Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΚΜΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ #1

«Είναι αισχρό να ζητάμε από θεούς αυτά, που μπορούμε να δώσουμε εμείς στους εαυτούς μας». (Επίκουρος).

Το Νεορωμαίικο κράτος μας έχει στηθεί πάνω σε κακοφτιαγμένους και ψεύτικους ιστορικούς μύθους, που φτιάχτηκαν απ’ τα πολιτικά κόμματα και την εκκλησιαστική παρέμβαση, προσπαθώντας όλα αυτά τα χρόνια να στηρίξουν το σαθρό του οικοδόμημα. Αντέχετε να δούμε τα πρόσωπά μας στον καθρέπτη; Να μπούμε στα άδυτα του εαυτού μας; Είστε έτοιμοι να βουτήξουμε μαζί μέσα στο άπατο βόθρο της Ρωμιοσύνης; Είμαστε τελευταίοι σε όλα, ουραγοί σε κάθε είδους στατιστικής. Ας δούμε τα στοιχεία:

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην χειρότερη μοίρα συγκρινόμενη με το μέσο όρο των υπόλοιπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης». (Ευρωβαρόμετρο έτος 2009).

«Πρωταθλητές στην κατανάλωση λιπαρών τροφών και γλυκών αναδεικνύονται οι Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του Ο.Η.Ε., στοιχεία τα οποία αναδεικνύουν ότι 3 στους 4 Έλληνες είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι» (site «Αθήνα 9.84» σελ. «Ζωή και υγεία» 30/7/08).

«Μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας αποτελεί η παχυσαρκία για την Ελλάδα, καθώς τα ελληνόπουλα είναι τα πιο παχύσαρκα παιδιά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ δεν υστερούν και οι ενήλικες» (kathimerini.gr, 22-10-08).

«Η Ελλάδα εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό χρηστών ενδοφλεβίων ναρκωτικών στην Ε.Ε.» (Εφημ. Το Βήμα, 21.11.2001).

«Σταθερά πρώτη η Ελλάδα το 2006 σε αριθμό νεκρών και τραυματιών από τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή την υποβολή νέων προτάσεων στους 27 για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Ε.Ε.». (Εφημ. Ελευθεροτυπία 21-3-08). «Τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας στη διάρκεια μιας 35ετίας είναι περισσότερα από τα θύματα των πολέμων στη διάρκεια εκατό ετών! Συγκεκριμένα είχαμε 75.000 νεκρούς και 1.200.000 τραυματίες σε τροχαία την περίοδο 1965-2000»! (Εφημ. Μακεδονία, 4-1-09).

«Στην ετήσια έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την επιχειρηματικότητα η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση όλων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» (site: Φιλελεύθερη Συμμαχία).

«Στην ετήσια έκθεση της η Transparency International κατατάσσει την Ελλάδα μαζί με την Πολωνία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία ως τις πιο διεφθαρμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενδεικτικά, η Ελλάδα βρίσκεται 56η στη διεθνή κατάταξη, κοντά στην Ιορδανία, τις Σεϋχέλλες, τη Ναμίμπια και το Ομάν» (site: Φιλελεύθερη Συμμαχία).

«Η χώρα μας θεωρείται παράδεισος του τζόγου. Έρευνα της Media & Entertaining Consulting Network (2006), έφερε την Ελλάδα στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω μόνο από το Χονγκ Κονγκ και τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ» (site: Έθνος on line).

Με μία λέξη: Μπανανία…

(Ρωμιοσύνη τα κάλλη σου. Στη φωτογραφία ο αρχαιολογικός χώρος του νεο-λιθικού οικισμού Στρόφιλα Άν-δρου, ο οποίος χρησιμοποιείται ως χωματερή. Η Ρωμιοσύνη σε όλα τα επίπεδά της δεν είναι τίποτε άλλο από μία απέραντη χωματερή… )
Συνοπτικά θα μπορούσαμε να πούμε ακόμα: Η αρχαία Ελλάς είναι η χώρα που γέννησε τον αθλητισμό. Σήμερα μόνο το 14% του πληθυσμού της χώρας ασχολείται με τον αθλητισμό. Απ’ όσους αθλούνται (σε γυμναστήρια κυρίως) ένα μέρος τους το κάνουν, για να επιδεικνύουν τους φουσκωμένους τους μύες καταπίνοντας σακούλες με αναβολικά, στεροειδή και πρωτεΐνες και όχι για την ευεξία και την υγεία τους. Είναι πασίγνωστο πλέον το φιάσκο των αθλητών των εθνικών ομάδων στίβου, άρσης βαρών και άλλων αθλημάτων που πιάστηκαν ντοπαρισμένοι.
Είναι καθημερινή η εικόνα του Νεορωμιού να πετάει τα σκουπίδια του απ’ το παράθυρο του αυτοκινήτου του, να ρυπαίνει τα ποτάμια, τις θάλασσες, τις ρεματιές, τα πάρκα, τις πλατείες, τις πόλεις… Δεκάδες μηνύσεις εκκρεμούν απ’ την Ε.Ε. για τις παράνομες χωματερές που διατηρούμε ως το μοναδικό κράτος της Ένωσης. Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης όπου η ανακύκλωση βρίσκεται ακόμα σε αρχικά στάδια και δεν προχωράει.
Δημόσιοι υπάλληλοι τεμπέληδες, κλέφτες ταξιτζήδες, νοθέμποροι φαγητών, ομοφυλόφιλοι και παιδεραστές παπάδες, μιζαδόροι πολιτικοί, φοροφυγάδες, καταπατητές οικοπεδοφάγοι, αρχαιοκάπηλοι, βιζιτούδες μοντέλα, ηθοποιοί μεγαλέμποροι ναρκωτικών, νταβατζήδες αστυνομικοί, μπράβοι, παπατζήδες, μαυραγορίτες, χαρτορίχτρες, μέντιουμ, άθλιοι τζογαδόροι, και παντός είδους υπάνθρωποι, απατεώνες και αγύρτες συμπληρώνουν το βρώμικο παζλ της Ρωμιοσύνης… «Μασκαρά, Γκρέκο μασκαρά…» (Γ. Μηλιώκας «Γκρέκο μασκαρά»).
Στην χώρα της Μπανανίας τα ραβασάκια, τα φακελλάκια, οι μίζες, οι συναλλαγές, οι παράνομες προμήθειες και κάθε είδους ρουσφέτια αποτελούν απλή καθημερινότητα στις συνδιαλλαγές μας. Το μαύρο και το παράνομο χρήμα, που κυκλοφορεί στη χώρα μας ξεπερνά κατά πολύ ακόμα και τον κρατικό προϋπολογισμό. Λέξεις που έχουν σχέση με την παρανομία όπως διαφυγόντα, διαμαρτυρημένα, φαλιμέντο, δόντι, μεσάζοντες, διπλοθεσίτης, λομόγιο, λάδωμα, καπηλία, κλοπές, κομπίνες και άλλα τέτοια ακούγονται συνεχώς και καθημερινά. Είναι πραγματικά θλιβερή, τραγική και απογοητευτική η Ρωμιοσύνη για όποιον σηκώσει τα μάτια του και απλά κοιτάξει γύρω του.
Τα τελευταία πενήντα περίπου έτη οι οικοπεδοφάγοι κι άλλοι φυσιοκτόνοι Ρωμιοί απαθείς με την φύση και την οικολογία, πυρπολούν συνομωτικά τα δάση της χώρας κάθε καλοκαίρι. Εν συνεχείαν οι άθλιοι πολιτικοί μας απαξιώνουν τις δασικές εκτάσεις και ακολουθούν οι off-shore καταπατητές της Εκκλησίας και των κατασκευαστικών εταιρειών με μπουλντόζες και συνεργεία τσιμεντοποιώντας την καμμένη γη. Και φυσικά ακολουθούν τα κονδύλια απ’ την Ε.Ε., που μπαίνουν στις τσέπες των πολιτικών και των παπάδων, ενώ δίνονται για τις αναδασώσεις, που δεν γίνονται ποτέ. Βέβαια της ευκαιρίας αυτής δράττονται και κάποιοι απτόητοι Ρωμιοί συμπολίτες μας και χτίζουν μέσα στα καμμένα δάση, σε ρεματιές, ακόμα και πάνω σε χειμμάρους, πάντοτε με την ανοχή κάποιου ανώτερου… «Κόβω τα δέντρα χτίζω μεζονέτες, θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες» (Τζίμης Πανούσης «Νεοέλληνας»).
Διαχρονικά οι πιστοί χριστιανοί Νεορωμιοί ασφυκτιούν με κατάνυξη και ταπεινότητα μέσα στις εκκλησίες. Συνήθως για ό,τι κακό κάνουν έξω στους συνανθρώπους τους φροντίζουν να εξομολογηθούν στον ιερέα ή στον πνευματικό τους (οι πνευματικοί είναι και πολύ της ρωμαίικης μόδας τελευταία), για να λάβουν άφεση αμαρτιών, αντί να ζητήσουν συγνώμη απ’ αυτούς που έβλαψαν, βγαίνοντας έξω, για να συνεχίσουν το ίδιο θεάρεστο έργο τους. Xρυσοπληρώνουν τους ιερείς τους (πάντα απ’ το υστέρημά τους), όταν βγαίνει ο δίσκος, για την αποπεράτωση του ναού, σε γάμους και βαφτίσια, σε θαυματουργικές εικόνες, ζώνες, κόκαλα, μούμιες, τάφους, ακόμα δωρίζοντας ολόκληρες περιουσίες οικόπεδα, σπίτια, κ.ά. Άλλωστε κι ο θεός τους, τους ζήτησε τα λεφτά και τον πλούτο τους ορθά κοφτά μέσα απ’ την Παλαιά Διαθήκη: «Εμού είναι το αργύριον και εμού το χρυσίον, λέγει ο Κύριος των δυνάμεων» (Αγγαίος κεφ. Β΄ παρ.8).
Οι πιστοί χριστιανοί Νεορωμιοί περιμένουν με κατάνυξη τις χριστιανικές εορτές για να γλεντήσουν και την εορτή κάποιου αγίου, που φέρει τ’ όνομά τους, για να γιορτάσουν προς τιμήν του κι όχι για τον εαυτό τους, αφού τα γενέθλια αποτελούν δευτερεύουσα εορτή στη Ρωμιοσύνη. Θα κάνουν νηστείες, αλλά θα φάνε και τη μαγειρίτσα τους, το αρνάκι τους, τα βαμμένα αυγουλάκια τους, τα πρόσφορά τους, τα κόλυβά τους. Πάσχα, Χριστούγεννα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, της Παναγίας, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, εορτάζουν όλα όσα τους κρατούν υπόδουλους και δεμένους στο άρμα της decadence. Όσο για τα ροζ και τα χρηματικά σκάνδαλα των παπάδων τους θα δικαιολογηθούν λέγοντας «δεν φταίει η θρησκεία, κάποιοι κακοί παπάδες φταίνε» …«Eίκοσι χρονών γομάρι, σήκωσα όλο το νταμάρι, κι έχτισα στην εμπασιά, του χωριού την εκκλησιά» (Κ. Βάρναλης, «Η μπαλάντα του κυρ Μέντιου»).
Εκτασιάζονται επίσης να παραληρούν και να στενάζουν μέσα σε ποδοσφαιρικά και άλλα γήπεδα (οι νεαρότεροι κυρίως), μέσα σε καφετερίες, κλάμπ, ταβέρνες και μπουζούκια (παλαιότερα αποτελούσε μαγκιά η επίδειξη σπασίματος πιάτων, τώρα το πέταμα λουλουδιών), μπουκωμένοι απ’ τα κάθε λογιών ανθυγιεινά φαγητά-σερμπέτια (τούρκικη λέξη), τσιγάρα, αλκοολούχα ποτά και παντός είδους ναρκωτικά. Όσοι επισκέπτονται θέατρα κι αρχαιολογικούς χώρους χαρακτηρίζονται γραφικοί απ’ τους υπολοίπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου