Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο αρχαιοπαλαιοντολόγος Άρης Πουλιανός εξηγεί πώς τα τελευταία ευρήματά του - τμήματα σκελετού ενός κοριτσιού ηλικίας 14 ετών, το οποίο χρονολογείται 17 εκατομμύρια χρόνια πριν - ανατρέπουν οριστικά τη θεωρία περί προέλευσης του ανθρώπου από την Αφρική. Μετά από δεκαετίες ανασκαφών στην περιοχή Πετραλώνων της Χαλκιδικής και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο διάσημος παλαιοντολόγος φαίνεται πως έχει ανακαλύψει τα αρχαιότερα ανθρώπινα υπολείμματα στον πλανήτη. Συγκριτικά, μπορούμε να αναφέρουμε πως η διάσημη "Λούση" της Αιθιοπίας που έχει καθιερωθεί ως η μητέρα του ανθρώπινου είδους, έχει παλαιότητα μόλις 3,5 εκατομμυρίων χρόνων.
Ακολουθεί ένα επεισόδιο της εκπομπής της ΕΤ1 "Σαν παραμύθι" στο οποίο ο Άρης Πουλιανός περιγράφει τα ευρήματα, τις δυσκολίες, αλλά και τον απίστευτο πόλεμο που έχει δεχτεί μέσα στα χρόνια για τις παγκόσμιας σημασίας και σπουδαιότητας ανακαλύψεις του, αναγκάζοντάς τον τελικά να διακόψει τις έρευνές του.
Το επεισόδιο μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ: http://www.hprt-archives.gr/V3/public/main/page-assetview.aspx?tid=68754&tsz=0&act=mMainView

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου