Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΙ ΘΕΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΕ ΜΑΝΤΡΙ, ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΣΕ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ

Τα Αρχαία Ελληνικά Μυστήρια και η πανάρχαια Ελληνική Παράδοση, καθόριζαν τη ζωή και τον τρόπο σκέψης των προγόνων μας για χιλιάδες χρόνια. Τα θαύματα και οι υπερφυσικές ιδιότητες των μυστών δεν βρίσκονται μόνο στα Ελληνικά Μυστήρια, αλλά σε όλα τα Μυστήρια του κόσμου. Στα ιερά βιβλία Σίντχι, του Θιβέτ, αναφέρονται οι υπερφυσικές ιδιότητες των μυστών και σύμφωνα με τον Άγγλο ερευνητή Έρνεστ Σκότ, στο μοναστήρι Σαρμούν του Αφγανιστάν εκπαιδευόταν οι μύστες Σούφι, οι οποίοι μπορούσαν να κάνουν τα πάντα… (πληροφορίες στο βιβλίο, βλ. πηγή).
Ο αθέατος κόσμος που μας περιβάλει και με τον οποίο συνυπάρχουμε, εξαιτίας του σημερινού τρόπου σκέψης και της θρησκευτικής δαιμονολαγνείας, μας φαίνεται σατανικός, χαώδης, αδιανόητος και απροσδιόριστος, ενώ είναι μια απτή πραγματικότητα και μια έκφραση θεϊκής ευδαιμονίας.
Το ιερατείο τ' αποκαλεί όλα αυτά μαγεία και παγανισμό, ενώ τα αντίστοιχα της θρησκείας που υπηρετεί, τα ονομάζει θαύματα και θεϊκές εκδηλώσεις.
Η γνώση δεν είναι δαιμονολατρία και σατανισμός, δεν είναι αίρεση και δωδεκαθεϊσμός, όπως ισχυρίζονται οι διαστρεβλωτές της αλήθειας της άρρητης γνώσης των Μυστηρίων. Είναι αλώβητη η σοφία του δημιουργού.
Η γνώση δεν μπορεί να δοθεί από κανένα αν δεν την ανακαλύψουμε μόνοι μας. Όταν κατέχουμε τη γνώση, οι ιερατικές επινοήσεις δεν μπορούν να μας τρομάξουν, ώστε να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια έρευνας του υπερβατικού και του θείου.
Οι θεοί δεν μας θέλουν πρόβατα σε μαντρί, ούτε δούλους σε αδίστακτους αφέντες. Μας θέλουν επαναστάτες στη σκέψη και δύσπιστους στα θρησκευτικά παραμύθια. Μας θέλουν σκεπτόμενους ανθρώπους και ελεύθερα πνεύματα. Συνομιλήστε μαζί τους χωρίς μεσίτες. Επιχειρείστε το ταξίδι των ουρανών σαν θεϊκοί συνταξιδιώτες, σαν πραγματικοί Ελλάνιοι γόνοι και θα πλημμυρίσετε από ευτυχία.
Γεράσιμος Καλογεράκης,  «Η Υπέρτατη Μύηση», σελ. 107 – 109, εκδ. Δίον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου