια. Ποια θα είναι τα επιτεύγματά της όμως μετά από 500 ή 1000 χρόνια είναι αδύνατον να συλλάβει ο ανθρώπινος νους. Το DΝΑ, η νανοτεχνολογία και η βιοτεχνολογία θα αλλάξουν ριζικά τη ζωή των επόμενων γενεών.
Σκεφθείτε ότι τα ασύλληπτα αυτά επιτεύγματα, θα τα απολαμβάναμε και εμείς σήμερα, και το κέντρο των επιτευγμάτων θα ήταν η Ελλάδα, αν οι Έλληνες δεν είχαν προσβληθεί από την χριστιανική νόσο.
Διαβάστε περισσότερα: | Πάρε-Δώσε http://www.pare-dose.net/5138#ixzz395Imi0zj

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου