Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ». Κωστής Παλαμάς

Ο Λατίνος Κικέρων είπε «Ει θεοί διαλέγονται τη των Ελλήνων γλώττη χρώνται». Δηλ. εάν μιλάνε οι Θεοί σίγουρα την Ελληνική γλώσσα χρησιμοποιούν.
« Όταν κάποτε φύγω από τούτο το φως θα ελιχθώ προς τα πάνω όπως ένα ρυάκι που μουρμουρίζει. Και αν τυχόν κάπου ανάμεσα στους γαλάζιους διαδρόμους συναντήσω αγγέλους, θα τους μιλήσω Ελληνικά, επειδή δεν ξέρουνε γλώσσες. Μιλάνε μεταξύ τους με μουσική ». Νικ. Βρεττάκος
 ν τος πεμφθεσιν π βασιλέως π γς κα δατος ατησιν. ρμηνέα γρ ντα συλλαβν δι ψηφίσματος πέκτεινεν τι φωνν λληνίδα βαρβάροις προστάγμασιν τόλμησε χρσαι. Πλουτάρχου – θεμιστοκλης 6
Ούτε αυτή η παράδοση της φιλοξενίας και της ιερότητας του προσώπου του πρέσβεως δεν έσωσαν τον απεσταλμένο πρέσβη του Πέρση βασιλέως, του οποίου η θανάτωσις απεφασίσθη με ψήφισμα, με την αιτιολογία ότι «φωνήν Ελληνίδα βαρβάροις προστάγμασιν ετόλμησε χρήσαι»!  Τόλμησε να βεβηλώσει την Ελληνίδα γλώσσα, χρησιμοποιώντας την για βαρβαρικά προστάγματα.
Είναι απαράδεκτο την Δεκέλεια να ονομάζουμε Τατόϊ, τα Αιγόσθενα Πόρτο Γερμενό, τις Αφίδνες Κιούρκα, και ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ που οι νεορωμιοί αποκαλούν το όρος Βόρρα Καϊμακτσαλάν…  και πόσα άλλα…  αλλα για τις κάθε είδους κατάντιες μας, πάντα φταίνε οι άλλοι… εμάς τώρα ποιος μας πιάνει… έχουμε τα γκρίκλις.
«Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΙΑΣΑΛΕΥΣΙΝ ΤΟΥ ΛΟΓΙΚΟΥ» (Πλάτων)
Με τις υγείες μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου