Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΔΟΓΜΑΤΙΣΤΕΣ ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Στην παρακάτω ανάρτηση, στο βίντεο λέει ότι «…πρέπει να υπάρχουν χιλιάδες πολιτισμοί Τύπου 1, 2 και 3 στον γαλαξία. Δεν βλέπουμε απολύτως καμία ένδειξη για κάποιον.» «όταν κοιτάμε το διάστημα δεν βλέπουμε πουθενά καμία ένδειξη των Τύπων 1, 2, και 3.»
Αφορμή ήταν αυτή η φράση, που δημοσίευσα το βίντεο για να την σχολιάσω. Αλλά επειδή παρασύρθηκα από τις σκέψεις μου και λόγω μεγέθους του κειμένου, το σχόλιο είπα να το κάνω ξεχωριστή ανάρτηση. Βέβαια αυτά τα έχουμε ξαναπεί. Τα έχουμε εξαντλήσει, αλλά ας ξανακάνουμε κάποιες σκέψεις.
Ας αρχίσω με το θέμα «ενδείξεις».
«Οι θνητοί νομίζουν ότι οι θεοί γεννιούνται και ότι έχουν φορέματα και φωνή και σώμα σαν το δικό τους. Αλλά αν τα άλογα ή τα λιοντάρια είχαν χέρια ή μπορούσαν να σχεδιάσουν με τα χέρια και να κάνουν έργα που κάνουν οι άνθρωποι, τα άλογα θα απεικόνιζαν τους θεούς σαν άλογα, τα λιοντάρια σαν λιοντάρια, και θα έκαναν το σώμα τους σαν το δικό τους. Οι Αιθίοπες λένε ότι οι θεοί τους είναι πλακουτσομήτιδες και μαύροι, οι Θράκες ότι οι δικοί τους θεοί είναι γαλανομάτηδες.» Αυτά μας λέει ο Ξενοφάνης
ΟΧΙ!!! ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΙ. ΑΝΕΦΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΦΑΝΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ.
Μέσα όμως στην γήινη/ανθρώπινη σκέψη δεν χωρά όλη η γνώση του σύμπαντος. Οι άνθρωποι προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις μέσω των φυσικών νόμων που γνωρίζουν. Γνωρίζουν όμως όλους τους Φυσικούς Νόμους;  Μέχρι χθες αγνοούσαμε ότι υπάρχουν φάσματα του φωτός τα οποία δεν αντιλαμβάνεται η ατελής όραση μας. Πριν 100 χρόνια αν έλεγε κάποιος ότι στον αέρα υπάρχουν πολλών ειδών (ηλεκτρομαγνητικά) κύματα που είναι αόρατα, θα τον έπαιρναν για τρελό. Για κοιτάξτε λίγο στον αέρα, βλέπετε με τα μάτια σας κάποια ένδειξη για την ύπαρξη των κυμάτων και των συχνοτήτων αυτών;
Κι όμως σήμερα τα χρησιμοποιούμε για τις διάφορες τηλεπικοινωνίες μας.
Στο σύμπαν μας μπορούμε μέχρι στιγμής να μετρήσουμε και να ανιχνεύσουμε μόνο το 1%. Όλοι οι φυσικοί πιστεύουν ότι υπάρχει ένα 99% αχαρτογράφητο και απροσμέτρητο . Υπάρχουν πολλαπλά επίπεδα και διαστάσεις.
Πως λοιπόν έχουμε την απαίτηση να δούμε κάτι που ίσως κινείται  σε άλλο επίπεδο, σε άλλη διάσταση… και με άλλους φυσικούς νόμους;
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:
Θα εκφράσω μια απορία για το φαινομενικά καλό βίντεο που γράφω στην αρχή και που είναι η αιτία για να γραφτεί αυτό το κείμενο (κι ας παρασύρθηκα λίγο από τις σκέψεις μου όπως είπα...).
ΠΩΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ; ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΓΝΩΣΗ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ: «ΟΤΑΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΜΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ 1, 2, ΚΑΙ 3.»
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ;
ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΥΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.
ΑΝ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ, ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ…
Τι από τα δύο συμβαίνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου