Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Η ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ;

Ανάμεσα στα φύλα της καρδιάς μας δεν περιγράφεται η αγάπη μας για αυτήν την θεογέννητη πατρίδα την αιματοποτισμένη. Την πατρίδα με τα σπασμένα μάρμαρα τα πεταμένα κάτω, που πλανώνται όσοι νομίζουν ότι είναι νεκρά. Έχουν όλα ψυχή, έχουν καρδιά, και σφυγμό σαν τον δικό μας. Γιατί είναι η ίδια η ψυχή μας η κομματιασμένη. Και κείτονται εκεί 1700 χρόνια και περιμένουν. Τι είναι Ελλάς και Ελληνισμός, ούτε και αυτή η θεϊκή της γλώσσα δεν μπορεί να το περιγράψει. Μόνο να το νοιώσεις μπορείς με αισθήματα… που δεν περιγράφονται με λόγια. Γιατί είναι Ιδέα Θεϊκή και Ουράνια. Μάθαμε όλοι να λέμε ότι «η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της». Τι θλιβερό ψεύδος και τι στρουθοκαμηλισμός. Ή Μήπως ευθυνοφοβία; Ή μήπως αποφεύγουμε να κοιτάξουμε κατάματα την αλήθεια και αθωώνουμε τους εαυτούς μας… Για τα παιδιά της Ελλάδος που λέμε ότι «τρώει» η ίδια, και χάνονται, δεν ευθύνονται άνθρωποι; Άνθρωποι σε θέσεις κλειδιά με εξουσία; Εξουσία, που τους έδωσε η εξουσία, που εμείς οι ίδιοι εκλέξαμε; Αυτοί είναι η Ελλάδα; ΟΙ κυβερνήσεις που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι; Οι διευθυντές και οι πρόεδροι; Εγώ κι εσύ και όλοι όσοι υπηρετήσαμε στον στρατό, υπηρετήσαμε για τον υπουργό αμύνης και για τον πρωθυπουργό που έτυχε να βρίσκονται στη θέση της εξουσίας εκείνο τον καιρό, ή για την οικογένεια μας για το χωριό μας την πατρίδα μας, για όλους τους συνέλληνες, και για το χρέος μας στους άθαφτους νεκρούς του Έπους του ’40, μέχρι τους Σαλαμινομάχους; Αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας και ρυθμίζουν της τύχες των παιδιών που «τρώει» η Ελλάδα, δεν εξασφάλισαν την θέση τους και την ισχύ τους με την δική μας συγκατάθεση; Εμείς όλοι δεν είμαστε αυτοί που απαξιώνουμε τους πολιτικούς και την ημέρα των εκλογών παθαίνουμε αμνησία; Αμνησία είναι ή ενδιαφέρον για προσωπικό βόλεμα, και αδιαφορία για το κοινό καλό; Για το κοινό καλό ψηφίζουμε, ή για να μη βγει ο αντίπαλος; Αν πεθάνει το σώμα νομίζεις ότι το μικρό δαχτυλάκι θα παραμείνει ζωντανό; Ποιος έχει την ευθύνη λοιπόν για την κατάντια μας αν όχι εμείς όλοι; Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της ή τα παιδιά κατασπάραξαν την μάνα; Επιτέλους να δείξουμε λίγη γενναιότητα να παραδεχτούμε την αλήθεια και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Δεν τρώει η Ελλάδα τα παιδιά της. Εμείς την φάγαμε όλοι και ρίχνουμε το φταίξιμο σε Εκείνη. Είναι μια μάνα αιώνια, που σπαράζει που τα παιδιά της πήραν λάθος δρόμο. Και όπως σχολιάζει ο κόσμος στις μικρές κοινωνίες το πάθημα κάποιου, έτσι μας σχολιάζουν και οι ξένοι , γιατί ξέρουν καλύτερα από μας ποιος και τι ήταν ο Έλληνας, και τι είναι τώρα. Αλλά αυτό εμάς δεν μας αγγίζει γιατί εμείς το μόνο που μάθαμε να λέμε είναι «Ξέρεις ρε ποιος είμαι εγώ;». Θα σου πω ποιος είσαι εσύ και εγώ και όλοι μας. Είμαστε αυτοί που ευθύνονται για όλα. Και αν επιμένεις ότι η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της, γιατί όλοι εμείς είμαστε η Ελλάδα, είναι καιρός να σταματήσουμε να τρώμε τις σάρκες μας πριν είναι πολύ αργά.

Σείριος.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΔΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ . .ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΟΣ 'ΚΟΙΝΟ' ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΛΗΣΣΙΑ.. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ..ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΝΤΕΣ ΑΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΝΙΩΘΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ? .

Σείριος είπε...

Ο ανώνυμος φίλος που μου ζήτησε να μη δημοσιεύω τα σχόλια των αναγνωστών, υποθέτω ότι δεν εξαιρεί το δικό του.

Για το δημοσιευμένο σχόλιο, (αν είναι του ιδίου ή όχι δεν έχει καμία σημασία, θα το εκλάβω ότι δεν είναι) έχω να πω ότι είναι τελείως άσχετο με την ανάρτηση, το θέμα της οποίας μας προτρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας χωρίς να κατηγορούμε την Ελλάδα αορίστως.

Ας το παραβλέψουμε όμως αυτό για να σου πω καλέ μου συνάνθρωπε ότι δεν έχω την απαίτηση να συμφωνούν όλοι οι αναγνώστες με την δική μου άποψη. Όπως δεν συμφωνούν και όλοι οι άνθρωποι με την δική σου γνώμη, και την γνώμη του καθενός. Είναι λοιπόν αναμενόμενα κάθε είδους σχόλια.

Τι είναι έθνος και αν υπήρχε προ χριστιανισμού ή όχι σου θυμίζω το όμαιμων το ομότροπο το ομόγλωσσο και ομόθρησκο και επειδή θα πάρει χρόνο και να το αναπτύξω ρίξε μια ματιά εδώ http://www.paredose.net/?p=3384


Επίσης σε αυτήν την ανάρτηση

http://enneaetifotos.blogspot.com/2010/09/blog-post_10.html

επισημαίνω την ελευθερία στην σκέψη στα πιστεύω και στις πεποιθήσεις του κάθε ανθρώπου, αλλά και την αντικειμενική έρευνα.

Για τους αριστερίζοντες θα συμφωνήσω μαζί σου εν μέρει, για αυτούς μόνο που το ομολογούν μόνοι τους. Και είπα εν μέρει διότι δεν σκέπτονται όλοι έτσι. Και εκεί οι απόψεις διίστανται όπως και παντού. Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι το παρών blog δεν έχει καμία σχέση ούτε με αριστερίζοντες ούτε με δεξιόστροφους ούτε με κεντρομόλους.

Σας ευχαριστώ για τις επισκέψεις, και επαναλαμβάνω ότι η διαφωνίες είναι αναμενόμενες, για να μην πω απαραίτητες, αλλά πάντα με τους κανόνες του διαλόγου.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΣΤΥΧΩΣ ,ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ΠΑΛΙ Ο 'ΕΦΙΑΛΤΗΣ' ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ .Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΚΑΠΟΥ. ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΥ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΥΩ- ΟΜΩΣ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΗΚΡΙΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ,ΑΘΗΝΑΙΟΙ,ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ,ΘΗΒΑΙΟΙ,ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ,ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟΙ . ΟΤΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΩΘΗΚΑΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ 'ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ,ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ,ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ-ΒΥΖΑΝΤΙΟ-ΘΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ, ΘΑ ΤΑ ΔΟΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ,ΘΑ 'ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ' ΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝΕ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ 'ΣΤΟΕΣ' .ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΕΔΩ ,ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ 'ΕΝΩΤΗΤΑΣ'

Σείριος είπε...

Αυτό που είπες «ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» προσπαθώ να το ερμηνεύσω…
Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν προδότες …αλλά οι μισοί Έλληνες;

Τώρα που το ξαναδιαβάζεις δεν σου φαίνεται υπερβολικό; Αυτός που δεν ανήκει κάπου είναι προδότης; Πρέπει οπωσδήποτε να ανήκει σε μια ομάδα σε ένα ποίμνιο σε μια ιδεολογία γιατί αλλιώς είναι προδότης;
Δεν αρκεί να είναι απλά Έλληνας; Έτσι όπως το θέτεις είναι σαν να λέμε ότι «όποιος δεν ανήκει εκεί που ανήκω εγώ είναι προδότης». (!!!)

Για την ενωμένη Ελλάδα θυμίζω ότι πρώτος την οραματίστηκε ο Ισοκράτης και το έκανε πράξη ο Αλέξανδρος πλην Λακεδεμονιων. Για τα υπόλοιπα αδιάψευστος μάρτυρας είναι τα ιστορικά γεγονότα κρυφά και φανερά. Αυτά να ανατρέψεις αφού πρώτα τα μελετήσεις χωρίς προκατάληψη.

Όσο για το τι είναι Ελευθερία, θα σου το πω μέσα από τα λόγια ενός εκ των αρχαίων φιλοσόφων μας.

Ελευθερία είναι η ιδιότητα του ανθρώπου να υπακούει στους νόμους της δικής του θέλησης, χωρίς να τελεί υπό εξαναγκασμό, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεων του γνωρίζοντας και λαμβάνοντας υπ όψιν του τις επιπτώσεις αυτών.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου