Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΦΩΤΕΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΡΟΤΟΣ. ΟΡΑΤΟ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Ένα φωτεινό στοιχείο στον ουρανό έκανε τη " νύχτα μέρα" και αναστάτωσε γύρω στις 9.30 το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Κεφαλονιάς (της Λειβαθούς και του Ελειού), ενώ εν συνεχεία ακούστηκε ισχυρός κρότος.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για μετεωρίτη ο οποίος έχει πέσει στη θαλάσσια περιοχή  ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.
Μαρτυρίες και απο τη Ζάκυνθο αναφέρουν ότι πέρασε και πάνω απο περιοχή του Μαχαιράδου.
Ο ισχυρός κρότος ακούστηκε τόσο στην Κεφαλονιά όσο και στη Ζάκυνθο.
Μαρτυρίες κατοίκων από τον Ελειό και τη Λειβαθώ, αναφέρουν πως είδαν «φωτεινό στοιχείο που έσχιζε τον ουρανό από δύση προς ανατολή. Μετά ακούστηκε ένας δυνατός κρότος (σαν βροντή ή έκρηξη)».
Τη «νύχτα μέρα» έκανε φωτεινό αντικείμενο που εμφανίστηκε στον ουρανό και -σύμφωνα με μαρτυρίες- αποτελεί τμήμα μετεωρίτη, προκαλώντας μικρή αναστάτωση το βράδυ της Τετάρτης. Το έντονο φαινόμενο έγινε αντιληπτό από κατοίκους διαφόρων περιοχών ανά την επικράτεια, όπως Αττική, Θεσσαλονίκη, Bέροια, Πάτρα, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κεφαλονιάς μελετά μαρτυρία κατοίκου, ο οποίος έκανε λόγο για πτώση ενός φωτεινού αντικειμένου (μετεωρίτη) στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο (Λειβαθούς και Ελειού).
Αναγνώστης του zougla.gr από τη Βέροια αναφέρει: «Καλησπέρα! Το είδα στη Βέροια στις 21.40! Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα! Μία τεράστια μπάλα μπλε-πράσινη .Απίστευτο ειλικρινά. Ενημερώστε σχετικά».
Αναγνώστες του zougla.gr αναφέρουν:
Καλλιθέα:
«Σχετικά με το άρθρο για το φωτεινό αντικείμενο που έγινε ορατό από τα νησιά του Ιονίου θα ήθελα να αναφέρω πως παρατήρησα το ίδιο περίπου στις 21:40 σήμερα 27/11 από την περιοχή της Καλλιθέας / Τζιτζιφιές. Πιστεύω πως είδα το φαινόμενο από το πρώτο δευτερόλεπτο της εμφάνισης του. Στα πρώτα 1-2 δευτερόλεπτα ήταν ξεκάθαρο πως πρόκειται για κλασικό "πεφταστέρι" αντικείμενο που μπήκε στην ατμόσφαιρα και άρχισε να καίγεται. Στην εξέλιξή του όμως η λάμψη έγινε πολύ έντονη και από το χαρακτηριστικό λευκόκίτρινο χρώμα, έγινε πράσινο, διαχωρίστηκε σε δύο μέρη και έσβησε. Φαινομενικά είχε πορεία νοτιοανατολική. Ευχαριστώ».
Αναγνώστρια από Πάτρα:
«Το φαινόμενο ήταν ορατό και στην Πάτρα. Ξαφνικά ο ουρανός έλαμψε και εμφανίστηκαν δύο ενωμένες λάμψεις πολύ φωτεινές. Είχε πολύ μεγάλη ταχύτητα και κινούνταν παράλληλα στον ορίζοντα. Θόρυβο δεν άκουσα γιατί ήμουν στο αυτοκίνητο. Πάντως ήταν κάτι το συναρπαστικό».
Από το Πυργί υπάρχει η εξής αναφορά:Όσον αφορά τον μετεωρίτη έγινε πολύ αισθητός στην περιοχή Πυργί. Ακούστηκε θόρυβος.
Βαρυμπόμπη
Αναγνώστες μάς ενημέρωσαν ότι είδαν μία έντονη λάμψη (σαν μετεωρίτη) να περνά πάνω από την Πάρνηθα και να έχει νοτιοδυτική κατεύθυνση.
Από το Καπανδρίτι
Ήμουν έξω εκείνη την ώρα στη βεράντα. Η νύχτα από μαύρη έγινε μπλε. Περνούσε από Καπανδρίτι. Έμοιαζε σαν φωτοβολίδα αλλά στο τέλος έβγαζε φωτιές.
Βλαχάτα Σάμης
Σύμφωνα με μήνυμα που εστάλη στο site kefaloniapress: Και εμείς τον ακούσαμε το θόρυβο, ήταν αρκετά δυνατός... τα κουφώματα του σπιτιού έτριζαν σα να έπεσε δυναμίτης κάπου εδώ κοντά .... τα Βλαχάτα έγιναν φωτεινά σαν να ήταν μέρα!!!
Ζάκυνθος
Μαρτυρίες από τη Ζάκυνθο αναφέρουν ότι το φωτεινό αντικείμενο πέρασε και πάνω από την περιοχή του Μαχαιράδου. «Έκανε τρομερό μπουμ και όλοι ψαχνόμαστε να δούμε τι συνέβη».
Θεσσαλονίκη
Αστρονομικό φαινόμενο έγινε αντιληπτό λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Δεκάδες ήταν τα τηλέφωνα ακροατών στο ΡΘ από την Ασπροβάλτα μέχρι τον Εύοσμο. Όλες οι περιγραφές μιλούσαν για ένα μεγάλο φωτεινό αντικείμενο που έπεφτε από τον ουρανό και το παρομοίαζαν με κομήτη.
Το NewsNowgr, αναφέρει:
Αστρονομικό φαινόμενο έγινε αντιληπτό λίγο μετά τις 9 το βράδυ από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Δεκάδες ήταν τα τηλέφωνα ακροατών στο ΡΘ από την Ασπροβάλτα μέχρι τον Εύοσμο. Όλες οι περιγραφές μιλούσαν για ένα μεγάλο φωτεινό αντικείμενο που έπεφτε από τον ουρανό και το παρομοίαζαν με κομήτη.
Ιστοσελιδα HELLAS PRESS
Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν για πτώση μετεωρίτη ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο!
Ένα φωτεινό στοιχείο έκανε τη " νύχτα μέρα" και αναστάτωσε πριν από λίγο στην ευρύτερη περιοχή της Λειβαθούς και του Ελειού και έγινε έντονα αντιληπτό από τους κατοίκους της περιοχής, ενώ εν συνεχεία ακούστηκε ισχυρός κρότος. Σύμφωνα με τις πρώτες -ανεπιβεβαίωτες ωστόσο - πληροφορίες από την Πυροσβεστική που ερευνά το συμβάν, πρόκειται για μετεωρίτη, ο οποίος φαίνεται να έχει πέσει στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο (πιο κοντά στην Κεφαλονιά). Μαρτυρίες και από τη Ζάκυνθο αναφέρουν ότι πέρασε και πάνω από περιοχή του Μαχαιράδου. Ο ισχυρός κρότος ακούστηκε τόσο στην Κεφαλονιά όσο και στη Ζάκυνθο. Μαρτυρίες κατοίκων από τον Ελειό και τη Λειβαθώ, αναφέρουν πως είδαν «φωτεινό στοιχείο που έσχιζε τον ουρανό από δύση προς ανατολή. Μετά ακούστηκε ένας δυνατός κρότος (σαν βροντή ή έκρηξη)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου