Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Φωτόσφαιρες (orbs)

Όλοι θα γνωρίζετε τις φωτόσφαιρες. Τα Orbs όπως καθιερώθηκε να λέγονται. Οι γνώμες είναι πολλές και διάφορες: Υπερβατικές οντότητες, οντότητες της τέταρτης διάστασης, οντότητες που βοηθούν τους ανθρώπους, σφάλμα της φωτογραφικής μηχανής, αιρούμενα σωματίδια σκόνης με υγρασία, σκουπίδια του φακού κλπ. κλπ. κλπ.
Όμως. Αν η τεχνολογία των ψηφιακών μηχανών, την υψηλής ανάλυσης φωτογραφία μας, μας την γεμίζει με ανεπιθύμητους κύκλους, εεε… τότε συγγνώμη, αλλά είναι μια τεχνολογία που βγάζει ελαττωματικές φωτογραφίες. Κάτι που... δεν φαντάζομαι να το υποστηρίζει κανείς...
Και αν στις φωτογραφίες είναι πράγματι σκόνη, σφάλμα του φακού κλπ, τότε τι συμβαίνει όταν τις παρατηρούμε σε βίντεο να κινούνται με ελιγμούς και ελεγχόμενη πορεία, σε χώρο μέ πλήρη άπνοια;
Σε μια παλαιότερη ανάρτηση μου για τα «orbs» όπως καθιερώθηκε να λέγονται, ανέφερα πως επιστήμονες από το Ινστιτούτο Self Mastery Earth υποστηρίζουν την προχωρημένη άποψη πως:  «Όταν δεν είμαστε σε υλική μορφή συχνά ταξιδεύουμε σαν σφαίρες φωτός σε άλλες διαστάσεις που βρίσκονται πέρα από τα όρια της γνωστής επιστήμης. Στο σύμπαν μας μπορούμε μέχρι στιγμής να μετρήσουμε και να ανιχνεύσουμε μόνο το 1%. Όλοι οι φυσικοί πιστεύουν ότι υπάρχει ένα 99% αχαρτογράφητο και απροσμέτρητο. Υπάρχουν πολλαπλά επίπεδα και διαστάσεις και τα orbs είναι ένα προϊόν αυτών των επιπέδων και διαστάσεων» λένε.
Ίσως λοιπόν πράγματι να πρόκειται για κάτι που πάντα ήταν εκεί αλλά γίνεται ορατό σήμερα επειδή έχουμε τα εργαλεία να το ανιχνεύσουμε ακριβώς όπως ένα αόρατο κάποτε μακρινό άστρο ανακαλύπτεται μόνο χάρη στα διαστημικά τηλεσκόπια.

Κάποιοι ερευνητές πιστεύουν πως πρόκειται για κάποιο είδος έμβιων συσκευών ενός εξωγήινου πολιτισμού που καταγράφει τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Είναι, λένε κάτι σαν κάμερα, που μεταφέρει πληροφορίες σε μακρινά σημεία του σύμπαντος. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν πως πρόκειται για εκδηλώσεις άϋλων οντοτήτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σφαίρες αυτές εμφανίζονται και αφού ζητηθεί αυτό από τους ερευνητές. Και ένα τελευταίο που ίσως να σημαίνει κάτι: Συνήθως οι σφαίρες αυτές εμφανίζονται σε μεγάλες συνεστιάσεις ανθρώπων, συναυλίες, και γενικά σε εκδηλώσεις χαράς.

Εμείς ότι και να λέμε για όλα αυτά, δεν έχει κανένα νόημα. Είμαστε ρομαντικοί, και τα θέματα αυτά τα ψάχνουμε και μας γοητεύουν για κάποιον λόγο που ενδόμυχα τον γνωρίζουμε.
Είναι πανέμορφο το ταξίδι και γοητευτική η μαγεία της αναζήτησης, και μόνο οι συνταξιδιώτες αντιλαμβάνονται αυτήν την ομορφιά. Και φυσικά οι επικρίσεις μας αφήνουν παγερά αδιάφορους.
Όμως για να ισχύσει κάτι και να αποτελέσει θέσφατο, όσες ενδείξεις ή αποδείξεις και να υπάρχουν, θα πρέπει να ανακοινωθεί από επίσημα χείλη του κατεστημένου. Και δυστυχώς για να εμπεδωθεί από την κοινή γνώμη, θα πρέπει να ειπωθεί από το δελτίο των οκτώ…εφ΄ όσον βέβαια υπάρχει ενδιαφέρον, που δεν φαίνετε να υπάρχει… παρά μόνο σε λίγους…
Βέβαια για την κατεστημένη επιστήμη, υπαρκτό είναι ότι μπαίνει εξετάζεται και ερμηνεύεται στο τηλεσκόπιο ή στο μικροσκόπιο. Ότι δεν ανιχνεύεται ή δεν εντοπίζεται, ή δεν ερμηνεύεται, απλώς δεν υπάρχει… Κάπως έτσι έγινε και με την ψυχή, και αν και υπάρχει η ψυχολογία, την ψυχή την ανέλαβαν τα ιερατεία των θρησκειών, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου