Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΝΩΣΗ

Με τον σκοταδισμό και την υποδούλωση επιτεύχθηκαν ταυτόχρονα πολλαπλοί στόχοι όπως: Η ανυπαρξία μόρφωσης και η αποκοπή από το παρελθόν.
Παράλληλα αναπτύχθηκαν και στηρίχθηκαν εξόφθαλμα φανταστικές ιστορίες, εφαρμόζοντας το «πες πολλά στο τέλος κάτι θα μείνει».
Οι δρόμοι και οι τακτικές κινήσεις πολλές. Ξαφνικά από το πουθενά άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους θεωρίες που υποστήριζαν ότι ο ελληνικός πολιτισμός γεννήθηκε "χθές". Έτσι χρονολογήθηκε η αρχή του γύρω στο -1000.
Αυτό έφερε δύο αποτελέσματα:
Για να δέσουν την υπόθεση αυτή επιστράτευσαν άλλες δύο θεωρίες. Αυτή περί ινδοευρωπαίων και αυτή περί σλαυικής καταγωγής των σημερινών Ελλήνων.
Όλα αυτά θα προκαλούσαν το γέλιο και μόνο,  σε έναν άλλο κόσμο.
Στα τελευταία χρόνια μια ακόμη μόδα αυτή των greekenglish αλλά και η επίσημη θέληση κάποιων να επιβάλουν την λεγόμενη λατινική αλφάβητο ήρθε για να συμπληρώσει την εικόνα.
Γνώση και μόνο γνώση. Αν βγεις σε "πόλεμο" είναι πολύ πιθανόν ο αντίπαλος να διαθέτει πολλά και καλύτερα όπλα, δύναμη απίστευτη και χιλιάδες παρατρεχάμενους.
Εκεί που δεν μπορούν να κερδίσουν δεν είναι η βία αλλά η γνώση.
Ένα κύμα γνωσιολογίας πρέπει να εξαπλωθεί παντού και να σαρώσει όλες αυτές τις σαθρές κατασκευές και αυτό θα γίνει όχι ακολουθώντας μύθους και τα λεγόμενα του ενός και του άλλου, μηδέ των δικών μου εξαιρουμένων, αλλά με μελέτη των πηγών.
Ευτυχώς ακόμη στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά βιβλία αυθεντικά αλλά και λεξικά που θα σας βοηθήσουν μέχρι να αποκτήσετε "ρυθμό".
Ανοίξτε το μυαλό σας σε λύσεις που δεν σας προσφέρονται στο πιάτο για να σας παρασύρουν, ακόμη και ενδυόμενες τον μανδύα της φίλιας κατεύθυνσης.
Να θυμάστε πάντα το σοφό ρητό του Arthur Conan Doyle που μέσω του ήρωά του Sherlock Holmes μας άφησε: «Αν απορρίψεις το αδύνατο αυτό που μένει, όσο κι απίθανο και αν φαίνεται είναι η αλήθεια».
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: http://antitetradia.blogspot.gr/2010/05/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου