Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Ε΄ ΚΑΙ ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Ομάδα πολιτών, με μια συμβολική πράξη ακτιβισμού, μετέβη στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατέστρεψε το νέο βιβλίο Γραμματικής της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και διένειμε στους μαθητές το παλαιό αντίστοιχο βιβλίο.
«Ο Μακρυγιάννης, ο Ρήγας, ο Κολοκοτρώνης, ο Νικηταράς και τόσοι άλλοι δείχνουν τον δρόμο. "Οποιος συλλογάται ελεύθερα, συλλογάται καλά", μας είπε ο Ρήγας και το υπέγραψε με το αίμα του. Οι υπόλοιποι το έκαναν πράξη.
Και οι Aρχαίοι μας πρόγονοι, με το "είς οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης", μας  έδειξαν το δρόμο της αρετής και του δικαίου. Δύσκολος πολύ, αλλά είναι ο μόνος που θα φέρει φως και ελπίδα στον Λαό και στην Πατρίδα. Μην περιμένετε την ελευθερία και την αποκατάσταση της Εθνικής μας αξιοπρέπειας από τους ξένους. Εδώ πολεμήστε, εντός των συνόρων, με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο». 
Απόσπασμα από το άρθρο της Μαρίας Ι. Εξαρχουλάκου (Δικηγόρος Αθηνών). 
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: http://www.ribandsea.com/

1 σχόλιο:

Καλλιστώ είπε...

Από τη μία χάρηκα για τη δράση της κυρίας Εξαρχουλάκου, από την άλλη όμως...δυστυχώς φάνηκε ότι οι γονείς δεν έχουν καμιά απολύτος ιδέα για το τι συμβαίνει.Είναι κι αυτοί οι αντιδραστικοί,δήθεν εθνικόφρονες που δεν έχουν καταλάβει ότι φοβούντε τη σημαία μας.Καντίλες βγάζουν στη θέα της!Ας ελπίσουμε ότι οι γονείς έλαβαν το μήνυμα της Εξαρχουλάκου και όχι του κυρίου με το λευκό πουκάμισο....

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου