Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙ, ΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ, ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ

Η παραίσθηση και το όραμα, το φανταστικό και το υπερβατικό, το ουράνιο και το θείο  περιμένουν σιωπηλά την  ερμηνεία τους.
Τα άγνωστα μονοπάτια της φαντασίας και των μυστηριωδών πραγματικοτήτων ακόμη  δεν  έχουν εξιχνιαστεί από τον υπερόπτη  άνθρωπο που νομίζει τον εαυτό του ισότιμο του θεού.
Οι θρησκείες είναι αυτές που  αλυσόδεσαν τον άνθρωπο στις υλικές απολαύσεις κατασυκοφαντώντας την ύλη που και αυτή αποτελεί θεϊκή  εκδήλωση.
Ο κάθε άνθρωπος ανέρχεται το δικό του Γολγοθά και σταυρώνεται από τα πάθη και τις υλικές εξαρτήσεις  του.
Ο σταυρός της ύλης είναι μαρτυρικός και επώδυνος για αυτόν που ξέχασε το πνεύμα του και έχει αποκόψει τις γέφυρες  επικοινωνίας με το  θείο.
Η  εποχή μας άρχισε να γίνεται  ζοφερή. Η ζωή και ο πολιτισμός της φαίνονται να φθάνουν στο τέλος  τους.
Οι  ισχυροί της  γης  κωφεύουν μπροστά στις  φωνές αγωνίας της επιστήμης για τον  επερχόμενο  κίνδυνο.
Μόνο η Ελλάδα και αυτοί που ονομάστηκαν  θεοί του Ολύμπου προβάλλουν ως οι μόνοι που  μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση.
Η πνευματική παρακμή των σημερινών κοινωνιών αναδίδει την οσμή της  αποσύνθεσης της.
Όλοι αναρωτιούνται που οδηγούμαστε και κανένας δεν αντιδρά.
Καταληφθήκαμε από τη  χειρότερη  μορφή μοιρολατρίας  χωρίς να  προσπαθούμε για τίποτα.
Είμαι βέβαιος πως και σε τούτη την τραγική στιγμή της ανθρωπότητας και πάλι η Ελλάδα θα  επωμισθεί την παγκόσμια  υπόθεση. Μόνο ο Ελληνικός στοχασμός μπορεί να κάνει τους σημερινούς  ανθρώπους και πάλι ανθρώπους.
Η ιστορία είναι άτεγκτος κριτής. Η φύση  δεν συγχωρεί την  ανθρώπινη  αφροσύνη αυτό μας διδάσκει το παρελθόν της γης.
Η ανθρωπότητα μπήκε στην τελική  ευθεία της αυτοκαταστροφής της. Από την ίδια εξαρτάται η σωτηρία ή ο αφανισμός της και αν  δεν  συμμορφωθεί η τιμωρία των στοιχείων της φύσεως θα είναι αδυσώπητη, οριστική και αμετάκλητη. Θα παρασύρει τα πάντα στον αφανισμό για την ανάπλαση της.
Ο  νέος  τύπος  καουμπόηδων είναι παρακμιακό  είδος γιατί  επιδίδονται στον μετά μανίας  αφανισμό της  ζωής.
Καθένας πρέπει να αφυπνιστεί, να αναγεννηθεί, να ξυπνήσει από τον  λήθαργο του  ευδαιμονισμού και να αναλάβει τις  ευθύνες του μπροστά στο  παγκόσμιο  γίγνεσθαι.
Η  εποχή μας βρίσκεται σε πνευματικό  μαρασμό. Οι αξίες  χάθηκαν, η ψυχή το ωραιότερο  δώρο του θεού παρήκμασε και παραπαίει από τη μια θρησκεία στην άλλη.
Οι  Έλληνες με την  διαύγεια του πνεύματος τους είναι σε θέση να  αναζωογονήσουν  ψυχές και αξίες, να δώσουν νέα ώθηση και να  χαράξουν  νέους  δρόμους, ώστε να βρει τον  προορισμό της η ανθρωπότητα.
Γεράσιμος Καλογεράκης «Η Άγνωστη  Αρχαιολογία Των Ελλήνων», εκδόσεις Δίον 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου