Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ



Όσοι ασχολούνται με την «μαγεία» της αναζήτησης και του αγνώστου, όσοι δεν καταπίνουν αμάσητο ότι τους σερβίρουν οι πολιτικοί και οι θρησκευτικοί ταγοί, αλλά και το επιστημονικό κατεστημένο, όσοι βγήκαν από την σπηλιά που περιγράφει ο Πλάτων διότι κατάλαβαν ότι ο πραγματικός κόσμος δεν είναι αυτός που φαίνετε, σηκώνουν το βλέμμα και προς τα αστέρια, αναζητώντας κάτι, που ενδόμυχα γνωρίζουν πως βρίσκεται εκεί έξω. Έχουν κατανοήσει ότι ο πλανήτης γη είναι ένα απειροελάχιστο κύτταρο, μέρος του ασύλληπτου συμπαντικού οργανισμού. Ο πλανήτης μας αν και είναι σε καραντίνα τα τελευταία δώδεκα χιλιάδες χρόνια, βρίσκεται πάντοτε κάτω από την διακριτική επίβλεψη κάποιων υπερβατικών οντοτήτων. Η συμπαντική απομόνωση της γης (για λόγους που δεν είναι του παρόντος) είναι η αίτια της πεποίθησης του ανθρώπου ότι είναι η κορωνίδα της δημιουργίας και ο μοναδικός κάτοικος του σύμπαντος, την στιγμή που η επιστήμη μιλεί για εφαπτόμενα και παράλληλα σύμπαντα. Όχι γαλαξίες, αλλά σύμπαντα. Για την αλαζονική πεποίθηση, της μοναδικότητας του ανθρώπου, ευθύνη φέρουν σε πολύ μεγάλο βαθμό και τα θρησκευτικά δόγματα, κάτι που δεν χρειάζεται ανάλυση. Βέβαια όλα αυτά χαρακτηρίζονται από πολλούς ως γραφικότητες και φαντασιοπληξίες. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι πολλοί που τα χαρακτηρίζουν έτσι, έχουν δίκιο, …επειδή είναι πολλοί.

Οι λίγοι λοιπόν έχουν αντιληφτεί πως το τελευταίο χρονικό διάστημα ίσως η επίβλεψη της γης από τους συμπαντικούς συγκατοίκους μας δεν είναι και τόσο διακριτική. Στο τελευταίο διάστημα έχουμε το μεγαλύτερο κύμα ΑΤΙΑ στην (γνωστή) ιστορία. Ο άνθρωπος προσπαθεί να φανταστεί κάτι, σύμφωνα με τα γήινα δεδομένα. Όμως οι μορφές εμφάνισης είναι διάφορες και ασύλληπτες για τον κοινό νου. Έχουν παρατηρηθεί ιπτάμενες σφαίρες ημέρας λευκού φωτός και σφαίρες ή ράβδοι νύχτας διαφόρων χρωμάτων. Η υλοποίηση και απo-υλοποίηση καθώς και η συμπεριφορά και η ταχύτητα τους, αλλά και η ελεγχόμενη πορεία, ένδειξη νοήμονος όντως, δημιουργεί βάσιμη υποψία ότι πρόκειται για κάτι μη γήινο. Βεβαίως υπάρχει και η θεωρία της γήινης μυστικής τεχνολογίας. Ίσως. Παράλληλα υπάρχει και η συνηθισμένη έως κουραστική εξήγηση μέσω ΜΜΕ περί μετεωρολογικών μπαλονιών ή πτώσεις μετεωριτών. Με αυτά που γράφω, σε καμία περίπτωση δεν δογματίζω. Σκοπός είναι η έρευνα με μοναδικό όπλο και οδηγό το φως της αμφισβήτησης που δείχνει την έξοδο του σπηλαίου που περιγράφει ο Πλάτων. Όποιος θέλει ας μείνει στην ευτυχία της αγνοίας, θεατής του θεάτρου σκιών, νομίζοντας ότι αυτός είναι ο πραγματικός κόσμος. Αλλά ο κόσμος δεν είναι οι σκιές στον τοίχο, δεν είναι ούτε οι μαριονέτες που μπροστά στο φως δημιουργούν την ψεύτικη πραγματικότητα. Αλλά είναι αυτοί που ακόμη πιο πίσω ελέγχουν και κινούν τα νήματα όπως αυτοί θέλουν. Και όταν κάποιος τα αντιληφτεί όλα αυτά και προσπαθήσει να ξυπνήσει τους υπόλοιπους από τον λήθαργο και την πλάνη, οι άλλοι εξαγριώνονται διότι τους χάλασε την ησυχία. Ο διαχρονικός «μύθος» του Πλάτωνα, ταιριάζει γάντι ειδικά στην εποχή μας.
Όπως είπα πριν, μόνιμος σύντροφος ενός αδέσμευτου ερευνητή, είναι η αμφισβήτηση. Είναι γνωστό ότι τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δεν είναι όλα γνήσια. Είναι στην κρίση του κάθε ενός να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Το παραπάνω βίντεο είναι ερασιτεχνική λήψη, και υπάρχει στο youtube. Απλώς αφαίρεσα τον ήχο και τα πλάνα που δεν αφορούν την ανάρτηση. Παρατηρήστε την ταχύτητα με την οποία εκσφενδονίζεται η μεγάλη (μητρική;) σφαίρα προς τα πάνω αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου