Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤ’ ΑΣΤΕΡΙΑ

Φαίνεται τελικά πως η Google έχει βάλει στόχο εκτός από τη Γη να χαρτογραφήσει και το διάστημα, έστω σε μια πιο καλλιτεχνική και λιγότερο ακριβή απόδοση. Tα εργαστήρια της εταιρείας ανέπτυξαν ένα νέο δοκιμαστικό project με το όνομα «100.000 Αστέρια» το οποίο είναι αφιερωμένο στο διάστημα
Χρησιμοποιώντας εικόνες και δεδομένα από τη NASA, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος και άλλες πηγές, με την υποστήριξη του Chrome για τις τελευταίες τεχνολογίες του web όπως το HTML 5, WebGL και CSS3D, η ομάδα της Google παρουσίασε μια ιστοσελίδα μέσω της οποίας μπορείτε να περιηγηθείτε ανάμεσα στα αστέρια του γαλαξία μας και να διαβάσετε σημαντικές πληροφορίες για κάθε άστρο από τη Wikipedia.
Η εταιρεία βέβαια αποφάσισε να επικεντρωθεί μόνο σε 100.000 αστέρια και όχι στα δισεκατομμύρια που υπάρχουν στο γαλαξία, ένα τέτοιο εγχείρημα θα ήταν στην πραγματικότητα αδύνατο.
«Ενώ εξερευνείτε αυτό το πείραμα ελπίζουμε να μοιραστείτε το θαυμασμό μας για το πόσο μεγάλος είναι πραγματικά ο γαλαξίας μας» έγραψε ο Aaron Koblin στο Chrome blog. 

«Είναι απίστευτο να σκεφτούμε πως αυτή η «ομίχλη» των 100.000 αστεριών είναι απλά ένα μικρό τμήμα των τρισεκατομμυρίων άστρων στο ευρύτερο σύμπαν».
Οι εικόνες είναι πραγματικά εκπληκτικές, η Google όμως τονίζει ότι δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ως επιστημονικό έγγραφο, αλλά ως μια απλή καλλιτεχνική απόδοση.
Το 100.000 Stars είναι διαθέσιμο μόνο για τους χρήστες Google Chrome στην ιστοσελίδα: workshop.chromeexperiments.com/stars.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου