Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (β')

"ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ, ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ". ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΩΛΕΣΑΚΗ  "ΕΛΛΑΔΑ, Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ".  Στο δεύτερο επεισόδιο, ο Δημ. Μανωλεσάκης ταξιδεύει στην Ισπανία και την Αρχαία Ελληνική πόλη και Αποικία των Πελασγών, Ηλίκη, καταγράφει την αγάπη των Ισπανών για τον Ελληνικό πολιτισμό καθώς και τις εκδηλώσεις των κατοίκων της σημερινής Ηλίκης, κάθε καλοκαίρι για να τιμήσουν τους Έλληνες προγόνους τους.
Τους «Ποπλαδόρες Γκριέγος» (Απόγονοους αρχαίων Ελλήνων στης Ισπανίας) τους εντόπισε και κατέγραψε ο Δημήτρης Μανωλεσάκης το 1986 στα παράλια του Αλικάντε, στην πόλη Ελτσε. Πρόκειται για μειονότητα κατοίκων που πιστεύουν στην Αρχαιοελληνική Παράδοση.
Ο κ. Μανωλεσάκης εδώ και τριάντα χρόνια γυρίζει τις πιο απίθανες γωνιές του πλανήτη καταγράφοντας άγνωστους Ελληνογενείς και Ελληνόφωνους με προέλευση από την Αρχαιότητα έως τα χρόνια της τουρκοκρατίας, που βρίσκονται σε χώρες της Μεσογείου, Ασίας, και Νοτίου Αμερικής. 
ΠΗΛΕΥΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου