Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΛΙΓΕΣ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Ο αστέρας Σείριος έχει συνδεθεί τα τελευταία χρόνια με τους Έλληνες και ότι μπορεί να σημαίνει αυτό. Το γεγονός όμως πώς ο πεντηκονταετής κύκλος του Σείριου Β΄ γύρω από τον Σείριο σχετίζεται με τους 50 Αργοναύτες και το πλοίο Αργώ, ή ακόμα, με τον ίδιο τον αστερισμό της Αργούς, μας κάνει να τον βλέπουμε με άλλο μάτι. Μήπως κάποτε τα 9 έτη φωτός για τον Σείριο ήταν ένα συνηθισμένο αστρικό ταξίδι των Θεών;
Η αρχιτεκτονική των Ελλήνων σκοπό είχε την ανάταση της ψυχής προς τον ουρανό και την αφύπνιση του προορισμού της προς τον δρόμο που οδηγεί στα άστρα
Το Δελφικό «ΕΙ» κωδικοποιεί τον Ήλιο και τον Ερμή στο ηλιακό μας σύστημα, το πνεύμα και τον λόγο, όπως σε αντιστοιχία στον αστερισμό του Κυνός εκφράζει τον Σείριο ήλιο και τον Σείριο Β΄ Συνοδό.
Το «κενό» του διαστήματος είναι γεμάτο από ελεύθερη ενέργεια έτοιμη για χρήση και δημιουργία . Η συμπαντική αυτή ενέργεια είναι η αιτία όλων όσων υπάρχουν και πρόκειται να υπάρξουν. Ο άνθρωπος , μια κβαντική μορφή μέσα σε έναν κβαντικό χωροχρόνο , δεν έχει την ελευθερία να ανακαλύψει την Δύναμή του που θα του έδινε την ικανότητα να ξεφύγει από τον Μικρόκοσμο {έννοια του Βλέπω} προς τον Μεγάκοσμο {έννοια του Γνωρίζω} από τον οποίο προήρθε
Πλανητικός πολιτισμός 3ου τύπου είναι αυτός που διαθέτει την ικανότητα να χρησιμοποιεί την ενέργεια δισεκατομμυρίων αστρικών συστημάτων. Ο δικός μας είναι ακόμα τόσο πίσω, τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια φορές αφού εξαρτάται από την νεκρή ύλη, το πετρέλαιο.
Η βιολογία μας λέει πώς το 72% των σωμάτων των όντων αποτελούνται από Νερό. Ο Πυθαγόρας θέτει ως κέντρο του πλανητικού μας συστήματος την Φωτιά. Τα δύο αυτά στοιχεία συνθέτουν και αποσυνθέτουν τις μορφές που δομούνται από την Γή. Ο Αέρας είναι η αρχή της έμπνευσης των μορφών. Και τα τέσσερα αυτά κοσμολογικά στοιχεία συνθέτουν την Ζωή. Το πέμπτο, ο Αιθέρας , είναι η ανθρώπινη ελευθερία μέσω της κατανόησης του εαυτού του.
Οι Ίνκας , οι Μάγιας, οι Αζτέκοι , ήταν λαοί που έκαναν την εμφάνισή τους ξαφνικά στην ιστορία της ανθρωπότητας και ξαφνικά χάθηκαν , αφήνοντας πίσω τους μνημεία που μαρτυρούν την παρουσία τους στην Γή. Πολλές όμως είναι οι υποθέσεις πως αυτοί οι κατά τα άλλα περίεργοι και άγριοι λαοί , έχουν κάποια σχέση με υπογήινους κατοίκους ,απομεινάρια ατλάντιων εποχών. Οι Αζτέκοι άλλωστε ισχυρίζονταν ότι προέρχοντο από την χώρα που υπήρχε στην θάλασσα και λεγότανε Αζτλάν.
Αστρονομικά ορίζουμε το Σείριο ως το λαμπρότερο απλανή αστέρα του Μεγάλου Κυνός. Ανήκει στον τύπο των λευκών αστεριών και απέχει μόλις...8,4 έτη φωτός από τη Γη. Είναι διπλός αστέρας και μαζί με το συνοδό του, το Σείριο Β', περιστρέφονται γύρω από ένα κοινό κέντρο βάρους. Η μέση αμοιβαία απόσταση τους είναι της τάξεως των 3 δισεκατομμυρίων χλμ. και η περίοδος της περιφοράς τους διαρκεί 50 χρόνια.
Ο Σείριος έχει μάζα 2,3 φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο μας Απόλλωνα, αλλά μικρότερη πυκνότητα. Θα έλεγε κανείς πως μοιάζει με νεφέλωμα. Η περιοδική μεταβολή της φωτεινότητας του κάθε 25 χρόνια συνοδεύεται από ισχυρότατα παλιρροιακά κύματα, λόγω της γειτονίας του με το συνοδό του. Σύμφωνα με τη γνώμη πολλών αστρονόμων, ο Σείριος βρίσκεται στο «κέντρο» σχεδόν του γαλαξία μας. Ετυμολογικά, η λέξη «Σείριος, -α, -ον» σήμαινε ο καίων, ο κατά• καίων, ο καυστικός, ο θερμός και ήταν επίθετο των ουρανίων
Η Γή μας είναι μια απειροελάχιστη κουκίδα μέσα στον Γαλαξία μας. Ο Γαλαξίας μας κατέχει μια μικρή λεπτομέρεια ανάμεσα σε τρισεκατομμύρια άλλους γαλαξίες στο απέραντο διάστημα. Και μια Συμπαντική κατάσταση είναι ασύλληπτη από τον άνθρωπο που δεν έχει καταφέρει να κατανοήσει ακόμα τον εαυτό του. Εν τούτοις αυτός ο άνθρωπος είναι ικανός ενεργοποιώντας μια μικρή κατάσταση πάνω σε αυτή την πλανητική κουκίδα να φέρει ανάποδα τον κόσμο όλο.
Κατά τον Πλάτωνα οι θεοί έφτιαξαν τους έλληνες με τα εξής τέσσερα στοιχεία: γη, ύδωρ, αήρ και πυρ.
Όπου ΓΗ-----------------------------------ΣΩΜΑ
Όπου ΥΔΩΡ------------------------------ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ
Όπου ΑΙΡ---------------------------------ΔΙΑΝΟΙΑ
Όπου ΠΥΡ--------------------------------ΑΝΩΤΕΡΑ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
  ΄Ελλάνιον Φώς Μηνύματα φωτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου