Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ο κ. FARAGE στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ελλάδα και τα επεισόδια της Κυριακής:
http://www.youtube.com/watch?v=8pvWtaDLO7w&feature=uploademail 
Οι διαδηλώσεις συμπαράστασης θα γίνουν το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου  2012 στις 14:00 τοπική ώρα σε όλον τον κόσμο.
Κινητοποίηση προγραμματίζεται και στη Νέα Υόρκη την ίδια ώρα στο πάρκο Ζουκότι όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.
Όπως επισημαίνεται σε διαδικτυακό κάλεσμα η Ελλάδα «χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν αυτά τα μέτρα» τα οποία χαρακτηρίζονται κοινωνικά άδικα και αντιδημοκρατικά.
«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!»,
Χιλιάδες Ευρωπαίοι στο διαδίκτυο υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα«Είμαι και εγώ Έλληνας».
Στο Facebook υπάρχει, μάλιστα, ομάδα που ονομάζεται: «We are all Greeks». Πάνω από δέκα σελίδες στο Facebook είναι αφιερωμένες στο ίδιο θέμα, με επίκεντρο -η κάθε μία- μία πόλη της Γαλλίας όπου οργανώνεται η κινητοποίηση.
Αντίστοιχες σελίδες (κυρίως στο Facebook,) υπάρχουν αφιερωμένες στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, όπως: ΙρλανδίαΠορτογαλίαΟλλανδίαΑυστρίαΒέλγιοΔανίαΙσπανίαΦινλανδία, ΙταλίαΣουηδία.
Ένας στους δύο Γερμανους εκφράζεται υπέρ των Ελλήνων.
Δείτε βίντεο από κινητοποιήσεις στο εξωτερικό υπέρ της Ελλάδος: Μάλαγα (Ισπανία), κινητοποίηση Βέλγων εργατών, στο Παρίσι, στο Βερολίνο ακόμα και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας.
Μισθοί υπέρ της Ελλάδας
Δύο Ιταλοί δήμαρχοι, ο Μάρκο Γκάλντι της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι, έξω από το Σαλέρνο της Νότιας Ιταλίας και ο Τζοβάνι Μοσκατιέλο της Μπαρονίσι αποφάσισαν χωριστά να προσφέρουν το μισθό τους (1.100 και 780 ευρώ αντίστοιχα) για τη στήριξη του ελληνικού λαού.
Στην επιστολή του, ο Ιταλός δήμαρχος Γκάλντι αναφέρει: «Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας λαός που λέει ότι δεν έχει αδέλφια. Και σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχει δίκιο. Κανένας στον κόσμο δεν φέρεται με αδελφοσύνη προς τον ελληνικό λαό. Έστω και αν η Ελλάδα μάς έδωσε τη φιλοσοφία και την επιστήμη, την ποίηση και τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη μουσική. Η Ελλάδα μάς έδωσε τον πολιτισμό και η Ιταλία και η Ευρώπη δεν είναι αδέλφια της, αλλά παιδιά της».
«Όσοι κυβέρνησαν τα χρόνια αυτά στην Ελλάδα, οπωσδήποτε διέπραξαν σοβαρότατα λάθη, θα ήμασταν και εμείς, επίσης ανεύθυνοι, αν δεν στηρίζαμε -με κάθε δυνατό μέσο- αυτή τη χώρα, που είναι η κοιτίδα τού πολιτισμού μας»,  έγραψε ο δήμαρχος Τζοβάνι Μοσκατιέλο.
Πηγή: Προωθημένο μήνυμα ηλεκτρ. ταχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου