Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑ "ΙΕΡΑ" ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ ΚΑΙ "ΠΑΤΕΡΩΝ"

«Τριακόσιους χρόνους μετά την Ανάστασιν του Χριστού μας έστειλεν ο Θεός τον άγιον Κωνσταντίνον και εστερέωσε βασίλειον χριστιανικόν και το είχαν χριστιανοί το βασίλειον 1150 χρόνους. Ύστερα το εσήκωσεν ο Θεός το βασίλειον από τους Χριστιανούς και ήφερε τον Τούρκο μέσα από την Ανατολήν και του το έδωκε διά εδικόν μας καλόν... Και τι; Αξιος ήτον ο Τούρκος να έχη βασίλειον; Αλλά ο Θεός του το έδωκε διά το καλόν μας. Και διατί δεν ήφερεν ο Θεός άλλον βασιλέα, οπού ήτον τόσα ρηγάτα εδώ κοντά να τους το δώση, μόνον ήφερε τον Τούρκον μέσαθε από την Κόκκινην Μηλιά και του το εχάρισε; Διατί ήξευρεν ο Θεόςπως τα άλλα ρηγάτα μας βλάπτουν εις την Πίστιν, και ο Τούρκος δεν μας βλάπτει, άσπρα δώσ' τον και καβαλλίκευσέ τον από το κεφάλι. Και διά να μην κολασθούμεν το
έδωκε του Τούρκου και τον έχει ο Θεός τον Τούρκον ωσάν σκύλλον να μας φυλάη».
ωάννου Μενούνου, Κοσμάς Αιτωλού Διδαχές, εκδ. Τήνος, Αθήνα 1999, Διδαχή ΕΆ, σελ. 269-270). 
Αυτός ο λόγος θα πρέπει να μας συγκλονίσει και να μας αφυπνίσει: Ο Θεός προτίμησε να πέσει ο ελληνισμός στα χέρια ενός τυραννικού δυνάστη που σκότωνε, βίαζε, έκλεβε, βασάνιζε και ατίμαζε τους χριστιανούς, γιατί είδε με την παντογνωσία του ότι αν έμενε ελεύθερος θα πάθαινε κάτι απείρως χειρότερο: Θα έχανε την ορθή Πίστη του και θα εκλατινιζόταν! Προτίμησε ο Θεός τη βαριά σκλαβιά των τεσσάρων αιώνων από την εξωτερική «ελευθερία» που θα ήταν, όμως, πνευματική δουλεία! (τι γαρ ωφεληθήσεται άνθρωπος εάν τον κόσμον όλον κερδήση, την δε ψυχήν αυτού ζημιωθή, ή τι δώσει άνθρωπος αντάλλαγμα της ψυχής αυτού; Ματθ. 16:26)
Ως εκ τούτου,
κατά τον Αγιο, η Τουρκική σκλαβιά ήταν ευλογία Θεού και ο Τούρκος ένα «τσομπανόσκυλο» που μας φύλαξε από τον Πάπα!
ΠΗΓΗ
: ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Ο γνωστός «Θρήνος της Πόλης» λέει: «Πάψετε το Χερουβικό κι ας χαμηλώσουν τ΄άγια, γιατί είναι θέλημα Θεού η Πόλη να τουρκέψει.» 
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ,  ΠΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ ΕΧΩ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΑΠΟΨΗ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν κατάλαβα καλά ο θεός του Κοσμά του Αιτωλού παίζει Μονόπολη, παίρνει και δίνει και δεν είναι και δικά του.
Θα έπρεπε η ηγεσία της εκκλησίας να ντρέπεται και να μην ανατυπώνει τέτοια κείμενα αλλά ούτε και να τα αναφέρει καν διότι όχι μόνο δεν την τιμούν αλλά προσβάλλουν και την ....νοημοσύνη των πιστών της. Εκτός και αν αποφάσισε να ζητήσει εκ των υστέρων συγνώμη για τα στυγερά της εγκλήματα κατά των Ελλήνων. Είναι γνωστότατο το πως έπεσε η Πόλη και ο ρόλος των μοναχών και της εκκλησίας σε αυτή την υπόθεση. Το αναφέρουν ένα σωρό πανεπιστημιακές μελέτες στο εξωτερικό... στο εσωτερικό σιγή ιχθύος (είναι και το σύμβολο τους εξάλλου).
Α.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου