Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ

1 σχόλιο:

Σείριος είπε...

Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ προσκεκλημένος από το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας συμμετείχε στο Αρχαιολογικό Φεστιβάλ του Biskupin της Πολωνίας το οποίο διεξήχθη στο ομώνυμο ανακατασκευασμένο κάστρο της Πομερανίας , από 17 έως 25 Σεπτέμβρη 2011.

O Θεσμός του Αρχαιολογικού Φεστιβάλ του Biskupin , είναι ένας 18ετής διεθνής ανεγνωρισμένος θεσμός ζωντανής ιστορίας και Ιστορικών Ερευνών , ο οποίος κάθε χρόνο έχει διαφορετική θεματική και αυτή την φορά είχε ως θέμα την Αρχαία Ελλάδα "Greece the dawn of Europe". Υπό την υψηλή εποπτεία του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας, το οποίο θέτει τις ιστορικές και ποιοτικές προδιαγραφές του Φεστιβάλ , παρουσιάστηκαν πτυχές της ζωής της Αρχαίας Ελλάδας. Αρχαία Ελληνική μουσική , μαγειρική, αγγειοπλαστική, προσομοιώσεις ανασκαφών, έκθεση Αρχαίων Ελληνικών ενδυμάτων, και πολλά άλλα, ζωντάνεψαν μέσα από ειδικευμένες μελέτες και προσεγμένες αναπαραστάσεις δεκάδων Πολωνών Φοιτητών της Αρχαιολογικής Σχολής καθώς και επιλεγμένων καλεσμένων.

Οι 12 Οπλίτες της Αποστολής του Συλλόγου έδωσαν 20 προγραμματισμένες επιδείξεις/παρουσιάσεις ενώπιων του ενθουσιώδους Πολωνικού και Ευρωπαϊκού κοινού. Πάνω από 90.000 επισκέπτες όλων των ηλικιών κατά την διάρκεια των 7 ημερών του Φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με ομιλίες για τις δράσεις του συλλόγου "ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ" στο πεδίο της πειραματικής αρχαιολογίας και να θαυμάσουν από κοντά Οπλιτικές Επιδείξεις , Παρουσιάσεις των κινήσεων της Φάλαγγας , Έφιππη Τοξοβολία , Σκηνές Μονομαχίας ,και πολλές άλλες πτυχές της Ελληνικού Μάχεσαι.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου