Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

Η ανθρώπινη ψυχή ως τμήμα του συμπαντικού νου είναι αθάνατη, και για αυτό μετενσαρκώνεται πολλές φορές για βελτίωση και άνοδο επιπέδων.
Ο θάνατος και η ζωή είναι εναλλαγές ύλης και ενέργειας σε έναν αέναο κύκλο ανόδου ή στασιμότητας, ανάλογα με την εξέλιξη ή όχι της κάθε ψυχής.
Αυτό το αγνοούν οι άνθρωποι των τελευταίων δυο χιλιάδων ετών και ειδικά της εποχής μας που είναι δούλοι της ύλης. Έτσι πολλοί φτάνουν στα βαθειά γεράματα, χωρίς να έχουν καταλάβει γιατί έζησαν.
Σε αντίθεση με τους αρχαίους οι οποίοι (όσοι) λάμβαναν μέρος στα Ιερά Μυστήρια, ερχόταν σε άμεση επαφή με τον υπερβατικό χώρο και λόγω των γνώσεων που αποκτούσαν, ο φόβος του θανάτου ήταν για αυτούς κάτι το αδιανόητο. Το αποδεικνύει η Ιστορία!
Η χριστιανική θρησκεία διδάσκει την αιωνιότητα της κόλασης και του παραδείσου και οι ιερωμένοι διδάσκουν ότι μπορούν να στείλουν την ανθρώπινη ψυχή, δηλαδή τμήμα του θεού, στην κόλαση. Αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό; Επαναλαμβάνω: Οι ιερωμένοι με τις κατάρες και τους αφορισμούς «στέλνουν» τμήμα του θεού στην κόλαση. Αγνοούν ότι: Είσαι ένα μέρος του θεού. Έχεις στον εαυτό σου ένα μέρος Εκείνου. Γιατί αγνοείς την ευγένεια; Γιατί δεν ξέρεις από πού ήρθες; Δεν είδες δυστυχισμένε , ότι γυμνάζεις τον θεό; Τον θεό κουβαλάς. «Συ απόσπασμα ει του θεού . Έχεις τι σεαυτώ μέρος εκείνου. Ουκ οίδας τάλας ότι το θεόν γυμνάζεις; Θεόν περιφέρεις;» («ΔΙΑΤΡΙΒΕΣ» ΕΠΙΚΤΗΤΟΥ)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To κείμενο είναι σύντομο αλλά σαφέστατο, διαυγές και το νοήμα του γίνεται αμέσως αντιληπτό. Ωραιότατο!!!
A.

Σείριος είπε...

Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν :)

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου