Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

«ΑΣΤΡΑΠΗ 2013»: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΈΒΡΟ

Η νύχτα έγινε μέρα στο Έβρο, με την ΤΑΜΣ «Νυχτερινή Αστραπή 2013».
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος συνοδεύοντας τον ΥΕΘΑ κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον ΥΦΕΘΑ κ. Θανάση Δαβάκη παρακολούθησε την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΑΣΤΡΑΠΗ 2013», που διεξήχθη στο Πεδίο Ασκήσεων «ΑΕΤΟΣ» στο Νομό Έβρου.
Κατά την διάρκεια της τελικής φάσης της άσκησης εκτελέστηκαν πυρά Μονάδων Πυροβολικού και αρμάτων μάχης του ΣΞ, επιθετικών Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού και αεροσκαφών της ΠΑ.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έστειλαν χθες το βράδυ ένα ηχηρό μήνυμα στους γείτονες, με μία εντυπωσιακή άσκηση με χρήση πραγματικών πυρών από άρματα μάχης Leopard 2HEL, τεθωρακισμένα οχήματα, αυτοκινούμενα πυροβόλα, όλμους, αντιαρματικά αλλά και άλλα βαρέα όπλα πεζικού.
Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή επιθετικών και μεταγωγικών ελικοπτέρων που μετέφεραν άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας με προσβολή επίγειων στόχων.
Η συγκεκριμένη άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πεδίο ασκήσεων–βολών «Αετός», το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.
Το βασικό σενάριο της ΤΑΜΣ περιελάμβανε την υπέρβαση φίλιων τμημάτων και την εκτέλεση αντεπίθεσης από ενισχυμένο συγκρότημα ίλης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η άσκηση διεξήχθη εξ ολοκλήρου τη νύχτα και με πραγματικά πυρά, με τη συμμετοχή επιθετικών και μεταφορικών ελικοπτέρων αλλά και μαχητικών αεροσκαφών.
Στην ΤΑΜΣ συμμετείχαν μονάδες της XXIII Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ) «3ο Σύνταγμα Ιππικού – Δορύλαιο» αλλά και μονάδες άλλων σχηματισμών της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου