Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΩΣ ΠΟΤΕ…

Από την παιδική μας ηλικία, τότε που δεν είχαμε την δυνατότητα κρίσης, μας μιλούσαν και μας δίδασκαν συνεχώς την αλήθεια. Μεγαλώνοντας,  κάποιοι,  ανακαλύπτουν μόνοι τους, νέες αλήθειες, κρυμμένες… που δεν διδάσκονται στα σχολεία και αναγκαστικά μερικές προηγούμενες αλήθειες, καταρρέουν.  Παρ όλα αυτά οι εκπρόσωποι και κάτοχοι της αλήθειας (εντός και εκτός εισαγωγικών) δεν σταματούν να μιλούν για την αλήθεια. Είδατε σε αυτές τις λίγες γραμμές πόσες φορές διαβάσατε την λέξη αλήθεια; Η τόση κατάχρηση της λέξης τόσα χρόνια στην καθημερινότητα μας, έκανε την ίδια την λέξη να χάσει την αξία της. Όπως κάθε είδους πολιτικά καθεστώτα, ακόμη και τα πιο βάρβαρα (στο παρελθόν), αυτοαποκαλούνται δημοκρατίες.
Αλήθεια δεν είναι αυτό που σου είπαν άλλοι να πιστεύεις, αλλά αυτό που μόνος σου ανακάλυψες. Αλήθεια είναι η άρνηση στη λήθη. Και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με γνώση της πραγματικής Ιστορίας και με λογική.
Ως πότε οι Αξίες για τις οποίες οι Άνθρωποι αγωνίζονται και πεθαίνουν, θα είναι οι αλυσίδες που θα τους κρατούν δεμένους;
Ως πότε η φωνή της Λογικής των Ελλήνων και της Φιλοσοφίας τους, θα φωνάζει σε κούφια αυτιά;
Ευχαριστώ το Το κανάλι του χρήστη Pilaeus για το καταπληκτικό βίντεο, για την προσφορά και το έργο του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου