Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ… ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

Έξι μήνες μετά την έναρξη της εκπαιδεύσεως του Αλεξάνδρου από τον Αριστοτέλη, ο Φίλλιπος επισκέφτηκε την σχολή και αφού διαπίστωσε πως δεν διδάσκονταν κανένα από τα γνωστά μαθήματα μέχρι εκείνη την στιγμή, ρώτησε τον Αριστοτέλη: -Μα καλά, τι τους μαθαίνεις έξι μήνες; -Να σκέπτονται!!! Απάντησε ο Σταγειρίτης. Ο μεγάλος μας Ηράκλειτος έλεγε: «Οι άνθρωποι δεν σκέπτονται. Δεν σκέπτονται ακόμη και αυτοί που νομίζουν ότι σκέπτονται».

Η ελληνική μυθολογία μας λέει ότι ο Προμηθέας έφτιαξε τον άνθρωπο με νερό και χώμα. Το ίδιο λέει και η μυθολογία ενός ξένου λάου. Κατά την ελληνική μυθολογία, η Πανδώρα άνοιξε από περιέργεια το απαγορευμένο κουτί (της Πανδώρας) και ξεχύθηκαν έξω όλα τα κακά του κόσμου. Παρομοίως και με τις ίδιες συνέπειες, έφαγε η Εύα τον απαγορευμένο καρπό. Η εντολή που είχε ο Ορφέας ήταν να μη γυρίσει πίσω για να κοιτάξει την Ευρυδίκη καθώς επέστρεφαν από τον Άδη, αλλιώς θα την έχανε όπως και έγινε. Την ίδια εντολή είχε και η οικογένεια του Λωτ φεύγοντας από τα Σόδομα, την οποία παρέβλεψε η γυναίκα του και έγινε στήλη άλατος. Στην ελληνική μυθολογία πεθαίνει ο Άδωνης ακολουθεί στολισμός επιταφίου και ανασταίνεται σε τρεις ημέρες. Πληροφορίες εδώ YouTube - Άδωνις Vs Ιησούς - Ποιός Εκλεψε Ποιόν !. Το ίδιο συναντούμε και στην Καινή διαθήκη. Εσταυρωμένο Ορφέα βλέπουμε σε σφραγιδόλιθο στο Βερολίνο. Τα πασχαλινά αυγά που έχουμε σήμερα τα βρίσκουμε στα Αδώνια προς τιμήν του Άδωνη και της Αφροδίτης. Φως της αναστάσεως υπάρχει σήμερα. Στο Μαντείο των Δελφών , στο ιερό του Απόλλωνα, το ιερό Πυρ, ξεπηδούσε από το χάσμα του μνημείου του θεού. Ιερό Πυρ ερχόταν και από την Δήλο στην Σαμοθράκη και κατόπιν σε όλη την επικράτεια.

H κατά Βίβλον ΓΕΝΕΣΙΣ: Έν αρχή εποίησεν ό Θεός τον ουρανόν και την γήν. η δέ γη ήτο άμορφος και έρημος. Και σκότoς επί του προσώπου της αβύσσου. Και πνεύμα Θεού εφέρετο επί της επιφανείας των υδάτων.. Γεννηθήτω φώς... γεννηθήτω στερέω μα ανά μέσον των υδάτων... Εποίησεν ό Θεός τον ουρανόν... Και τους αστέρας εν τω στερεώματι.. Και είπεν ό Θεός, ας βλαστήση ή γη χλωρόν χόρτον κάμνοντασπόρον.. νήκτα έμψυχα και πετεινά... κτήνη και ερπετά και ζώα... Και εποίησεν ό Θεός τον άνθρωπον αυξάνεσθαι και πληθύνεσθαι... (4004 π.Χ. Έτος κτησεως κόσμου κατά την Βίβλο)

ΕΡΜΟΥ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ ΙΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ: Δόξα πάντων ό Θεός... αρχή των όντων ό Θεός... Αδιορίστων δε όντων απάντων και ακατασκευάστων... Ην γαρ σκότoς άπειρον έν αβύσσω και ύδωρ και πνεύμα λεπτόν νοερόν, δυνάμει θεία όντα έν χάει. Ανείθη δη φώς άγιον και επάγη ύφ άμμω εξ υγράς ουσίας στοιχεία... Και ώφθη oυρανός έν κύκλοις επτά... και θεοί ταίς ένάστρων ιδέαις οπτα νόμενοι... Και εγένετο θηρία τετράποδα και ερπετά και ένυδρα και πτηνά και πάσα σπορά ένσπoρoς και χόρτoς και άνθους παντός χλόη... Τάς τε γενέσεις ανθρώπων εις έργων θείων γνώσιν... Και πλήθος ανθρώπων... εις το αυξά νεσθαι εν αυξήσει καιπληθύνεσθαι εν πλήθει. (Προκατακλυσμιαίες γραφές 14000 π.Χ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου