Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ

«Οι άνθρωποι συγχωρούν όλα τα ελαττώματα, όλους τους αθεϊσμούς, αλλά ουδέποτε συγχωρούν εκείνους που αποκαλύπτουν το προσωπείον αυτών» (Σωκράτης)

Δόγμα είναι ένα καθορισμένο πλαίσιο σκέψης, θρησκευτικού, πολιτικού ή επιστημονικού περιεχομένου, έξω από το οποίο κάθε αντίθετη άποψη χαρακτηρίζεται αίρεση και ανοησία. Έτσι ο δογματισμός επικράτησε σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής μας και πρέπει να πειθαρχούμε υποχρεωτικά σε αυτόν για να είμαστε αποδεκτοί από το σύστημα.

Η Ελληνική σκέψη μεγαλούργησε γιατί παρέμεινε αδογμάτιστη και αγωνίστηκε για την ελευθερία του πνεύματος. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που δεν εκτίμησε σωστά την νέα θρησκεία που εισέβαλε στην Ελλάδα.

Η επιστήμη έφτιαξε το δικό της δόγμα. Ερευνά μόνο τον υλικό κόσμο, αδιαφορώντας για τον πνευματικό. Εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια έρευνας της ψυχής και αποκάλυψης του υπερβατικού γιατί τα θεωρεί πλάνη. Έτσι άφησε το πεδίο της ψυχής ελεύθερο για την εκκλησία.

Η φύση όμως δεν έβαλε φραγμούς στο έργο της αναζήτησης της αλήθειας.  Φραγμούς έβαλαν τα δόγματα και το κατεστημένο. (Γερ. Καλογεράκη, «Η Υπέρτατη Μύηση»)

«Ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο», αυτό είναι ένα δόγμα. «Τα γράμματα τα πήραμε από τους Φοίνικες», αυτό είναι ένα δόγμα. Η κρατούσα θρησκεία είναι ένα δόγμα. «Μετεωρίτης εξαφάνισε τους δεινόσαυρους», αυτό είναι ένα δόγμα. «Είμαστε Ινδοευρωπαίοι (!!!...)», αυτό είναι… ένα δόγμα.  Όμως η θέση μας στο σύμπαν δεν είναι συμβατή με μεταφυσικά ούτε με υλιστικά δόγματα.

Απόσπασμα από ομιλία τού Alex Collier στο Συνέδριο για το Μετασχηματισμό της Γης, που έλαβε χώρα στις 7 με 10 Μαΐου 2010 στη Χαβάη.
Πρωτότυπος τίτλος: Alex Collier at the Earth Transformation Conference Hawaii January 7-10 2010 VideoTranslations

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σοφότατα σχόλια και ανάλυση τού βίντεο.
Ανδρειανή.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου