Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

Έχουμε λοιπόν τρεις ιδιότητες του θεού σύμφωνα με τον Χριστιανισμό οι οποίες είναι: 1) Παντοδύναμος, 2) Παντογνώστης, 3) Πανάγαθος.
Και οι τρεις αυτές ιδιότητες είναι ήδη αντιφατικές και είμαι της άποψης ότι δεν μπορεί να υπάρχει κάποια λογική λύση σε αυτό το θέμα. Δηλαδή ένας καλός άνθρωπος, εάν δύναται, θα προσπαθήσει να εξαλείψει το κακό. Εάν δεν το κάνει, τότε ίσως δεν μπορεί ή ίσως δεν θέλει. Σε περίπτωση του δεύτερου τελικά δεν θα είναι καλός. Στην περίπτωση του ανθρώπου σε αυτό θα υπήρχε ομοφωνία. Είναι γνωστό ότι υπάρχει πολύ κακό σε αυτόν τον κόσμο.
Δεν μπορεί να το εξαλείψει ο καλός Θεός; Εάν δεν μπορεί τότε δεν μπορεί να είναι παντοδύναμος και εάν δεν θέλει τότε δεν είναι πανάγαθος. Βλέπουμε ήδη σε κάθε περίπτωση την αντίφαση δυο βασικότατων ιδιοτήτων του Θεού. Όταν προκύπτει ένα τέτοιο θέμα οι θεολόγοι, πατέρες και οι λοιποί θεολογούντες χρησιμοποιούν ένα επιχείρημα το οποίο είναι τελείως ξεκρέμαστο και δεν στηρίζεται ιδιαίτερα στην Βίβλο. Λένε ότι ο Θεός αγαπάει τον άνθρωπο πάρα πολύ και τον προίκισε με την ελεύθερη βούληση η αλλιώς και θέληση. Με αυτήν ο άνθρωπος απέκτησε ταυτόχρονα και την ικανότητα να πράττει το κακό!
Με αυτήν την εξήγηση όμως δημιουργήθηκαν αυτόματα δύο καινούργιες αντιφάσεις διότι η ελεύθερη βούληση έρχεται σε αντίφαση με την παντογνωσία του Θεού. Εάν ο Θεός γνωρίζει εκ του προοιμίου πως θα αντιδράσει ο άνθρωπος τότε ουσιαστικά δεν υφίσταται θέμα ελεύθερης βούλησης και εάν δεν το ξέρει τότε δεν είναι παντογνώστης. Έτσι απλά.              http://www.theasis.gr/
Πάρτε και μια ελάχιστη γεύση από «ελευθέρα βούληση» πάντα με πολύ…. «αγάπη…»
«…αλλά τους εχθρούς μου εκείνους που δεν θέλησαν να βασιλεύσω πάνω τους φέρτε τους εδώ και κατασφάξτε τους μπροστά μου» (Λουκάς iθ' 27)
«…όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου» (Ματθαίος ιβ'30)
…και να ’ταν μόνο αυτά….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου