Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ

Φίλες και φίλοι, με αφορμή την παρακάτω ανάρτηση, ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗ ΣΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ θέλω να πω κάποια πράγματα που από καιρό σκεπτόμουν να αναρτήσω. Και βέβαια απευθύνομαι στους εραστές την αναζήτησης που η σκέψεις τους δεν περιορίζονται σε καλούπια.
Οι Αρχαίοι πρόγονοί μας πίστευαν στην εξωγήινη ζωή. Τους οδηγούσε σε αυτό ή η κοινή λογική, ή ήξεραν κάτι παραπάνω από εμάς. Βλέπετε δεν είχαν πάνω από το κεφάλι τους κανένα δόγμα να τους φυλακίζει την σκέψη και να τους ρίχνει στην πυρά…
Αργότερα ο χριστιανικός μεσαίωνας απαγόρευσε αυτές τις ιδέες. Τα έχουμε πει αυτά…
Σήμερα; Σήμερα, στο συμβατικό έτος 2013, εξακολουθούμε να υποθέτουμε. Και αυτό διότι δεν είναι τίποτα επίσημο αφού τίποτα δεν ειπώθηκε στο δελτίο των 8:00… Στην εποχή μας μόνο έτσι μπορεί να ισχύσει κάτι….
Δεν μας εμποδίζει πια το θρησκευτικό δόγμα. Υπάρχουν όμως και άλλα. Το επιστημονικό ας πούμε. Έχει και αυτό τις δικές του δογματικές θεωρίες. Όπως π.χ. η μεγάλη έκρηξη, ο μετεωρίτης που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους, η καταγωγή του ανθρώπου από τον πίθηκο, ο αφροκεντρισμός, κλπ κλπ.
Όλα αυτά είναι δόγματα, για τα οποία αν κάποιος έχει διαφορετική γνώμη, το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να κρατήσει την γνώμη του για τον εαυτό του.
Μια συνταρακτική επίσημη ανακοίνωση μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στον υπάρχοντα πολιτισμό. Αυτό δεν ξέρω κατά πόσο οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να το επεξεργαστούν και να το αντιμετωπίσουν, αλλά και το σημαντικότερο δεν ξέρω αν συμφέρει κάποιους… Όλα αυτά βέβαια είναι σκέψεις…
Το θέμα της ανάρτησης όμως είναι άλλο. Και μπαίνω στο ζουμί.
Τα τελευταία χρόνια, όλοι ξέρουμε ότι το θέμα «έλευση εξωγήινων», πήρε τεράστιες διαστάσεις. Πάντα όμως ανεπίσημα.
Από το 1997 που το παρακολουθώ τουλάχιστον εγώ, μέχρι τώρα, ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά. Πολλά έχουν λογική και επιχειρήματα που θα μπορούσε κανείς να πει ότι μπορεί να είναι κι έτσι. Είναι τέτοιες οι πληροφορίες, που σκέπτεσαι ότι δεν είναι δυνατόν να βγήκαν από το μυαλό ενός ανθρώπου. Μπορείς να τα δεχθείς ως πληροφορίες και να μην τα απορρίψεις. Διότι ο άνθρωπος έχει το χαρακτηριστικό να απορρίπτει ότι δεν κατανοεί. Θέλω να πιστεύω ότι από αυτό το σκεπτικό, πολλοί έχουμε ξεφύγει.
Το θέμα όμως από ένα σημείο και μετά «ξέφυγε» εντελώς.
Ξεφύτρωσαν στην διάρκεια και ειδικά τα τελευταία λίγα χρόνια, πολλών ειδών διάμεσοι, κανάλια επαφής και διάφοροι που τους μιλούν άγγελοι, «χαρισματικές προσωπικότητες», κυρίως από το εξωτερικό, που έφεραν κατακλυσμό μηνυμάτων, πού αλλού; Μα βέβαια στο μέσο της εποχής. Στο διαδίκτυο.
Το θέμα «εξωγήινοι» που κατά την γνώμη μου είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα, έγινε «ρώσικη σαλάτα». Ανακάτεψαν Ολυμπίους με προφήτες, Πλειάδιους με αγίους και αγγέλους, και διάφορα άλλα ονόματα αγνώστου κατασκευής και προελεύσεως που συνοδευόταν και από πολύχρωμα σκίτσα που εμένα μου θυμίζουν τις ζωγραφιές των περιοδικών των ιεχωβάδων. Με ρυθμό πολυβόλου καθημερινά κατακλυζόμασταν από μηνύματα και βίντεο στο YouTube.
Βαρεθήκαμε να βλέπουμε ΑΤΙΑ στο διαδίκτυο, αλλά μόνο στο διαδίκτυο. Και ολόκληρα κατεβατά από μηνύματα… κάθε μέρα.
Κατά την Αναγέννηση, είχε τότε τεθεί το ερώτημα: «ΑΝ Ο ΆΡΗΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΡΕΙΑΝΟΙ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑ;»
Αυτή η προσκόλληση των ανθρώπων στο θρησκευτικό δόγμα, δεν άλλαξε και πολύ από τότε. Έτσι οι κατασκευαστές των «εξωγήινων μηνυμάτων», προσάρμοσαν σε αυτά όπως είπαμε, ονόματα αγίων προφητών και αρχαγγέλων. Μέχρι και μήνυμα από την Μαρία την Μαγδαληνή είδα.
Η εσχατολογία που κυκλοφορούσε δεν διέφερε σε τίποτα, από τις προφητείες και από τις εσχατολογίες χριστιανών και χιλιαστών των τελευταίων 1700 ετών.
Μέχρι που φτάσαμε στο απόλυτο τίποτα της γνωστής και περασμένης πλέον ημερομηνίας, και μετά τον θόρυβο, κατακάθισαν τα πάντα.
Σιγή ασυρμάτου. Και τώρα; Tι;
Κάποιες μόνο σελίδες έχω δει να μεταφράζουν από την Εσπερία και να εξακολουθούν να αναδημοσιεύουν από ότι είδα, μηνύματα από το Αρχάγγελο Μιχαήλ… κλπ… Κάτι λίγες.
Για τον σκοπό όλων αυτών, ο καθένας, ας σκεφτεί και ας βγάλει μόνος του τα συμπεράσματα του.
Δεν λέω την γνώμη μου αν δεν ερωτηθώ, αλλά εδώ πρέπει να πω ότι η βαρύτητα που δόθηκε στην συγκεκριμένη ημερομηνία και πέρασε στις συνειδήσεις μας, ήταν λάθος. Λάθος από την πλευρά μας. Μαζί με την αναμονή έφερε και εφησυχασμό. Ας μην το αρνηθούμε. Και δεύτερον σίγουρα η αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω αλλά ανακατεύτηκαν λίγες πραγματικότητες με πολλές φαντασίες… 
Αν η επίσημη θρησκεία στον δυτικό κόσμο ήταν το μεγάλο πνεύμα των ινδιάνων, ο Μανιτού, να είστε σίγουροι ότι τα «μηνύματα θα προέρχονταν» από εκεί και ο νοών νοείτω…
Θεωρώ λοιπόν ότι οι Ολύμπιοι αν και εφ’ όσον υπάρχουν [«Μείνε νηφάλιος και μην ξεχνάς να δυσπιστείς», μας λέει ο Επίχαρμος, ασχέτως με το τι μας αρέσει και τι χαϊδεύει τα αυτιά μας λέω εγώ…], αν και εφόσον υπάρχουν λοιπόν, κατά την γνώμη μου πάντα, νοιάζονται για την υγεία του πλανήτη και του ηλιακού συστήματος, που είναι ένα ελάχιστο κύτταρο του συμπαντικού οργανισμού. Και νοιάζονται φυσικά για το οικοσύστημα προς προστασία του Όλου.
Για να βοηθήσουν εμένα κι εσένα ως άτομο και ως λαό, θα πρέπει πρώτα να το αξίζουμε. Να γίνουμε αντάξιοι τους και όχι μοιρολατρικά να περιμένουμε από τους καναπέδες το «μάνα εξ ουρανού», βλέποντας τηλεόραση…
Αυτά όσο πιο συνοπτικά ήταν η ουσία της ανάρτησης, αλλά το πιο ουσιώδες το άφησα για το τέλος.
Από όλα τα παραπάνω δεν ξέρω τελικά τι είναι πραγματικότητα και τι όχι. Την γνώμη μου και τους προβληματισμούς μου κατέθεσα. Διότι μόνο γνώμες υπάρχουν όταν δεν υπάρχουν αποδείξεις. Και δυστυχώς στον κόσμο μας, και να υπάρχουν αποδείξεις, μπερδεύονται με την καταχνιά της παραφιλολογίας….
Ένα πράγμα όμως είναι υπαρκτό και δεν σηκώνει αμφισβήτηση, από κανέναν σκεπτόμενο άνθρωπο.
Είναι το ανέσπερο Ελληνικό Πνεύμα που γέννησε τον γήινο πολιτισμό και φωτίζει αενάως τον κόσμο όλον.
Είναι η μόνη υπαρκτή αξία, χωρίς ίχνος αμφιβολίας.
Και προσπαθούμε για αυτήν, για μας, για την Ελλάδα μας, και για όλον τον πλανήτη τελικά.
«Ο κόσμος είναι η Ελλάδα που διαστέλλεται. Η Ελλάδα είναι ο κόσμος που συστέλλεται» Βίκτωρ Ουγκώ
Τα υπόλοιπα (ίσως και μακάρι) θα τα δείξει ο χρόνος.
ΈΩΣ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ, ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ

2 σχόλια:

Σείριος είπε...

Εσύ που θέλεις να αναδημοσιεύσεις το κείμενο, μην ξεχάσεις να αναφέρεις την πηγή.

Δεν ήθελα με τίποτα να πω το αυτονόητο.
Ξέρω ότι οι περισσότεροι το κάνουμε.

Κάποιοι όμως (ευτυχώς ελάχιστοι), το ξεχνούν...

Ανώνυμος είπε...

Σειριε Εύγε. Με καλυψες όσο δεν φανταζεσε .... Αλήθεια!!!!!!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου