Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ

«Η Αρχαία ψυχή ζει μέσα μας αθέλητα κρυμμένη» έγραψε ο ποιητής Κωστής Παλαμάς. Και αυτό αποδεικνύετε αυτές τις μέρες.

Σε πολλές περιοχές της Ελλάδος ανάβουν φωτιές και πηδούν από πάνω νέοι νέες και κυρίως ζευγάρια. Η γιορτή ονομάζεται τ’ Αϊ Γιάννη του Ριγανά ή του Αη Γιάννη του Κλήδωνα ή τ’ Ριζικάρη ή τ’ Φανιστή.

Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο έθιμο είναι τελείως άσχετο με τον Αϊ Γιάννη και επίσης είναι ολοφάνερο πως η αρχαία ψυχή μας ζει όντως μέσα μας όπως λέει και ο εθνικός μας ποιητής. Η αρχαία λατρεία και η αρχαία ελληνίδα ψυχή ζει μέσα από τα έθιμα που δεν κατάφερε να ξεριζώσει το ιερατείο.

Η συγκεκριμένη γιορτή είναι γιορτή της άνοιξης και του καλοκαιριού και ταυτίζεται απόλυτα με το θερινό ηλιοστάσιο. Που επίσης ταυτίζεται με τον μύθο της Περσεφόνης, η οποία κατ’ εντολή του Δια βρίσκεται μισό χρόνο στον Άδη και μισό στο επάνω κόσμο. Το εξάμηνο που βρίσκεται στον Αδη, η Δήμητρα μαραζώνει από την θλίψη της, όπως και η Φύσις που συμβολίζει.
Στην συγκεκριμένη γιορτή δίδονται τιμές στον Διόνυσο, στην Δήμητρα και στην Περσεφόνη, που συμβολίζουν την αναγέννηση της φύσης και φυσικά στον θεό του φωτός Φοίβο Απόλλωνα.
Τέσσερις φορές τον χρόνο δηλαδή στις ισημερίες και στα ηλιοστάσια έχουμε ενεργοποίηση ανωτέρων διαύλων και δι(α)έλευση ανωτέρων οντοτήτων.
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ, ΣΤΟ ΦΩΣ!!! Οι Έλληνες... ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου