Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΤΑ ΑΤΙΑ ΤΗΣ ΖΑΧΛΩΡΟΥ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΝΟΣ

Απογευματινή 27/10/1954
Η Ζαχλωρού, ένα μικρό χωριουδάκι μεταξύ Διακοφτού και Καλαβρύτων. Είχε την τιμή τον Οκτώβριο του 1954 να δεχτεί την επίσκεψη δύο ιπτάμενων δίσκων, και να γίνουν μάλιστα αντιληπτοί από πλειάδα γνωστών και εξαιρετικών ηθοποιών κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Γκόλφω». Μίμης Φωτόπουλος, Αντιγόνη Βαλάκου, Νίκος Καζής, ο σκηνοθέτης Ορέστης Λάσκος και ο Φιλοποίμην Φίνος ήταν μερικοί μόνο από τους αυτόπτες μάρτυρες.
Τα ιπτάμενα αντικείμενα εντόπισε πρώτος ο γνωστός ηθοποιός Μίμης Φωτόπουλος ο οποίος σταμάτησε το γύρισμα και έδειξε με το χέρι του τον ουρανό. Γύρισαν όλοι και είδαν κατάπληκτοι, δύο μεταλλικά αντικείμενα, σε σχήμα τηγανιού χωρις χερούλι, που έτρεχαν με εξωφρενική ταχύτητα στον ουρανό.
 Όπως ανέφερε ο Φιλοποίμην Φίνος «..ήταν δύο ιπτάμενοι δίσκοι, που άστραφταν στον ήλιο και είχαν γύρω – γύρω κάποιου είδους φωτοστέφανου. Πετούσαν με μεγάλη ταχύτητα κρατώντας ορισμένη απόσταση το ένα απ’το άλλο. Σε μια στιγμή ο πρώτος έκανε κάτι περίεργα «λουπιγκ» κι ύστερα πήρε πάλι σταθερή πορεία με κατεύθυνση προς την Κόρινθο, ακολουθούμενος, σε ίδια απόσταση από το άλλο. Και αυτό το πράγμα δεν το είδε μόνο ένας. Το είδαν συγχρόνως 10-15 άνθρωποι, ηθοποιοί και τεχνίτες, που αποτελούσαν το συνεργείο της Φίνος Φίλμ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου