Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Η ΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΜΑΣ ΥΓΕΙΑ!

Η αγκαλιά είναι μια πράξη έκφρασης και εξωτερίκευσης συναισθημάτων αγάπης, συμπάθειας, ακόμη και κουράγιου και όταν «φωλιάζουμε»  σε μια ζεστή αγκαλιά  μας διακατέχουν όμορφα συναισθήματα ευχαρίστησης, αισθανόμαστε ασφάλεια γεγονός που πιστοποιούν έρευνες που έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η αγκαλιά έχει και θεραπευτικές ιδιότητες!
Συνήθως οι άνθρωποι αγκαλιάζονται για περίπου 3-5 δευτερόλεπτα μέσο όρο. Οι ερευνητές ιατροί βρήκαν όμως κάτι καταπληκτικό…!
Όταν μια αγκαλιά δεν κρατά τόσο λίγο, αλλά διαρκεί 20 δευτερόλεπτα και παραπάνω, τότε υπάρχει πολύεπίπεδη θεραπευτική επίδραση και σε υλικό και σε νοητικό επίπεδο. Αυτό συμβαίνει διότι μια ειλικρινής, αυθεντική αγκαλιά αυξάνει την παραγωγή της ωκυτοκίνης ή οξυτοκίνης, μιας ορμόνης που προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας, βοηθώντας μας να χαλαρώσουμε, αφού η ωκυτοκίνη μεταξύ άλλων «χτυπάει» την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες και είναι υπεύθυνη για το αίσθημα ευφορίας και θετικής ενέργειας του σώματος.
Πέρα απ’ το ότι βελτιώνει όμως την διάθεσή μας, ανακουφίζει τον πόνο, αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας, εκτινάσσει την αυτοεκτίμηση, αυξάνει τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα, βοηθά την καρδιά να λειτουργεί φυσιολογικά.
Βελτιώνει επίσης η παραγωγή της ωτυκοκίνης το νευρικό σύστημα, αφού χαλαρώνει τα νεύρα μας και ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Το σίγουρο είναι ότι η ζεστασιά μιας αγκαλιάς από έναν δικό μας άνθρωπο, μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα. Είναι κάτι μικρό και απλό, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο να το βρεi κανείς.
Όταν δύο ψυχές με τα σώματα που φέρουν στον κόσμο αυτό, αγκαλιάζονται, μεταξύ των άλλων δίνουν δύναμη η μία στην άλλη να συνεχίσει το ταξίδι της και να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.
Μια σφιχτή, ζεστή αληθινή αγκαλιά, μπορεί στην κυριολεξία να κάνει θαύματα και τα ευεργετικά αυτά οφέλη και η θεραπευτική της επίδραση μοιράζεται εξίσου και σε αυτόν που την δίνει και σε αυτόν που την δέχεται δίχως να χάνει την δύναμή της.
Περισσότερα: kontasou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου