Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ

Οι Μάγια αποτελούν ένα παράδοξο στην ιστορία των πολιτισμών. Εμφανίστηκαν πριν από 1.500 χρόνια στο μέρος που βρίσκονται σήμερα το Μεξικό, η Γουατεμάλα και η Ονδούρα, με μια εξελιγμένη τεχνολογία που δεν ήταν αποτέλεσμα χρόνων έρευνας. Παρ όλες τις θεωρίες, κανείς δεν μπορεί να λύσει το αίνιγμα των Μάγια. Κανείς δεν μπορεί να δώσει πειστικές απαντήσεις πώς επέζησαν και πώς προόδευσαν σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά εχθρικό σε κάθε είδους ανθρώπινη κατοίκιση και πώς ξαφνικά εγκατέλειψαν τις πόλεις κατά τον 9ο αιώνα και εξαφανίστηκανΚαι φυσικά κάθε συζήτηση για τα επιτεύγματα των Μάγια καταλήγει στο πιο σπουδαίο δημιούργημά τους - τον αξεπέραστο υπολογισμό των γαλαξιακών κύκλων και του χρόνου. Πριν από τον 20ό αιώνα το ημερολόγιο των Μάγια ήταν η πιο εξελιγμένη μέθοδος απόδοσης του γαλαξιακού χρόνου, όπως και της τοπικής ώρας, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα για το οποίο οι ειδικοί διαπιστώνουν έκπληκτοι ότι «δεν έχει χάσει ούτε μία μέρα μέσα σε 25 αιώνες». Ταυτόχρονα, εκτός από τον υπολογισμό των ηλιακών και των σεληνιακών κύκλων, τα ηλικίας 5.000 ετών ημερολόγιά τους υπολογίζουν και κάτι εκπληκτικό: τη σπάνια συμπαντική ευθυγράμμιση του ηλιακού μας συστήματος, του Ήλιου και της Γης, με το κέντρο του γαλαξία μας – ένα φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 26.000 χρόνια. Το κλειδί του γαλαξιακού ρολογιού των Μάγια ήταν η καταμέτρηση των 260 ημερών που ονομαζόταν Ιερό Ημερολόγιο και συνδεόταν με ένα άλλο ημερολόγιο, το Ασαφές Ημερολόγιο, που περιείχε τις 365 μέρες. Οι Μάγια έβλεπαν αυτούς τους δύο κύκλους του χρόνου να γυρνάνε όπως τα δόντια του γραναζιού αέναα μέχρι τη σπάνια στιγμή που μια μέρα του Ιερού Ημερολογίου κλειδώνει με μια μέρα του Ασαφούς Ημερολογίου. Αυτή η σπάνια και δυναμική μέρα σηματοδοτεί το τέλος ενός κύκλου 52 χρόνων και ήταν μέρος μιας μεγαλύτερης έκτασης χρόνου που λεγόταν Μεγάλος Κύκλος. Σύμφωνα με αυτή την εξήγηση και την παράδοση των Μάγια ιερέων, τα αρχεία καταγράφουν ότι ο τελευταίος Μεγάλος Κύκλος ξεκίνησε τον Αύγουστο του 3114 π.Χ. και τελειώνει το 2012. Ειδικότερα, ο κύκλος τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου 2012, όταν ο Ήλιος θα ευθυγραμμιστεί με τον ισημερινό του Γαλαξία. Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι θα υπάρξει γαλαξιακή ευθυγράμμιση και ότι τα ημερολόγια των Μάγια σημειώνουν το γεγονός. ΠΗΓΗ.
                                                                __________________
Σχόλιο Σειρίου: Δεν θα ασχοληθώ με τις καταστροφολογίες που δίνουν και παίρνουν. Θυμίζω ότι στο παρελθόν υπήρξαν διάφορες εποχές που κάποιοι κύκλοι διέδιδαν εσχατολογίες και όλοι, κάθε φορά διαψεύδονταν. Χαρακτηριστικό γνώρισμα των αισχατολόγων που προέρχονται ειδικά από θρησκευτικούς κύκλους, είναι να θέλουν την συντέλεια του κόσμου επί των ημερών τους, για πολλούς και ευνόητους λόγους.
Δεν πρόσεξαν όμως οι εσχατολόγοι μια λεπτομέρεια στις προφητείες των Μάγια. Η απλώς την ερμήνευσαν όπως αυτοί ήθελαν. Οι Μάγια λοιπόν μιλούν … όχι για το τέλος του κόσμου, αλλά… για το τέλος ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!
Είναι ο μεγάλος ενιαυτός του Πλάτωνα. Έτσι ονομάζει ο Πλάτων το ουράνιο έτος. Και είναι μια πλήρης περιφορά του Ήλιου μας Απόλλωνα μαζί με όλη του την οικογένεια, τους πλάνητες του, γύρω από το κέντρο του γαλαξία. Η διάρκεια αυτής της περιφοράς είναι περίπου 26000 γήινα χρόνια. Για μας λόγο της τεράστιας χρονικής απόστασης είναι κάτι άγνωστο, αφού δεν έχουμε προηγούμενη καταγραφή του γεγονότος. Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι αυτός ο κύκλος συμπληρώνετε στις 21/12/2012.
Βλέπουμε λοιπόν ότι αυτό που θα γίνει το 2012 είναι ένα φυσικό φαινόμενο και τίποτα παραπάνω. Ένα κλείσιμο ενός ουράνιου έτους, και η αρχή ενός νέου.
Αυτό το φυσικό φαινόμενο μπορεί να μη σημαίνει απολύτως τίποτα για την γήινη καθημερινότητα μας. Αν πάλι συνοδεύεται από κάτι, γιατί πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύεται από κάτι κακό και όχι από το αντίθετο; Οψόμεθα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου