Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

EΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ - ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Σε παλαιότερους καιρούς το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα διέλυσε με το φως του, τα σκοτάδια της Μεσαιωνικής Ευρώπης. Οι αρχές της φιλοσοφίας και των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών, όπως είχαν τεθεί και αναπτυχθεί κατά την Κλασσική Αρχαιότητα, έγιναν η βάση για τους διανοητές ώστε να δημιουργήσουν την ταυτότητα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και κατ΄ επέκταση του Παγκόσμιου.
Η έκθεση αυτή με τίτλο "
Θεοί και Ήρωες της Ελληνικής Μυθολογίας και Ιστορίας" απαρτίζεται από ένα μεγάλο αριθμό εκθεμάτων καθώς σκοπός της είναι να εμπνεύσει, συναρπάσει και τελικά να διδάξει και να μεταφέρει όσο το δυνατό περισσότερα μηνύματα μέσα από τους διαφορετικούς τομείς όπου εξαπλώνεται.
Η έκθεση που φιλοξενείται στον πολυχώρο Μύλος στην Θεσσαλονίκη, από τις 14 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 31 Μαρτίου 2013, διαρθρώνεται γύρω από άξονες, που αλληλοσυμπληρώνονται για να δώσουν μια συνολική εικόνα της Ελληνικής Μυθολογίας και κατ’ επέκταση του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού. Συγκεντρώνει περισσότερα από 90 ξεχωριστά έργα με επίκεντρο την Αρχαϊκή, Κλασσική και Ελληνιστική περίοδο και καλύπτει τους τομείς των τρισδιάστατων κατασκευών, της ζωγραφικής και της γλυπτικής.
Η Ελληνική Μυθολογία είχε εκτενή επιρροή στον πολιτισμό, τις τέχνες και τη λογοτεχνία του δυτικού πολιτισμού και παραμένει μέρος της κληρονομιάς μας. Είναι ο απόηχος μιας πανάρχαιας Ελληνικής Ιστορίας που πρέπει να γνωρίζουν όχι μόνο οι Έλληνες, αλλά και όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες. O Αρχαιοελληνικός πνευματικός πλούτος, που αποτελεί τον ομοκεντρικό άξονα της έκθεσης αυτής, μπορεί να αποτελέσει φορέα μηνυμάτων αισιοδοξίας και ανάτασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου