Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑΥΜΑΤΑ - ΕΧΟΥΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ!

Οι Έλληνες θεοί δεν έκαναν θαύματα! Παντού  υπήρχαν οι θεοί,  πουθενά όμως δε συνέβαινε τίποτε το υπερφυσικό (σ.σ.: ή αφύσικο...)! Ότι κι αν ήθελαν να κάνουν,  χρησιμοποιούσαν την ανάλογη συσκευή! Ήθελαν να γίνουν αόρατου έπαιρναν την περικεφαλαία, ήθελαν να ταξιδεύσουν, έπαιρναν τα άρματα τους  κατά κανόνα ιπτάμενα. Ο Ποσειδών, εκτός από άρμα χρησιμοποιούσε και θαλάσσιο σκάφος, ο δε Ερμής πέδιλα. Ποτέ δεν έκαναν θαύματα.  Πάντα χρησιμοποιούσαν  κάποιο μέσον. Κι ο ποιητής συνήθως δεν παραλείπει να μας επισημαίνει τη χρήση του εξοπλισμού και να μας  προσφέρει περιγραφές, ακριβείς μεν, αλλά πάντα  λιτές και κυρίως μη αντάξιες της ευκαιρίας που του δίδεται να δώσει πλούσιες κι εντυπωσιακές περιγραφές, όπως το κάνει όταν αναφέρεται σε θνητούς.
Μία ακόμα σημαντική παρατήρηση που πρέπει να γίνει, είναι ότι την τεχνολογία των θεών δεν την άγγιζαν οι θνητοί! Στα άρματα για παράδειγμα που χρησιμοποιούσαν οι θεοί για τις μετακινήσεις τους δεν έμπαιναν θνητοί. Μπορεί να έχει επιτευχθεί στην Ιλιάδα η αρμονική συνύπαρξη των δύο κόσμων, του κόσμου των θνητών και του κόσμου των θεών, αλλά η τεχνολογία των θεών αφορούσε μόνον αυτούς κι ήταν αποκλειστικά  και μόνο για δική τους χρήση!
Ο Όμηρος είναι εγγονός του Οδυσσέως, γιός του Τηλεμάχου και της Πολυκάστης, του Νέστωρος της Πήλου.
Όμηρος Τηλεμάχου Οδυσσείδης
 Η Ιλιάδα γράφτηκε μετά τον Τρωικό Πόλεμο. Ο Όμηρος έζησε εκείνη περίπου την εποχή. Έτσι, είναι σε θέση να περιγράψει γεγονότα της εποχής του.
Τα γεγονότα της χρυσής εποχής όμως συνέβησαν σχεδόν οκτώ χιλιετίες πριν την εποχή του. Ότι γράφει για εκείνη την εποχή, το βρήκε γραμμένο. «Ψάλε μου Θεά» [Μήνιν άειδε Θεά], λέει στην αρχή της Ιλιάδος (Ιλ, Α 1). «Τον άντρα τον πολυμήχανο πες μου Θεά» [«Άνδρα μοι έννεπε μούσα πολύτροπον»], λέει στην αρχή της Οδύσσειας (Οδ. Α 1).
Θεά αποκαλεί ο Όμηρος την Μούσα. Από το έργο του ποιητού ασφαλώς προκύπτει ότι περιγράφει αυτά ακριβώς που θέλει (που του  έκαναν εντύπωση ή έπρεπε να διασώσει τις πληροφορίες), χωρίς να προσθέσει τίποτε δικό του, με πλήρη σεβασμό στις πηγές του (στη Μούσα του).
Ανχης (ΤΧ) Λάζαρης Ιωάννης Ηλεκτρολόγος – Ηλεκτρονικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. http://www.army.gr
------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου