Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΔΙΥΛΙΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΗΘΗΣΤΕ

Φίλες και φίλοι. Θα έχετε παρατηρήσει όσοι ασχολείστε, ότι το τελευταίο διάστημα, στο διαδίκτυο πέφτουν βροχή καθημερινά, μηνύματα που αυτοχαρακτηρίζονται «ουράνια», από θεϊκές ή υπερβατικές οντότητες, ή από οντότητες άλλων διαστάσεων, πλανητών ή και γαλαξιών, ουράνιων συμμαχιών και συνομοσπονδιών.
Θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες παρατηρήσεις μου και προβληματισμούς.
Μέχρι το πρόσφατο παρελθόν, όποιος μιλούσε για εξωγήινους ή υποστήριζε την άποψη περί ύπαρξης τους, πολύ εύκολα χαρακτηριζόταν γραφικός και ακόμα πολύ πιο εύκολα υποβιβαζόταν το θέμα. Αυτό βέβαια ήταν και μια γραμμή του κατεστημένου, λέμε εμείς οι συνομοσιολόγοι.
Σήμερα όμως με τον κατακλυσμό των «μηνυμάτων», είναι τόσες πολλές οι πληροφορίες και σε τέτοιον βαθμό που τείνει να γίνει μόδα. Και αρχίζει να αναρωτιέται κανείς αν όλα αυτά ισχύουν. Διότι προσωπικά είμαι πολύ επιφυλακτικός με ότι γίνεται συρμός, μόδα.
Τα «μηνύματα» αυτά έχουν αρκετά στοιχεία που μπορούν να προβληματίσουν πολύ εύκολα όποιον τα διαβάζει με κρητική σκέψη, ώστε  να τα θέσει υπό αμφισβήτηση. Όποιος τα δέχεται, και τα πιστεύει αμέσως, δεν κάνει κάτι διαφορετικό από το γνωστό «πίστευε και μη ερεύνα» του θρησκευτικού δόγματος.
Παρατηρούμε στα κείμενα των εξωγήινων μηνυμάτων τους, ονόματα αγίων, αγγέλων, αρχαγγέλων, προφητών κλπ. Ονόματα που παραπέμπουν στο θρησκευτικό δόγμα και στους δημιουργούς του και ο νοών νοείτω. Και μέσα σε όλα αυτά μπερδεύουν και τους Ολυμπίους. Τα ενώνουν όλα μαζί και τα παρουσιάζουν σαν ένα πράγμα, ενώ στις εικόνες και στα σύμβολα που παρουσιάζουν φαίνεται καθαρά η ιδέα της πανθρησκείας.
Τα μηνύματα αυτά λοιπόν είναι μακροσκελή,  κουραστικά, με αντιφάσεις γεμάτα υποσχέσεις. Μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνει αυτό, στις προσεχείς εβδομάδες θα γίνει εκείνο, θα- θα, και αποτέλεσμα τίποτα.
Δύο τρία παραδείγματα αρκούν για να προβληματίσουν:
«Σήμερα θα θέλαμε να σας μιλήσουμε για την κατάλληλη ρύθμιση του μυαλού σας….» Ορίστε; Πως είπατε; Ποιος θα ρυθμίσει το μυαλό μας. Εμείς ή αυτοί; Μήπως εννοούν τον έλεγχο του μυαλού μας; (………)
Άλλο: «Θα υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις, καθώς τα θέματα που αφορούν το νέο σας σύστημα είναι πολύπλοκα, και οι δρόμοι που πρέπει να κατασκευαστούν, δεν μπορούν να κατασκευαστούν…»
Τι βλέπουμε εδώ; … αδυναμία, αναβολή ή δικαιολογία της καθυστέρησης των προαναγγελθέντων;
Και τώρα το κερασάκι: «Ευλογίες, αγαπητές καρδιές! Είμαστε οι Ανελθόντες Κύριοί σας!» Ορίστε; Οι κύριοι μας; Δεν νομίζεται φίλοι μου ότι αυτό είναι πολύ χοντρό; Ποιοι κύριοι μας; Δηλαδή αν αυτοί είναι οι κύριοι μας, εμείς είμαστε οι υποτακτικοί τους; Οι υπηρέτες τους; Μήπως οι δούλοι τους; Ε! αυτό είναι πολύ χοντρό. Δεν καταπίνεται.
Δεν θα το αναλύσω άλλο. Ο κάθε ένας ας το αναλύσει όπως το καταλαβαίνει. Εγώ προβληματισμό καταθέτω.
Θα πω μόνο αυτό που έχω πει πολλές φορές. Πίστη δεν είναι αυτό που σου είπε κάποιος άλλος να πιστεύεις, αλλά αυτό που μόνος σου ανακάλυψες ότι είναι η κρυμμένη αλήθεια.
Επίσης πίστη είναι το να αποδέχεσαι άνευ αποδείξεων, τα λεγόμενα κάποιου, που μιλά άνευ γνώσεων, για πράγματα άνευ προηγουμένου.
Τώρα, αν είσαι σίγουρος για την γνησιότητα και την προέλευση όλων αυτών τότε εντάξει.
Ακόμη και για θέματα που σου αρέσουν και σε γοητεύουν, να είσαι επιφυλακτικός.  Διότι από τη φύση του ο άνθρωπος, αυτό που θέλει, αυτό νομίζει. Εφάρμοσε την ρήση του Επίχαρμου. «Μείνε νηφάλιος και μην ξεχνάς να δυσπιστείς». Δεν απορρίπτουμε τίποτα χωρίς έρευνα αλλά και δεν καταπίνουμε αμάσητο τίποτα χωρίς έρευνα. Διότι όπως είπα το να πιστεύεις και να δέχεσαι κάτι αβίαστα, δεν διαφέρει από το κάθε είδους δόγμα.
Μην προσπαθούμε να κατανοήσουμε με τον πεπερασμένο ανθρώπινο τρόπο σκέψης, τις ανώτερες διαστάσεις και τις ανώτερες οντότητες. Αρκεί να σκεφτούμε ότι γνωρίζουμε ένα ελάχιστο μέρος των φυσικών νόμων του σύμπαντος. Είναι σαν να έχεις την απαίτηση να κατανοήσει ένα κουνούπι, την λειτουργία ενός μαχητικού F16.
Τον τελευταίο καιρό διαβάζουμε συνεχώς για αφύπνιση. Αφύπνιση του πνεύματος που θα μας απελευθερώσει από την παρακμή μας.
Η αφύπνιση μπορεί να συντελεστεί μόνο με τα μέσα εκείνα που κάποτε εξανθρωπίστηκε η οικουμένη. Και δεν είναι άλλα από τον θησαυρό των Ιερών προγόνων μας, των Αρχαίων Ελλήνων σοφών και επιστημόνων. Η κάποτε απαγορευμένη, αργότερα παραμελημένη και σήμερα ξεχασμένη κληρονομιά μας.
Αφύπνιση θα έχουμε μόνο με την μελέτη και αναγέννηση του Αρχαίου Ελληνικού πνεύματος και όχι με αρχαγγέλους αγίους και προφήτες.
Οι προγονοί μας τα είπαν όλα και τα εξήγησαν όλα. Αν είχαμε τα δικά τους προστάγματα για οδηγό δεν θα βρισκόμασταν τώρα σε αυτήν την δεινή θέση…
Δεν θα πω εγώ τι ισχύει και τι όχι. Τα πάντα είναι υπό έρευνα. Απλώς κατέθεσα σκέψεις και προβληματισμούς.
Το μόνο πράγμα όμως που δεν σηκώνει αμφισβήτηση στον κόσμο μας είναι το Φως του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος.
Η Ελληνική Φιλοσοφία είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην αλήθεια.  Στην έρευνα της Αλήθειας και φώς της Αλήθειας η απόδειξη. Και της απόδειξης αρχή ο συναπτόμενος συλλογισμός. Και κανένα πράγμα δεν υπάρχει χωρίς αιτία και κανένας συλλογισμός δίχως λογική προϋπόθεση. 
Να ξέρετε ότι οι εμπειρίες και οι επαφές που μπορεί να (αν) έχει κανείς με τον υπερβατικό  χώρο (που δεν είναι καθόλου απλό θέμα) είναι αυστηρώς και απολύτως προσωπική υπόθεση. Όποιος έχει τέτοιες εμπειρίες δεν υπάρχει λόγος να τις διαλαλεί στον κόσμο με σκοπό να πείσει τους άλλους.
Να ξέρετε επίσης ότι οι υπερβατικές οντότητες δεν χρωστούν διαπιστευτήρια σε κανέναν.
Και μια και είπα για αφύπνιση, θυμήθηκα κάτι που διάβασα σε ένα  βιβλίο του Στρατηγού και συγγραφέως κυρίου Γεράσιμου Καλογεράκη, στο «Αθάνατο Νερό» εκδ. Δίον. Και σας το μεταφέρω: «…οι περισσότεροι από εσάς κατασκεύασαν εικονικούς θρόνους για τους εαυτούς τους και κάθισαν πάνω σε αυτούς παριστάνοντας τους ενσαρκωμένους θεούς, ημίθεους, ήρωες και μύστες, με αποτέλεσμα να εκφυλίσουν λόγω της έπαρσης τους την έκρηξη του Ελληνισμού που είχε εκδηλωθεί σε όλον τον κόσμο και η οποία είχε φθάσει σε υψηλό σημείο μέχρι το 2004 οπότε άρχισε η πτώση του». 
Διαβάστε το άλλη μια φορά και κάνετε τους συνειρμούς σας. Και όποιος ασχολείται με αυτά τα θέματα, ας πει ότι δεν είναι έτσι.
Λίγες ακόμη γραμμές από τι ίδιο βιβλίο: «Στη σιωπή του λόγου βρίσκεται το κλειδί για την αποκάλυψη της σοφίας των ουρανών. Όποιος μιλά πολύ δεν γνωρίζει και όποιος γνωρίζει σωπαίνει ή μιλά ελάχιστα και μόνο όταν πρέπει. Η ύψιστη γνώση είναι άρρηκτα δεμένη με την σιωπή, γιατί η συνομιλία με τους θεούς γίνεται με την απόλυτη σιωπή.
Πρέπει να νικήσεις την πολυλογία, να ελέγξεις την σκέψη σου και να εκφράζεσαι με λίγα λόγια. Η πολυλογία είναι μέγα ελάττωμα που οδηγεί σε λάθος εκφράσεις.
Να θυμάσαι ότι δεν τα ξέρεις όλα και ότι μπορεί να βρίσκεσαι σε πλάνη.
Ποτέ δεν θα μιλάς για κάτι εάν δεν σου το ζητήσουν, και πριν μιλήσεις σκέψου τι θα πεις».
Κλείνοντας θέλω να επισημάνω ότι πριν από όλα, πριν από οτιδήποτε, προέχει το Μηδέν Άγαν αλλά κυρίως η αυτογνωσία, το Γνώθι Σαυτόν.
Χωρίς αυτά! χάσαμε τον δρόμο μας… και η αύρα μας, το δυναμικό μας οι άμυνες μας εξασθένισαν και δεν τα ελέγχουμε… με όλες τις συνέπειες που ζούμε σήμερα.
Διηθήστε και διυλίστε.

7 σχόλια:

αδαής είπε...

καλά τα λες και σ' αυτό το άρθρο σου. Τον στρατηγό όμως (αν και μερικά απ' αυτά που λέει με βρίσκει σύμφωνο) τι τον θες; Αυτός δεν είναι που επικοινωνεί με έναν παλιό υπολογιστή στο ιερό των Δελφών; Και μόλις τελειώσει την ερώτηση προς τους Ολύμπιους του έρχεται η απάντηση στα αρχαία ελληνικά αυτομάτως!!! Είμαι κι εγώ στο ταξίδι της αναζήτησης της αλήθειας και συμφωνώ πως όλα πρέπει να τα επεξεργαζόμαστε. Θα χαρώ να δω το σχόλιό σου.

Σείριος είπε...

Αφού μερικά από αυτά που λέει σε βρίσκουν σύμφωνο, γιατί ρωτάς τι τον θέλω;
Αλλά μια και ρωτάς θα σου απαντήσω.

Υπάρχουν δυο κομμάτια στο κείμενο με κόκκινο χρώμα.
Τα κομμάτια αυτά του κειμένου (που κι εμένα με βρίσκουν σύμφωνο) δεν είναι δικά μου. Δεν θα έπρεπε να αναφέρω την πηγή;

Και μάλιστα ξαναλέω κι εδώ: Σε ότι λένε τα χρωματισμένα αυτά σημεία, ας πει κάποιος ότι δεν είναι έτσι.

Ελπίζω να σε κάλυψα. Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη και το σχόλιο.

αδαής είπε...

Ναι μεν αλλά. Όταν αποσπασματικά παραθέτεις κάποιες απόψεις, ακόμα κι όταν αυτές είναι σωστές, δεν νομίζω ότι αυτό είναι το ζητούμενο. Μέσα απ' αυτά (με το κόκκινο χρώμα) κάποιος μπορεί να διαβάσει τον στρατηγό και μετά να περιμένει τα διαστημόπλοια χωρητικότητας 120.000.000 ανθρώπων. Σύμφωνα με το σκεπτικό σου και ο SaLuSa λέει ωραία πράγματα, τι θα κάνεις; θα μας παραπέμψεις και στα μηνύματα της Γαλαξιακής Συνομοσπονδίας του Φωτός;

Σείριος είπε...

Αυτό κατάλαβες ότι είναι το σκεπτικό μου; Δεν παραπέμπω κανέναν και πουθενά. Και ούτε είσαι υποχρεωμένος να κατευθυνθείς εκεί που νομίζεις ότι παραπέμπω.
Το μόνο που κάνω είναι να αναφέρω τις πηγές (όπως κάνω πάντα) κάτι που τόνισα στο προηγούμενο σχόλιο μου.
Σεβαστή η άποψη σου η γνώμη σου και η διαφωνία σου, αλλά απέχουν πολύ από το σκεπτικό μου.

Ξεφεύγουμε από την ουσία του άρθρου. Να είσαι καλά.

Kαλλιστώ είπε...

Αδαή...αν κάποιος διαβάσει τα βιβλία του στρατηγού Καλογεράκη,το σίγουρο είναι ότι

μετά δεν θα περιμένει κανένα διαστημόπλοιο για να σωθεί.

Κανείς δεν θα ερθει να μας σώσει.Και μην ξεχνάς το... Συν Αθηνά και χείρα κίνει και αυτό που λέει ο Σείριος που είναι πολύ πολύ σωστό..διυλίστε και διηθήστε

Εξάγγελος της Νέας Εποχής είπε...

Αγαπητέ Σείριε
Η ανάρτησή σου αυτή είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κείμενα που έχω διαβάσει. Είναι πάρα πολλά τα σημεία που θέλω να σχολιάσω, γι’ αυτό δεν νομίζω ότι ο χώρος των σχολίων σ’ ένα ιστολόγιο είναι αρκετός γι’ αυτά που έχω να πω. Θα ήθελα να μου δώσεις την ηλεκτρονική σου διεύθυνση (δεν έχω ψάξει ακόμη στο ιστολόγιό σου να δω αν αναφέρεται) για να σου στείλω ένα αρκετά μεγάλο κείμενο, που θα εκθέτει διεξοδικά τις απόψεις μου γύρω από τα θέματα που θίγεις.
Η δική μου διεύθυνση είναι exaggelos12@gmail.com.
Προς το παρόν θέλω να σταθώ μόνο σε δυο συγκεκριμένα σημεία:
Το ένα είναι η φράση «Ευλογίες, αγαπητές καρδιές! Είμαστε οι Ανελθόντες Κύριοί σας!». Κατά πάσα πιθανότητα η φράση αυτή προέρχεται από δική μου μετάφραση αγγλόγλωσσου μηνύματος, επειδή, απ’ όσο γνωρίζω, είμαι ο μόνος που χρησιμοποιεί τον όρο «Ανελθόντες Κύριοι» σαν απόδοση του αντίστοιχου όρου στα πρωτότυπα “Ascended Masters”. Όλοι οι άλλοι μεταφραστές – πάντα απ’ όσο γνωρίζω – χρησιμοποιούν τον όρο «Αναληφθέντες Διδάσκαλοι». Είναι μια ξεχωριστή συζήτηση το ποιός από τους δυο όρους είναι ο σωστός. Πάντως, εκείνο που θέλω να σου τονίσω τώρα είναι, ότι έχεις παρερμηνεύσει την έννοια της λέξης «Κύριοι». Δεν πρόκειται για κυρίους με την έννοια που έδωσες στη λέξη και, κατ’ επέκταση, δεν υπάρχει θέμα «υποτακτικών» ή «δούλων». Καμία σχέση.
Το δεύτερο σημείο είναι η φράση «Σήμερα θα θέλαμε να σας μιλήσουμε για την κατάλληλη ρύθμιση του μυαλού σας….». Θα ήθελα να μου στείλεις το κείμενο που περιέχει αυτή τη φράση, γιατί μ’ έχει προβληματίσει κι εμένα και θα ήθελα να δω τι λέει ολόκληρο το κείμενο.
Να προσθέσω κι ένα τρίτο θέμα, το θέμα των «αναβολών» και των «καθυστερήσεων». Έχεις δίκιο να δυσανασχετείς. Έχω κι εγώ προβληματιστεί γύρω από αυτό το ζήτημα και έχω στείλει γραπτώς την απορία μου και τη δυσανασχέτησή μου σε μια από τις πηγές των μηνυμάτων – εκείνων που συνήθως μεταφράζω (Sheldan Nidle, www.paoweb.com/updates). Στο τελευταίο μήνυμα αυτής της πηγής (http://paoweb.com/uf061212.htm) υπάρχει για άλλη μια φορά μια νύξη σχετικά μ’ αυτό το θέμα: “It was hoped to have it all in place a decade and a half ago, but the shifting conditions on planet Earth demanded a certain flexibility”. Δηλαδή «Αναμενόταν να τα έχετε όλα σε ισχύ πριν από μιάμιση δεκαετία, αλλά οι μεταβαλλόμενες συνθήκες στον πλανήτη Γη απαίτησαν μια ορισμένη ευελιξία». Πραγματικά, έχει γίνει πολλές φορές λόγος γι’ αυτές τις καθυστερήσεις και έχουν δωθεί διάφορες εξηγήσεις. Γενικά η αιτία γι’ αυτές είναι η πολυπλοκότητα του εγχειρήματος και τα αιφνίδια εμπόδια που στήνονται από τις σκοτεινές δυνάμεις, ακριβώς για την πρόκληση αυτής της καθυστέρησης.
Μέχρι να τα ξαναπούμε κάνε μια επίσκεψη στα ιστολόγιά μου http://exaggelos-of-the-new-age.blogspot.gr/ και http://http//words-from-sheldan-nidle.blogspot.com/ . Διάβασε το κείμενό μου «Το Θεμελιώδες Ερώτημα» (http://exaggelos-of-the-new-age.blogspot.gr/2011/12/blog-post_1004.html) για να δεις πόσο έχω κι εγώ προβληματιστεί στο παρελθόν γύρω από τα ζητήματα που δημιουργούν και τις δικές σου αμφιβολίες.
Θα τα ξαναπούμε.

Σείριος είπε...

Σε ευχαριστώ που ξόδεψες τόσο χρόνο για να γράψεις αυτό το σχόλιο.

Τα μικρά αποσπάσματα που αναφέρω ως παραδείγματα δεν τα είδα στο δικό σου μπλοκ. Η φράση «είμαστε οι κύριοι σας» δεν νομίζω να αφήνει περιθώρια για παρερμηνεία. Και ειδικά το «σας». Και είναι αυτή η φράση η όποια στάθηκε η αφορμή για να γράψω το κείμενο αυτό.

Ασχολούμαι κι εγώ με την έρευνα αυτών των θεμάτων. Πόσο σίγουροι όμως μπορούμε να είμαστε για αυτά που κυκλοφορούν. Διότι άλλο γνώμη και άλλο άποψη. Γνώμη έχει ο γιατρός βασιζόμενος στις γνώσεις του και βγάζει γνωμάτευση. Άποψη όμως μπορεί να έχει ο καθένας και εξαρτάται από ποια εξωτερική οπτική γωνία κοιτάζει το θέμα, πως του φαίνεται τι νομίζει και τι θέλει να πιστεύει. Ο όρος "πίστη" όμως παραπέμπει στην τυφλή αποδοχή ενός αυταρχικού και ανεξέλεγκτου δόγματος ενώ το επίθετο "πιστός" χαρακτηρίζει μόνον τον δούλο.
Γι αυτό στάθηκε αφορμή η φράση «οι Κύριοι ΣΑΣ» για να γράψω το κείμενο όπως προείπα.

Ας ακολουθήσουμε τα προστάγματα των σοφών προγόνων μας που συστήνουν μέτρο και σύνεση και να μιλούμε με σιγουριά για κάτι μόνο όταν αυτό αποδεικνύεται.
Όπως ξέρουμε τίποτα δεν αποδεικνύεται. Οι ενδιάμεσοι που μεταφέρουν τα «μηνύματα» αυτά, για μένα τουλάχιστον δεν αποτελούν απόδειξη.
Ο ΑΛΚΜΑΙΩΝ ο ΚΡΟΤΩΝΙΑΤΗΣ λέει «Τα περί αοράτων όπως και τα περί των θνητών μόνο οι θεοί τα αντιλαμβάνονται με σαφήνεια, οι άνθρωποι μπορούν μόνο να κάνουν υποθέσεις».

Αυτά που κυκλοφορούν, για κάποιους είναι αληθινά, κάποιοι μόνο υποθέσεις μπορούν να κάνουν και σε κάποιους δημιουργούν υποψίες.

Σχετικά με το την αιτία των καθυστερήσεων «είναι τα αιφνίδια εμπόδια που στήνονται από τις σκοτεινές δυνάμεις…». Δεν ξέρω ποιες είναι οι σκοτεινές δυνάμεις και ποιες παριστάνουν τις φωτεινές…

Είναι οι υποψίες που είπα πιο πάνω.

Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να "κουνήσουμε τα χέρια μας" και να μη περιμένουμε άνωθεν βοήθεια , άπραγοι.

Υ.Γ. Το σχόλιο σου επειδή περιέχει την ηλεκτρονική σου διεύθυνση, αν θέλεις πες μου να το διαγράψω.Θα σου στείλω μήνυμα μόλις μπορέσω.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου